Neler Yeni

RX 6700 XT VS RTX 3060 TI

Ceasar123

80+ Silver
19.05.2023 tarihinden ile konuşuyorum.

FPS oyuncusu olduğunuzu varsayıyorum.

DLSS, FSR gibi teknolojiler umrunuzda olmayacağını varsayıyorum çünkü bunlar gecikme yaratıyor.
Aynı şekilde Codec, render perfomansı vs. gibi işlerinde sizi ilgilendirmediğini düşünürsek;

AMD: Düşük fiyata, daha iyi saf performans sunar. (+)
Anti-lag diye gecikme düşürme teknolojiside bulunmaktadır.

NVİDİA: Rakibi AMD'ye göre daha fazla paraya daha az saf performans sunar. (-)
Oyunun destek sunmasına göre Nvidia Reflex teknolojisi bulunmaktadır ayrıca Nvidia Denetim masasındanda "AMD Anti-lag" gibi yine panelden açıp kullanabileceğiniz yine bir gecikme düşürme ayarı bulunmaktadır.

Ve NVİDİA'nın Reflex teknolojisi "AMD Anti-lag" dan daha az gecikme değeri sunar yani daha iyi çalışır.
Ama Nvidia'nın panelinden açılabilen gecikme düşürme ayarı ile Amd Anti-lag aynı sistem zaten. Ama AMD Anti-lag daha iyi çalışıyor diyebilirim.

Aynı zamanda NVİDİA Reflex ile Nvidia panelinden düşük gecikme ayarını aynı anda kullanabilirsiniz.
İkside farklı sistem zaten, ve ikisinide kullanırsak çok daha düşük gecikme elde edilir.

Ben hangi ekran kartı olacağı konusuna FPS oyunları, düşük gecikme mantığı olarak baktım.
Ve en düşük gecikmeyi istesem Nvidia kullanırdım.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
kilan embappe
3-5 fps için bence asla değmez. 3060 Ti alırdım ben.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır. 6700 xt 3060 Ti dengi, 3070 dengi olan 6750 xt.

8 GB VRAM hala paşalar gibi yeterli. Bu kadar öldürmeye gerek yok.
1080p ultra da bile artık yetmemeye başlıyor, biz öldürmedik çoktan öldü 😃

furkanrd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan Demirci
Arkadaşlar elimde sapphire nitro+ 6700xt ekran kartı var aldığım günden beri sorunlu ya driver ile alakalı ya da ekran kartı ile sürekli olarak ağır oyunlarda crash yiyorum crash öncesi de drop yiyorum elinde 6700xt olup yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Son çare teknik servise yollacağım.

Ceasar123

80+ Silver
Arkadaşlar elimde sapphire nitro+ 6700xt ekran kartı var aldığım günden beri sorunlu ya driver ile alakalı ya da ekran kartı ile sürekli olarak ağır oyunlarda crash yiyorum crash öncesi de drop yiyorum elinde 6700xt olup yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Son çare teknik servise yollacağım.
Bunun için ayrı konu açarsanız yardımcı oluruz. Yeri burası değil.

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
19.05.2023 tarihinden ile konuşuyorum.

FPS oyuncusu olduğunuzu varsayıyorum.

DLSS, FSR gibi teknolojiler umrunuzda olmayacağını varsayıyorum çünkü bunlar gecikme yaratıyor.
Aynı şekilde Codec, render perfomansı vs. gibi işlerinde sizi ilgilendirmediğini düşünürsek;

AMD: Düşük fiyata, daha iyi saf performans sunar. (+)
Anti-lag diye gecikme düşürme teknolojiside bulunmaktadır.

NVİDİA: Rakibi AMD'ye göre daha fazla paraya daha az saf performans sunar. (-)
Oyunun destek sunmasına göre Nvidia Reflex teknolojisi bulunmaktadır ayrıca Nvidia Denetim masasındanda "AMD Anti-lag" gibi yine panelden açıp kullanabileceğiniz yine bir gecikme düşürme ayarı bulunmaktadır.

Ve NVİDİA'nın Reflex teknolojisi "AMD Anti-lag" dan daha az gecikme değeri sunar yani daha iyi çalışır.
Ama Nvidia'nın panelinden açılabilen gecikme düşürme ayarı ile Amd Anti-lag aynı sistem zaten. Ama AMD Anti-lag daha iyi çalışıyor diyebilirim.

Aynı zamanda NVİDİA Reflex ile Nvidia panelinden düşük gecikme ayarını aynı anda kullanabilirsiniz.
İkside farklı sistem zaten, ve ikisinide kullanırsak çok daha düşük gecikme elde edilir.

Ben hangi ekran kartı olacağı konusuna FPS oyunları, düşük gecikme mantığı olarak baktım.
Ve en düşük gecikmeyi istesem Nvidia kullanırdım.
Teşekkür ederim açıklayıcı olmuş <3

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,330
İsim
uwu
driver

burdan windowsunuza göre 'WQL' olanı kurun ve sistemi yeniden başlatın olmazsa yeni konu açıp bni etiketlemeyi unutmayın

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
Konu açmanı tavsiye ederim

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
Intel i5-12400F ile dar boğaz yapmadan çalışır mi veya hangisi daha iyi çalışır

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,650
İsim
Kerem Çavuş
Intel i5-12400F ile dar boğaz yapmadan çalışır mi veya hangisi daha iyi çalışır
bu işlemci ikisi için de yeterli olur

Ayrıca 3070 kullanıyorum yakın zamanda oynadığım atomic heart oyununda vram yetersizliğinden dolayı görüntü pixelleşiyodu 8gb vram yetmiyor ama aynı fiyat olsa yine driver sorunundan dolayı 6700xt yerine 3060ti tercih ederdim 1000 lira gibi bir fiyat farkı varsa 6700xtden devam ederdim f/p odaklı bakmak lazım

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
bu işlemci ikisi için de yeterli olur

Ayrıca 3070 kullanıyorum yakın zamanda oynadığım atomic heart oyununda vram yetersizliğinden dolayı görüntü pixelleşiyodu 8gb vram yetmiyor ama aynı fiyat olsa yine driver sorunundan dolayı 6700xt yerine 3060ti tercih ederdim 1000 lira gibi bir fiyat farkı varsa 6700xtden devam ederdim f/p odaklı bakmak lazım
Teşekkür ederim <3

Top Bottom