İkinci elden ekran kartı alip RTX 2060 kartımı değiştireceğim, güç kaynağım cv550, işlemcim Ryzen 5 3600. Aklımda 6650 xt ve 6700 xt var. Garantileri olmadığı için ve inanılmaz bir yükseltme olmayacağını düşündüğüm için 6600 almak istemiyorum pek ama yorumlarınıza göre fikrim değişebilir. Bu akşam yazıp test isteyeceğim ve ona göre sipariş edeceğim.Rx 6650 xt, Rx 6700 xt.
Bütçe varsa 6700XT, bütçe yoksa 6650 XT alınabilir. İki kartta işinizi görecektir. 6650 XT kullanıyorum, bu zamana kadar bir sorun çıkardığını görmedim.
Bütçe varsa 6700XT, bütçe yoksa 6650 XT alınabilir. İki kartta işinizi görecektir. 6650 XT kullanıyorum, bu zamana kadar bir sorun çıkardığını görmedim.
6650nin garantisi var fakat 6700un yok, ayrıca 1440pde güç kaynağım yeter mi 6700e emin değilim. Biraz daha uzun vade istiyorum, gerekirse güç kaynağımı da değiştiririm
6650nin garantisi var fakat 6700un yok, ayrıca 1440pde güç kaynağım yeter mi 6700e emin değilim. Biraz daha uzun vade istiyorum, gerekirse güç kaynağımı da değiştiririm
6650XT önermiyorum şahsen bende araştırmadayım ikinci el RX6700XT ile RX6800 bakıyorum sınıf olarak minimum 2K sınıfına girecek kartlara yönel hem full hd de daha uzun vadeli olur. Hem de 2k oynamak istediğin de rahatça oynarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama ucuza RTX 3080 'ler yine çok az fiyat farkıyla fakat 10GB ve GDDR6X modelleri miningli oluyor ve miningli bu karttan uzak durmaz lazım 12GB ta yok nerdeyse o yüzden hem fiyat hem vram kapasitesi hem de genel anlamda AMD üzmez iyidir. Sana tavsiyem XFX Qick veya Merc al. Ben merc bakıyorum sırf görünüşü ve yanında ki o led li marka model yazısı yüzünden karatılmış camlı ve şık sistemde çok iyi duruyor.
GGDR6X bellekli miningli kartlardan uzak dur yeter bildiğim kadarıylada amd'de zaten yok 6X yok.
6650XT önermiyorum şahsen bende araştırmadayım ikinci el RX6700XT ile RX6800 bakıyorum sınıf olarak minimum 2K sınıfına girecek kartlara yönel hem full hd de daha uzun vadeli olur. Hem de 2k oynamak istediğin de rahatça oynarsın.
Aslında monitörüm 1080p fakat ben işlemcim darboğaz yapmasın diye 2k oynamayı planlıyordum. Yani şu an Ryzen 5 3600 var ve 550w psu var. Bu yüzden de hem işlemci hem psu olarak yetmeyecegini düşünüyorum 6700 xt için. İkisini birden yükseltmek istemiyorum bir anda o yüzden 1080p monitörde 2k oynamak istiyordum.
Ama ucuza RTX 3080 'ler yine çok az fiyat farkıyla fakat 10GB ve GDDR6X modelleri miningli oluyor ve miningli bu karttan uzak durmaz lazım 12GB ta yok nerdeyse o yüzden hem fiyat hem vram kapasitesi hem de genel anlamda AMD üzmez iyidir. Sana tavsiyem XFX Qick veya Merc al. Ben merc bakıyorum sırf görünüşü ve yanında ki o led li marka model yazısı yüzünden karatılmış camlı ve şık sistemde çok iyi duruyor.
GGDR6X bellekli miningli kartlardan uzak dur yeter bildiğim kadarıylada amd'de zaten yok 6X yok.
Şahsen fanboy değilim ama hiç bir sürücüde şu zamana kadar bir sorun yaşamadım sadece eski süsürmlerin birinde amd software sürekli kapanıp açılıyordu ve windowsun bir güncellemesi sebebiyle performans ayarları sürekli sıfırlanıyordu fakat minimal install veya driver only kullanınca tüm sorunlar bir anda şak yok oluyor ben driver only kullanıyorum geri kalan işlemleri MSI Afterbuner üzerinden yapıyorum.
2 tane amd ekran kartım var şuan evde 2 side sıkıntılı lolde alt tab atınca ekran kartı hata verip kapatıyor. valheim hiç girmiyor.Sanki her oyunda kasıyormuş hissi fsr desen çöp hiç bi işe yaradığı yok bende daha kötü yapıyor.Genellikle değil herzaman kapalı.Sadece lolde değil herzaman saçmasapan driver hatası verip oyunları kapatıyor.Bazen bilgisayarı açıyom sürücüyü hiç görmüyor.Tekrar kapatıp açıyorum düzeliyor her gün yapıyor bunu daha sayayımmı?
Aslında monitörüm 1080p fakat ben işlemcim darboğaz yapmasın diye 2k oynamayı planlıyordum. Yani şu an Ryzen 5 3600 var ve 550w psu var. Bu yüzden de hem işlemci hem psu olarak yetmeyecegini düşünüyorum 6700 xt için. İkisini birden yükseltmek istemiyorum bir anda o yüzden 1080p monitörde 2k oynamak istiyordum.
Linklerde attım aslında ama 6650 XT için Rog Strix 1.5 yıl garantili, 6700 XT için ise garantisi yok sanırım ama Power Devil buldum.
6650XT ile 6700XT arasında güç olarak çok fark yok diye biliyorum ve dediğim gibi 6650xt önermiyorum 6700xt'den devam undervolt yaparsın ve güç planını düşürebilirsin psu tarafında sıkıntı yaşarsan sonra psu alırsın biraz mantıklı düşünmek lazım gpu yu iyi al sonra ufak ufak çözersin zaten