Neler Yeni

Rx 6700 Vs Rtx 3060 Sistem Tercihi ?

Hanaz

80+ Gold
Arkadaşlar Eğer rx 6700xt Alırsam Bu sistemleri tercih ederim

Rtx 3060 Alırsam Bunları

Ramleei Rgb Yapip 125 TL fazlaya ssd yi 1 tb yaparım gayet iyi olur ama aklıma takılan yani rx 6700xt almak istiyorum ama çok hata veriyo diyenler var bıktırdı diyenler var performans açısından rdr 2 god of war gibi oyunlarda 20 25 fps fazla veriyor valo cs gibi oyunlarda 100 150 fps yani göz ardı edilicek değerler değil aslında önceden aklımda hep bi 3060 sistem vardı ama bu sistemleride hörünce 6700xt çok daha güçlü bu sistemleri alıp kullanan veya bu ekran kartlarında ağrız hata gören varmı en büyük korkum bu yoksa 6700xt almayı düşünüyorum önerilerinizi yaşadıklarınızı uzun uzuna anlatın lütfen Bütçem Bunlara Bile Yetmiyo aslında 14 k civari bütçem ama biraz daha biriktimrye çalışıcam 16 ya çıkarıcam
Amd alıcağına daha az performans nvidia al wattmanla uğraşma 3060 da yeterli kart zaten

Zultia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Eyüp Aydin
Discord
𝑹𝑵𝑲𝒛𝒖𝒍𝒕𝒊𝒂#4595
Amd alıcağına daha az performans nvidia al wattmanla uğraşma 3060 da yeterli kart zaten
Reis Şuan Yeterli Ama Önümüzdeki 2 3 Sene İçindeki Çıkıcak Oyunlarda Zortlar Diye Amd diyorum Ve 3060 1080 p 2 k arası bi kaet rx 6700 xt direk 2 k oda var

Hanaz

80+ Gold
Reis Şuan Yeterli Ama Önümüzdeki 2 3 Sene İçindeki Çıkıcak Oyunlarda Zortlar Diye Amd diyorum Ve 3060 1080 p 2 k arası bi kaet rx 6700 xt direk 2 k oda var
1080p ne etti size hocam ömrü hayatım boyunca 1080p yim tabi renkler ve zevkler tartışılmaz siz bilirsiniz wattman la uğraşmayın diye söyledim

Zultia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Eyüp Aydin
Discord
𝑹𝑵𝑲𝒛𝒖𝒍𝒕𝒊𝒂#4595
1080p ne etti size hocam ömrü hayatım boyunca 1080p yim tabi renkler ve zevkler tartışılmaz siz bilirsiniz wattman la uğraşmayın diye söyledim
Krall Ben biraz Araştırdım wattman genelde ekren kartından olmuyo sanırasam bide tr ekonomisinde para biriktirip en ultra ayarlarda oynamazsam en azından 1 ay oynayip sonra 1080 p ye çeksem gene yeter içimin yağı erisin biraz ilk bilgisayarim olucak

Egemengnz2121

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Egemen
6700xt, 3060 göre çok daha iyi ama memnun olan kadar sorun yaşayanda var. Elektronik malum şans işi. 2016'da GTX 960 yerine R9 380 tercih ettim daha ucuz ve güçlü olmasından dolayı ama son 1-2 senedir bıktırdı. Netflixdeyken şak diye siyah ekran yiyorum. Şahsen Gaming.Gen.TR'ye güvenebilsem 3060 lı sistemi alırım lakin çok şikayet görüyorum. Nasip olursa bende 3060'la nvidia tarafına geçeceğim bu sefer güç yerine stabillik tercihim olacak.
Gaming gen güvenli

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
596
İsim
Mahir
Krall Ben biraz Araştırdım wattman genelde ekren kartından olmuyo sanırasam bide tr ekonomisinde para biriktirip en ultra ayarlarda oynamazsam en azından 1 ay oynayip sonra 1080 p ye çeksem gene yeter içimin yağı erisin biraz ilk bilgisayarim olucak
wattman hatasının sebebi %90 ekran kartından kaynaklı oluyor. Yaklaşık 6-7 aydır 6700xt kullanıyorum. Her gün kullanan biriyim PC yi. Her hafta 4-5 kere wattman hatası alıyorum. Ha bundan bir önceki güncelleme daha beterdi. Her gün garanti yiyiyordum. Şimdi biraz daha iyi ama yine de yeterince gıcık ediyor. 3060ti ile 6700xt arasında bu kadar az fiyat farkı varken bence 6700xt alınmaz.

