Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Aklımda bir karar oluştuğu için konuyu çözüldü olarak işaretledim. "Bunun yerine şunu al, Şu daha iyi bir seçenek." gibi yorumları olan arkadaşlar belirtmekten çekinmesin, henüz alışverişimi yapmadım. İlerde okuyacak arkadaşlar için verdiğim kararları aşağıya yazıyorum;
- İşlemci tarafında özel kullanımlarımdan kaynaklı bütçe sınırımı biraz daha yükselterek verdiğim karar R7 7800x3D tarafında oldu. Hem oyun hem özel içerik ve oyun paketleri yapabilmek için kullanmayı düşünüyorum. Kullanan kişilerden olumlu dönüşler aldım.
- Anakart tarafında ise belirli bir kararım yok, zira alışverişimi hemen yapmayacağım için net bir karar almadım. Bildiğiniz üzere stoklar çok değişken, bu gün baktığınız anakart, yarın stokta kalmayabiliyor. Ama önceki kullanımlarıma yönelik tercihim her zaman 4 kanal ram destekleyen ve 2 adet m2 slotu olan anakartlardan olacak.
- RAM tarafında ben Corsair Vengeance modelini tercih ettim, yanlışım yok ise 6000MHz CL30 ve CL36 olmak üzere iki farklı modeli var. Sistemim beyaz olduğu için beyazını alma fikrim oluştu, fakat stokları şu anki dönem içerisinde yakalamak zor. Siyahlarında ise stok problemleri yok.
İyi Forumlar Dilerim.