Neler Yeni

Rx 6500 xt düşük performans sorunu

vanitas

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba herkese,
Ryzen 5 2600 ve Gtx 1050 kombosunu kullanıyordum daha önce. Sonra ekran kartını Rx 6500 xt’ye yükselttim ama performans tam aksine düştü. Csgo da 1080p low grafiklerde 100 fps altına düşüyorum. Ekran kartını değiştirince Asus tuf 550w psu da aldım. Onun dışında A320m anakart ve 16 gb ram mevcut. Sorunun kaynağı ne olabilir?

Merhaba herkese,
Ryzen 5 2600 ve Gtx 1050 kombosunu kullanıyordum daha önce. Sonra ekran kartını Rx 6500 xt’ye yükselttim ama performans tam aksine düştü. Csgo da 1080p low grafiklerde 100 fps altına düşüyorum. Ekran kartını değiştirince Asus tuf 550w psu da aldım. Onun dışında A320m anakart ve 16 gb ram mevcut. Sorunun kaynağı ne olabilir?
Kendim de bu kartı kullanıyorum

İ5 11400f ile sıkıntısız çalışıyor

Rx6500xt hangi model driver yüklümü güncel mi bu tip şeyleri belirtmem lazım ki daha rahat yardımcı olalım ram 2*8 mi 1"16 mı

Ne mutlu, ben sorun olduğu için yazdım yalnız :)
Diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı var mı rainbow gibi veya diğer grafik tabanlı oyunlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1675075216365.png

Bu özellik bazı oyunlarda Fps düşüşe hatta droplara sebeb oluyor bide kapatarak öyle dene

cs yi aç sonra Üstten oyun bölümüne bunun tikini kaldır

Henüz farklı bir oyun denemedim. Furmark testi yaptım orada fpsde bir anormallik yoktu. Cpuz üzerinden de işlemci benchmark yaptım yine bir anormallik göremedim. Eve gidince farklı oyunlarla da deneme yaparım. Bir de farklı bir şey fark ettim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda 2 kere kendi kendini kapatıyor ve üçüncü seferde açılıyor. Güç bağlantılarında mı bir hata yaptım diye düşünüyorum.

Bu ekran kartı pcıe 4.0 anakartlarda performans veriyor yani en az b550 alman lazım yüksek performans için. Garip bi kart ben de kullanıyorum şu an.

Henüz farklı bir oyun denemedim. Furmark testi yaptım orada fpsde bir anormallik yoktu. Cpuz üzerinden de işlemci benchmark yaptım yine bir anormallik göremedim. Eve gidince farklı oyunlarla da deneme yaparım. Bir de farklı bir şey fark ettim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda 2 kere kendi kendini kapatıyor ve üçüncü seferde açılıyor. Güç bağlantılarında mı bir hata yaptım diye düşünüyorum.
Bağlantılarını kontrol et emin ol.
Üstte attım ss de Cs ye gir o ayarı kapat çünkü fps düşüşü yaratabiliyor kendimde yaşadım.
Mta oynuyorum mesela droplar yiyordum onu kapatında geçti
Farklı oyunlarda denemeyi unutma rainbow six var onu yükle optimizesi çok iyi o oyunun

Merhaba herkese,
Eski NVIDIA sürücüsünü kaldırdın mı? Temiz format atmadıysan atıp öyle dene. BIOS'tan XMP'yi açtın mı?

Diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı var mı rainbow gibi veya diğer grafik tabanlı oyunlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Bu özellik bazı oyunlarda Fps düşüşe hatta droplara sebeb oluyor bide kapatarak öyle dene

cs yi aç sonra Üstten oyun bölümüne bunun tikini kaldır
Denedim hocam. Kapalı olduğu halde de bu durum devam ediyor.

Geri