Düz bir şekilde gpu sıcaklıpım 49-51 arası gidip geliyor fakat oyun açılırken henüz daha oyun oynamamışken gpu sıcaklığım 75-80 dereceleri görüyor amdnin kendi ayarlarını yapmaya çalışıyorum fakat anlamıyorum bana yardımcı olabilir misiniz ?
Radeon rx 580 düzHangi marka model.
Bendede var rx 580 Sapphire Nitro+ modeli . Kasa kapaklarını açmadığımda çok ısınıyor. Kasa ufak ve harici fan egzoz fanı bağlıydı söktüm çok ses yapıyor diye. Ets 2 de 60 fps de %25-30 fan devriyle 70-75 derece arası oynatıyor. Hiç fan seside yok. Kasa kapakları açıkken ama.Rx 5xx kartlarda çok normal bu durum. 4-5 tane kart geçti elimden hepsinde de böyleydi. O seri sesli ve sıcak çalışıyor.
Evet dediğiniz gibi kasa kapakları açıkken, sapphire nitro+ da en tepe model zaten. En iyi şartlarda bu hale gelmesi normal yani.Bendede var rx 580 Sapphire Nitro+ modeli . Kasa kapaklarını açmadığımda çok ısınıyor. Kasa ufak ve harici fan egzoz fanı bağlıydı söktüm çok ses yapıyor diye. Ets 2 de 60 fps de %25-30 fan devriyle 70-75 derece arası oynatıyor. Hiç fan seside yok. Kasa kapakları açıkken ama.
Ne yapmam gerekiyor pekiO kartlar çok sesli çalışıyor, eskinden ben de 580 kullanıyordum ve onun %30daki sesini şimdi %100 de almıyorum
Fikriniz var mı kendim fan ayarlarını yapmam sağlıklı mıdır ?Rx 5xx kartlarda çok normal bu durum. 4-5 tane kart geçti elimden hepsinde de böyleydi. O seri sesli ve sıcak çalışıyor.
Yapacağın pek bi şey yok aslında. Eğer 2-3seneyi geçtiyse alalı termal macun yenileyebilirsin 4-5derece farkedebilir.Ne yapmam gerekiyor peki
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fikriniz var mı kendim fan ayarlarını yapmam sağlıklı mıdır ?
Malesef ses konusunda pek yapabileceğinmiz bir şey olduğunu zannetmiyorumNe yapmam gerekiyor peki
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fikriniz var mı kendim fan ayarlarını yapmam sağlıklı mıdır ?
Galax 2060 da da Asus 1060 da da aynı sorun lobide 65 oyunda 55 dereceler çok saçma onun için lobide FPS kisitla yapıp 60 a cekebilirsinDüz bir şekilde gpu sıcaklıpım 49-51 arası gidip geliyor fakat oyun açılırken henüz daha oyun oynamamışken gpu sıcaklığım 75-80 dereceleri görüyor amdnin kendi ayarlarını yapmaya çalışıyorum fakat anlamıyorum bana yardımcı olabilir misiniz ?