RX 6800 XT ekran kartım sürekli oyunlarda çökmeye başladı

Sek1ro

80+
Reaksiyon skoru
3
Ekte gösterdiğim şekilde bir olay yaşadım cp2077 oynarken ardından pc yi resledim ve tekrar oyuna girdğimde atmaya başladı 3 4 saniye sonra her oyunda yaşıyorum ddu ile sildim tekrar yukledm formatladım hiç bir şekilde düzelmedi bir tek stardew valley oynayabiliyorum valheim bile aynı sorunu yaşatıyor ekran kartı mefta mı arkadaşlar akıbeti nedir bir şey soyleyin lütfen şimdiden teşekkülrer

Ekler

• resim_2025-09-27_004815042.webp
    resim_2025-09-27_004815042.webp
    136.2 KB · Hit: 47
pc yi kapat. kartı çıkar güzelce tekrar tak. ekran kartı ile monitör arasındaki kabloyu kontrol et. başka kabloyla dene varsa. display port ve hdmi ne varsa dene. Tv ve tak dene. Hepsinde devam ediyorsa VRAM arızası yada lehim yerlerinde çatlama sorunu.

Ekran kartını sök tekrar tak kabloyu test et kablo da sıkıntı olabilir dikkatli yap acele etme
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pc yi kapat. kartı çıkar güzelce tekrar tak. ekran kartı ile monitör arasındaki kabloyu kontrol et. başka kabloyla dene varsa. display port ve hdmi ne varsa dene. Tv ve tak dene. Hepsinde devam ediyorsa VRAM arızası yada lehim yerlerinde çatlama sorunu.
👍 Eğer tekrar sorun çıkarsa garanti ye götür garantisi yoksa bilgisayarcıya götür

furmark da kapanıyordu hdmi cıkardım taktım furmarkı tamamladı fakat biraz sonra tekrar aynı şeyi yaptı anlamadığım şey hdmi bozuk olsa sadece görüntü gelmez kart çalışır değil mi burda problem ya giriş kısmında ya da kablolarda diye varsayıyorum

furmarkı tamamlaması sağlıklı olduğunu gösterir mi

furmark da kapanıyordu hdmi cıkardım taktım furmarkı tamamladı fakat biraz sonra tekrar aynı şeyi yaptı anlamadığım şey hdmi bozuk olsa sadece görüntü gelmez kart çalışır değil mi burda problem ya giriş kısmında ya da kablolarda diye varsayıyorum

Sen bi tanıdığın vs varsa onun sistemde dene veya bilgisayaracıdan ücreti karşılığında rica et. En kesin öyle anlarsın.

Kablo bozuk olduğunda da anlattığınız kararsızlıklar olabiliyor. Pc hiç açılmaya da biliyor.
Format atıp oyun yamaları vc redistler, net frame work ler vs vs yuklendikten ve windows kendini güncelledikten sonra klasik temizleme programlarıyla, Başlat--> çalıştır---->cleanmgr dahil olmak üzere temizlik yaptıktan sonra,

windowsun yedeğini başka bir partition a alın.

Denetim Masası --> Kurtarma ---->Dosya Geçmişi ----> Sistem Görüntüsü yedekleme yolu ile
Ya da Dism++ indirerek Araçlar--->Sistem yedekleme menüsünden install.wim dosyası oluşturarak bu dosyayı windows cd imajına eklemek, eskisini silerek.

İkinci yol için cd imajı editlemede Ultra İso tarzı bir program kullanabilirsiniz.

Problem çıktığında sıfırdan sistem kurmayın boşuna. Yeni format usb nizle 10 dk da sistemi eski haline getirin, ya da yukarıda anlattığım denetim masası --->kurtarma aşamasından aldığınız sistem görüntüsünü geri yukleyin.

Bilgisayar kendini güncellerken de hatalara sebep olabiliyor. İşlem bittiğinde anakart biosundan secure boota girip delete keys ve ardından restore factory keys yapıp kaydedip çıkın. Sorunlar ya kaybolacak ya da eser miktara düşecek. İyi geceler.

1758931455374.webp
şöyle bir şey yaptım benim tüm sistem sürücüler vs bu 250gb ssd ye kurulu sanırım böyle bir problem de olabilir

Sen bi tanıdığın vs varsa onun sistemde dene veya bilgisayaracıdan ücreti karşılığında rica et. En kesin öyle anlarsın.
evet kesinlikle ve pc tam mavi ekran verdikten sonra hep ilk bir windowsun kurulu oldugu şu 250gb lık toshiba ssd yi görmüyor

vram arızası olabilir mi
umarım değildir ama anlamıyorum bazen furmark ı tamamlıyor bazen tamamlamıyor bir yerde bir temassızlık mı var acaba bilemedim yoksa ssd mi temassızlık yapyor sürücüler problem yaratıyor başka pc ye takmam gerek anlamak için

ssd im çok allaha emanet bağlı arasına kağıt falan sıkıştırdım bir parçası krıltı takma yerinin sağlam durmuyor

Başka bilgisayara da taktim ayni sorunu yasadim sanirim ekran kartinda sorun firinlasam duzelir mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,860
Üyeler
184,065
Son üye
subdomainemre
Geri