Neler Yeni

Rx 6500 XT ekran kartı vram sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed
Instagram
muhammedakboga00
Steam
*FreesyY*
Discord
Çay tea
Merhabalar arkadaşlar, ben 1 yıl kadar önce bir biostar rx 6500 xt ekran kartı aldım. Şu ana kadar sorunsuz kullanıyordum fakat bundan 2 hafta önce oyunlara girince pc donmaya başladı, ve baktığımda ekran kartının %99 u kullanılmasına rağmen ekran kartının 4gb vraminin sadece 300 ila 600 mb arası kullanıldığını fark ettim. Ama normal bir donma değil! Donduktan sonra PC'nin herhangi bir fonksiyonu çalışmıyordu ve ben yeniden başlatmazsam mavi ekran verip sonrada yeniden başladıktan sonra pc birincil diskimi görmüyordu. Ekran kartınının güç kablosunu tak çıkar yaptıktan sonra düzelip açılıyordu ama oyuna girince donma aynıydı. Belki win 11 kaynaklıdır deyip win 10 a geçtim. Bu sefer oyunlarda herhangi bir sorun yok fakat pc yi stress testine sokunca hala vramini kullanmıyor.
Not: PC nin bios, ekran kartı, windows vb. driverlarının hepsi güncel ve daha önce ekran kartı driverını ddu ile kaldırıp tekrar kurduğumda ya da daha eski bir sürümü kurduğumda sorun hala devam ediyordu. Ayrıcagpu z ekran kartını ve vramini sorunsuz algılıyordu.

Sistem özellikleri
rx 6500 xtekran kartı, ryzen 7 5700x işlemci, XPG 4133 mhz 32gb ddr4 ram, Asus b450 mk2 anakart

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    38.4 KB · Hit: 60
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    258.2 KB · Hit: 64
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    1.3 MB · Hit: 65
Top Bottom