Zultia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Eyüp Aydin
Discord
𝑹𝑵𝑲𝒛𝒖𝒍𝒕𝒊𝒂#4595
wattman hatasının sebebi %90 ekran kartından kaynaklı oluyor. Yaklaşık 6-7 aydır 6700xt kullanıyorum. Her gün kullanan biriyim PC yi. Her hafta 4-5 kere wattman hatası alıyorum. Ha bundan bir önceki güncelleme daha beterdi. Her gün garanti yiyiyordum. Şimdi biraz daha iyi ama yine de yeterince gıcık ediyor. 3060ti ile 6700xt arasında bu kadar az fiyat farkı varken bence 6700xt alınmaz.
Abi Ben Sisteme Göre Alıyom Hangisi Ucuza Düşerse O Yüzden Hazır Sistemlerde Şuan 3060 Ve 6700xt Rövaşta 3060ti olsa bu kadar dusunmem bile ve simdi wattman sorunlari duzeltildimi yani topluluk yari yariya bölündü yarisi şimdiye kadar hiç hata almıyor yarısıda hergün hata yiyor sen olsan %30 luk bi fps kaybi yaşayip god of war gibi oyunlarda ultra ayarlarda 80 90 fps yerine 50 60 almak veya valoda 400 500 fps yerine 350 fln almayı tercih eder misin şuan lütfen dürüşt cevap ver ilerde pişmanlık yaşamak istemiyorum Gerçi İlerde para biriktirip duruma göre ekran kartı değişebilirim nvidia alirsam ama amd de zor çünki komple altyapıyı işlemciyi ana kartı fln değişmek gerek açıkçası nvidia ekran karti amd işlemci combosunu pek sevmiom o yüzden

Delart

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tuğrul
Yaklasık 5 aydır ryzen 5 5600 xfx swift 309 RX 6700 XT 12 GB kullaniyorum hocam şuana kadar hiç bir problem yaşamadım ama şans işi tabi

Zultia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Eyüp Aydin
Discord
𝑹𝑵𝑲𝒛𝒖𝒍𝒕𝒊𝒂#4595
Yaklasık 5 aydır ryzen 5 5600 xfx swift 309 RX 6700 XT 12 GB kullaniyorum hocam şuana kadar hiç bir problem yaşamadım ama şans işi tabi
Bak mesela yazdığım olay yarı yarıya kimisi yaşıyo kimisi yaşamıyo bi üste yazdığımı okur musun lütfen sence bu risk alınır mı? yoksa 3060 al salla gitsinmi dersin 3060 ti sistem yapsa kanallar müq olur da yapmıyolar işte

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
596
İsim
Mahir
Abi Ben Sisteme Göre Alıyom Hangisi Ucuza Düşerse O Yüzden Hazır Sistemlerde Şuan 3060 Ve 6700xt Rövaşta 3060ti olsa bu kadar dusunmem bile ve simdi wattman sorunlari duzeltildimi yani topluluk yari yariya bölündü yarisi şimdiye kadar hiç hata almıyor yarısıda hergün hata yiyor sen olsan %30 luk bi fps kaybi yaşayip god of war gibi oyunlarda ultra ayarlarda 80 90 fps yerine 50 60 almak veya valoda 400 500 fps yerine 350 fln almayı tercih eder misin şuan lütfen dürüşt cevap ver ilerde pişmanlık yaşamak istemiyorum Gerçi İlerde para biriktirip duruma göre ekran kartı değişebilirim nvidia alirsam ama amd de zor çünki komple altyapıyı işlemciyi ana kartı fln değişmek gerek açıkçası nvidia ekran karti amd işlemci combosunu pek sevmiom o yüzden
Dostum henüz 500hz monitör olmadığı için valoda 350 de alsan 1000 de alsan farketmeyecek. Govda da dlss açınca fps farkı iyice azalacak. Bir de şöyle bir şey var: yarısı hiç hata almadım yarısı çok alıyorum diyor dedin. Burada seçim sana kalmış. Hata almaya katlanamam diyorsan nvidia alırsın. Yok ben şansımı deneyeceğim, hata alırsam çok problem olmaz diyorsan amd alırsın. İlerisi için ben çok düşünmüyorum. Parça parça yükseltmek uzun iş. Komple sistemi satıp yeni bir sisteme geçmek bence çok daha mantıklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de hata almayanlara şunu sormak lazım: ne kadar bilgisayar oynuyorsun? Ben her gün 2-3 saat oynarım. Adam eğer haftada 2-3 saat oynayıp onun dışında video felan izliyorsa hata alma ihtimali çok düşük.

