RX 6700XT Yerine Ekran Kartı Tavsiyesi

only1enes

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
15000
Merhaba, mevcut sistemimde ASUS DUAL RX 6700XT kullanmaktayım fakat Coil Whine sorunu mevcut ve ekran kartı değişikliği yapmak istiyorum. Nvidia da bu klasmanda hangi kartları tercih edebilirim veya hangi kartları tercih etmeliyim AMD tarafından bir süre uzaklaşmak istiyorum. İkinci el veya sıfır ekran kartı olarak hangilerini tercih etmeliyim sürekli oyun oynayan birisi değilim.

Sistemim:
İşlemci: AMD RYZEN 5 5600X
Anakart: ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4
RAM: Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 / 32GB 3200MHz DDR4
Kasa: ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli
PSU: Asus ROG-STRIX-750G 750W 80+ Gold 135mm Full Modüler Güç Kaynağı

sırf coil whine için değiştireceksen hiç gerek yok çünkü çoğu kartta olan bir sorun bu dert ediyorsan ses dışında bir sıkıntı sorun çıkartmaz alacağın karttada olabilir coil whine

o bütçede değecek bi update nvidia olarak yapamazsın. amd olarak 7800xt gelir

sırf coil whine için değiştireceksen hiç gerek yok çünkü çoğu kartta olan bir sorun bu dert ediyorsan ses dışında bir sıkıntı sorun çıkartmaz alacağın karttada olabilir coil whine
Sadece coil whine var diye değil örneğin Discord da ekran paylaşımında bir süre sonra seslerde cızırtı yapmaya başlıyor birebir aynı sistemde sadece ekran kartı Nvidia olan arkadaşlarımda böyle bir sorun yok ek olarak çok fazla ve çok hızlı olacak şekilde sürekli sekmeler programlar arası geçiş yapıyorum bazen bu geçişlerde alt+tab da geçtiğim uygulama ile beraber bilgisayar donuyor ve kalıyor. Oyunlarda beklediğim performansı alamıyorum 60FPS hissiyatını yaşamak bile bazen hayal oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o bütçede değecek bi update nvidia olarak yapamazsın. amd olarak 7800xt gelir
Bütçeyi biraz daha arttırabilirim duruma göre tercihlerim de değişebilir elimde ki ekran kartını satabilir/takaslayabilir üstüne ek bütçeyle bir şeyler koyabilirim.

Sadece coil whine var diye değil örneğin Discord da ekran paylaşımında bir süre sonra seslerde cızırtı yapmaya başlıyor birebir aynı sistemde sadece ekran kartı Nvidia olan arkadaşlarımda böyle bir sorun yok ek olarak çok fazla ve çok hızlı olacak şekilde sürekli sekmeler programlar arası geçiş yapıyorum bazen bu geçişlerde alt+tab da geçtiğim uygulama ile beraber bilgisayar donuyor ve kalıyor. Oyunlarda beklediğim performansı alamıyorum 60FPS hissiyatını yaşamak bile bazen hayal oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçeyi biraz daha arttırabilirim duruma göre tercihlerim de değişebilir elimde ki ekran kartını satabilir/takaslayabilir üstüne ek bütçeyle bir şeyler koyabilirim.
4070 alabilirsin. 20-21 civarına da 4070super gelir

Geçen 19K ya 4070Tİ gördüm, iyice bakmak gerekiyor piyasaya, letgoya felanda bak. İkinci el çok sıkıntılı gerekli önlemleri şimdiden al

17-18.000TL'ye ikinci elden RX 7800xt var çok sağlam bir ekran kartıdır yine aynı fiyata Rtx 4070 var bir bak derim olmadı 9060 XT bak bu fiyata rahat bulursun ikinci elden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,021
Üyeler
183,046
Son üye
emrylcn9
Geri