Neler Yeni

RX 6800 XT Yüksek Güç Tüketimi

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
Kartım 6800xt 2k olarak kullanıyorum kartı. Oyunlarda her şey ultra 2k oynuyorum. Tam yükte 250-260W güç tüketiyor. Ve ben bunu düşürmek istiyorum. Ama FPS'i de çok düşüklerde sabitlemek de istemiyorum. Amd'nin arayüzünden birkaç ayar yaptım. Acaba bu ayarları çok kurcalamak sıkıntı çıkartır mı ve sizin düşük güç tüketimi için bir öneriniz var mı? Bu sayede güç tüketimi 100ila 150w aralığında oluyor bu arada.
SS'de de görüldüğü üzere Maks frekans'ı yuzde 90'a çektim voltajı yüzde 85e çekttim ve güç limitini -6'ya indirdim.

Ekler

• Ekran görüntüsü_20230107_230003.png
    Ekran görüntüsü_20230107_230003.png
    388.4 KB · Hit: 61

serwintes

80+ Gold
Kartım 6800xt 2k olarak kullanıyorum kartı. Oyunlarda her şey ultra 2k oynuyorum. Tam yükte 250-260W güç tüketiyor. Ve ben bunu düşürmek istiyorum. Ama FPS'i de çok düşüklerde sabitlemek de istemiyorum. Amd'nin arayüzünden birkaç ayar yaptım. Acaba bu ayarları çok kurcalamak sıkıntı çıkartır mı ve sizin düşük güç tüketimi için bir öneriniz var mı? Bu sayede güç tüketimi 100ila 150w aralığında oluyor bu arada.
kart kullanasın diye var niye az verim almak istiyorsun

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Kartı satıp daha düşük bir kart alsana direkt. Aynı mantık.

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Tech Shot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Dayan
SS'de de görüldüğü üzere Maks frekans'ı yuzde 90'a çektim voltajı yüzde 85e çekttim ve güç limitini -6'ya indirdim.
Ekran kartının bozulacağını zannetmiyorum. Sadece voltajı düşürüp işinizi halledebilirsiniz.
Kartı satıp daha düşük bir kart alsana direkt. Aynı mantık.
Niye satıp asıl gücünü tamamen kaybetsin?

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartının bozulacağını zannetmiyorum. Sadece voltajı düşürüp işinizi halledebilirsiniz.

Güç limiti ve Maks. Frekans ayarını kısmayıp sadece voltajı düşürmem yeterli olur muu?

Tech Shot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Dayan
Güç limiti ve Maks. Frekans ayarını kısmayıp sadece voltajı düşürmem yeterli olur muu?
Zaten otomatik olarak kısılmıyor mu?
Çok düşürme ama perf. düşmesini istemezsin. Ama %8 falan volt u düşürsen gayet iyi

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

Kartı zaten RX 6800'e çeviriyor hatta RX 6750 XT'ye.

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
Zaten otomatik olarak kısılmıyor mu?
Çok düşürme ama perf. düşmesini istemezsin. Ama %8 falan volt u düşürsen gayet iyi
her şey manuel olarak kısılıyor güç ayarlama kısmını etkin yapınca güç limitini de kısabiliyorum. Direk Gpu ayarı kısmından da Maks. Frekans ve voltaj. Şuan üçü de kısık neredeyse üçünden de yuzde 10 15 kısık diyebilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam şöyle bir video var ingilizcen varsa izleyebilirsin güzel anlatıyor.
Kontrol edip deniyorum hemen. Teşekkürler.

Tech Shot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Dayan
her şey manuel olarak kısılıyor güç ayarlama kısmını etkin yapınca güç limitini de kısabiliyorum. Direk Gpu ayarı kısmından da Maks. Frekans ve voltaj. Şuan üçü de kısık neredeyse üçünden de yuzde 10 15 kısık diyebilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kontrol edip deniyorum hemen. Teşekkürler.
Rica ederim.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
hocam şöyle bir video var ingilizcen varsa izleyebilirsin güzel anlatıyor.
Undervolt farklı bir şey, kartın gücünü yarı yarıya kesmek farklı bir şey. Zaten attığın videoda da gerçek bir test yok, arkadaki teste bakınca da GPU Power azalır azalmaz 10-15 fps düşüyor direkt. Tabi benchmark o sırada hareket ettiği için tam bir şey söylemem mümkün değil.

Tech Shot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Dayan
Undervolt farklı bir şey, kartın gücünü yarı yarıya kesmek farklı bir şey. Zaten attığın videoda da gerçek bir test yok, arkadaki teste bakınca da GPU Power azalır azalmaz 10-15 fps düşüyor direkt. Tabi benchmark o sırada hareket ettiği için tam bir şey söylemem mümkün değil.
Hocam benden bu kadar daha bir şey söylemem mümkün değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,626
Üyeler
167,169
Son üye
hasansami
Top Bottom