Zultia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Eyüp Aydin
Discord
𝑹𝑵𝑲𝒛𝒖𝒍𝒕𝒊𝒂#4595
Dostum henüz 500hz monitör olmadığı için valoda 350 de alsan 1000 de alsan farketmeyecek. Govda da dlss açınca fps farkı iyice azalacak. Bir de şöyle bir şey var: yarısı hiç hata almadım yarısı çok alıyorum diyor dedin. Burada seçim sana kalmış. Hata almaya katlanamam diyorsan nvidia alırsın. Yok ben şansımı deneyeceğim, hata alırsam çok problem olmaz diyorsan amd alırsın. İlerisi için ben çok düşünmüyorum. Parça parça yükseltmek uzun iş. Komple sistemi satıp yeni bir sisteme geçmek bence çok daha mantıklı.
Valla Hata Almazsa Tadından yenmez Ama hergün hata Alır Veya Her Hafta 2 3 kez hata alırsa kudururum düşünsene oyuna tam kapılmışsın bi anda kapanıyo peki ben şimdi belki 3060ti sistem yakalarım diye soruyorum vram 8gb ya ileri dönemdeki oyunlar için sorun olurmu çünki şuan bile çoğu oyun 6 gb istiye biliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mücahit Uzunçam
Reis Seni Yoruyom Farkındayım Ama Bişey Daha Aklıma Takıldı Şimdi Amd Daha Ucuza Daha Yüksek Performans Veriyo İyi Hoşta Bunu Seneler Boyu Devamlılığını Bozmadan Yapabiliyomu Yani Telefon Olarak Örnek Verim Xiamion İphoneden Daha Ucuza Daha Çok Güç Veriyo Ama 1 Sene Sonra Kendini Bozmaya Yavaşlamaya Felan Başlıyo Nvidia Ya Bi Yandan Kayma Sebeplerimden Biride Bu Senelerde gt730 Kullanan Adam Bile Sorunsuz Çalışıyo Diyo İlk Aldığım Gibi Dio Benim Tel Samsung Başta Mükemmeldi Ama Şimdi İyice Cozuttu Amd De Böyle Yapıcaksa Benden Uzak Allaha Yakın Olsun
kankam bende rx580 var pandemide aldım kartın çıkış yılını bile tam bilmiom anlıcan nerdeyse 3 yıldır kullanıom devamlı oynadığım oyunlarda hiç bi fps farkı yok

Valla Hata Almazsa Tadından yenmez Ama hergün hata Alır Veya Her Hafta 2 3 kez hata alırsa kudururum düşünsene oyuna tam kapılmışsın bi anda kapanıyo peki ben şimdi belki 3060ti sistem yakalarım diye soruyorum vram 8gb ya ileri dönemdeki oyunlar için sorun olurmu çünki şuan bile çoğu oyun 6 gb istiye biliyor
dlls açınca düşüyo galiba vram kullanımı emin değilim ama

donanım arşivinin videosu vardı 8 gb vram yeterlimi diye izle isyersen bi

abcdefg1234

80+ Silver
6700xt FH5 te her şey Extreme deyken 10-11 GB Vram kullanıyor :D

Top Bottom