Neler Yeni

RX 6600 ve R5 5600 oyunlarda drop ve kasma sorunu

Yorel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Tolga Güngör
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim parçalar ile birlikte 32gb ram kullanıyorum, Hell Let Loose ve Split Fiction oyunlarında kasma yaşıyorum, split fiction da drop yaşamadım ama hell let loose da aşırı derecede drop ve kasma oluyor. Split Fiction da genelde saçlarda ve efektlerde fps 15 20 lere kadar iniyor. İki oyunda da grafikleri ne kadar düşürürsem düşüreyim sorun çözülmüyor. 1080p de oynamıyorum 1280x1024 monitörüm var ama anlamadığım bir şekilde bu iki oyunda da kasıyor. Aynı zamanda Kingdom Come oynuyorum onda hiçbir sorun olmuyor.

Termal macunları yeni değiştirdim ve temizlik yaptım, ekran kartının termal ped i yok gibi bir şey bayağı eskimiş, elimde olmadığı için onu değiştiremedim. Termal ped sorun yaratır mı?
1743685500917.png
1743685523981.png

Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim parçalar ile birlikte 32gb ram kullanıyorum, Hell Let Loose ve Split Fiction oyunlarında kasma yaşıyorum, split fiction da drop yaşamadım ama hell let loose da aşırı derecede drop ve kasma oluyor. Split Fiction da genelde saçlarda ve efektlerde fps 15 20 lere kadar iniyor. İki oyunda da grafikleri ne kadar düşürürsem düşüreyim sorun çözülmüyor. 1080p de oynamıyorum 1280x1024 monitörüm var ama anlamadığım bir şekilde bu iki oyunda da kasıyor. Aynı zamanda Kingdom Come oynuyorum onda hiçbir sorun olmuyor.

Termal macunları yeni değiştirdim ve temizlik yaptım, ekran kartının termal ped i yok gibi bir şey bayağı eskimiş, elimde olmadığı için onu değiştiremedim. Termal ped sorun yaratır mı?Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
kanka o ayarları bir kapat önce sadece gecikme önleme aç sonra tekrar dene oyunlarda sonra ilk bios güncelle sonra biosu güncelledikten sonra bios ayarlarını da sıfırla driverini amd cleanup utility ile sil sonra en güncel sürümü yükle yükledikten sonra chipsetini güncelle

setxkbmap

80+
1- SAM aktif mi ? kapatıp dene,
2- Açtığın ayarları sıfırla, adrenalin ayarları ile oyun motoru bir şeye takılıyor olabilir.
Örtüşme önlemeyi kapat. Boost Fluid Morfolojik Zımbırtılarını Off Yap Komple. Sade versiyonu ile test et.

https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/
https://www.techpowerup.com/download/directx-redistributable-runtime/
3- Yukarıdaki paketleri yükleyip tekrar dene,

olmazsa fresh install radeon driverı tekrar kur dene

Yorel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Tolga Güngör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- SAM aktif mi ? kapatıp dene,
2- Açtığın ayarları sıfırla, adrenalin ayarları ile oyun motoru bir şeye takılıyor olabilir.
Örtüşme önlemeyi kapat. Boost Fluid Morfolojik Zımbırtılarını Off Yap Komple. Sade versiyonu ile test et.

https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/
https://www.techpowerup.com/download/directx-redistributable-runtime/
3- Yukarıdaki paketleri yükleyip tekrar dene,

olmazsa fresh install radeon driverı tekrar kur dene
kanka o ayarları bir kapat önce sadece gecikme önleme aç sonra tekrar dene oyunlarda sonra ilk bios güncelle sonra biosu güncelledikten sonra bios ayarlarını da sıfırla driverini amd cleanup utility ile sil sonra en güncel sürümü yükle yükledikten sonra chipsetini güncelle

Biosum güncel, sadece sam ve gecikme ayarı açık, hala kasmaya devam ediyor drop azaldı gibi ancak uzun süre oynayınca geri gelebilir sanırım, chipsetler de kurulu driver güncel

Biosum güncel, sadece sam ve gecikme ayarı açık, hala kasmaya devam ediyor drop azaldı gibi ancak uzun süre oynayınca geri gelebilir sanırım, chipsetler de kurulu driver güncel
işlemci ve ekran kartını ayrı ayrı testlerini yap birde

Yorel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Tolga Güngör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hell let loose da düzeldi ama split fiction da devam ediyor özellikle goril olunca çok fazla kıl saç olduğu için 15 lere kadar düşüyo fps

düzelmemiş hocam yine oyun çok açık kalınca aşırı derecede drop giriyor değerler böyle
Alıntıyı görüntüle
Hayır dediğim bu değil occt indir ilk önce işlemciyi extrem modda 15dk test yap sonra yine occt dem vram testi yap 15dk sonra furmal indir onda da 1080p 15dk yap eğer vram ve ya furmarlta bilgisayar kapanırsa ekran kartında
Eğer işlemci extrem testinde kapanırsa işlemcide vardır

Yorel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Tolga Güngör
Hayır dediğim bu değil occt indir ilk önce işlemciyi extrem modda 15dk test yap sonra yine occt dem vram testi yap 15dk sonra furmal indir onda da 1080p 15dk yap eğer vram ve ya furmarlta bilgisayar kapanırsa ekran kartında
Eğer işlemci extrem testinde kapanırsa işlemcide vardır
Dediğin tesleri yaptım, ayrı olarak occt deki tüm stability testlerini de yaptım, bir kapanma veya bir sorun olmadı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,146
Üyeler
172,985
Son üye
ShahIV
Top Bottom