Neler Yeni

Yardım RX 7800 XT ayarlarım nasıl iyi mi kötü mü

1744562699494.png

görselde ki şekilde ayarlar yaptım ve god of war 2k ultra da oynuyorum oyun içinden de atacağım
ekran görüntüsü alamadım fotoğrafını çektim
1000026566.jpg

gpu 54-55 derece
cpu 51-52
gpu kullanımı görselde ki gibi %100
gpu w 230 250 aralarında gezmekte
ayalar nasıl iyi mi normalde fanlar daha yavaş çalışıyordu bu yüzden 60 civarında veya daha üstüne çıktığı oluyordu oyuna göre de değişiyordu bu durum

tekrardan bir düzenleme yapayım:
uygulamalar kapalı ana ekrandayken de bu şekilde çok mu düşük yoksa normal mi bu
1744563357871.png

Son düzenleme:

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,705
İsim
Yunus Şahin
Furmark ile stok ve overclock yapılmış şekilde test et. FPS fark ederse overclock da iyidir tabi.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Furmark ile stok ve overclock yapılmış şekilde test et. FPS fark ederse overclock da iyidir tabi.
1744564033872.png
1744564075604.png

1. de sıcaklıkları daha düşük fps daha fazla max clock daha fazla
2. sıcaklık yüksek fanlar 1200 rpm gibi bir şeyde çalıştı max clock daha düşük fps daha düşük

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Uğur
Alıntıyı görüntüle
görselde ki şekilde ayarlar yaptım ve god of war 2k ultra da oynuyorum oyun içinden de atacağım
ekran görüntüsü alamadım fotoğrafını çektimAlıntıyı görüntüle
gpu 54-55 derece
cpu 51-52
ayalar nasıl iyi mi normalde fanlar daha yavaş çalışıyordu bu yüzden 60 civarında veya daha üstüne çıktığı oluyordu oyuna göre de değişiyordu bu durum

uygulamalar kapalı ana ekrandayken de bu şekilde çok mu düşük yoksa normal mi bu
Alıntıyı görüntüle
bendede 7800 xt var 1. attığın resim overcloklu üstünde oynama yaptığın resim dimi ?

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Uğur
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
2. sıcaklık yüksek fanlar 1200 rpm gibi bir şeyde çalıştı max clock daha düşük fps daha düşük
1. resim overclok hali mi ?furmark fark var baya overclok hali ise
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet hocam normal de ayarlar varsayılanda gpu tarafında özele tıkladıktan sonra kendim özelleştirdim oyun açıkken
iki tane overclok resmi yapmışssın yapmam gereken hangi resim ? sevabına yardım fazladan fps göz çıkarmaz :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi
evet 1. resim yukarıda ayarları yaptığım halde 2. resim ise sıfırlayıp varsayılan haliyle yaptığım

iki tane overclok resmi yapmışssın yapmam gereken hangi resim ? sevabına yardım fazladan fps göz çıkarmaz :)
hocam en başta attığımla ikinci attığım arasında bir fark yok ayarlar aynı sadece birisinde oyun açık verileri yüksek diğerinde ise masaüstü açık veriler düşük
varsa yardımcı olabileceğim bir şey yardımcı olurum

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Uğur
Alıntıyı görüntüle
ekran görüntüsü alamadım fotoğrafını çektimAlıntıyı görüntüle
gpu 54-55 derece
cpu 51-52

Alıntıyı görüntüle
bu arada boşta gayet doğal oda sıcaklığı vs fark edebilir ama normal bunu soruyorsan

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,705
İsim
Yunus Şahin
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Fan sesini rahatsız etmeyecek şekilde ayarlayabilirsin.

Teste sokarak sorun çıkarmazsa bu şekilde kaydet ayarları.

Sonra bu kaydettiğin ayarlar üzerinde oynama yap. En yüksek çekirdek hızını, en düşük voltaj ile bulmaya çalış. Bu zamanda da
VRAM'i arttır ve gücü düşür. Undervolt-overclock şeklinde yap yani.

bu arada boşta gayet doğal oda sıcaklığı vs fark edebilir ama normal bunu soruyorsan
boştayken değerlerine bakmadığım için emin olamadım ama evet şu anda fan konusunds bi emin olamadım sadece biraz yüksek ayarladığım için az da olsa fan sesi geliyor onu da istediğim şekilde ayarlayabilirsem iyi olur ilk resimde fan ayarlarım yüksek olduğu için boştayken çalışmıyordu zaten

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Uğur
boştayken değerlerine bakmadığım için emin olamadım ama evet şu anda fan konusunds bi emin olamadım sadece biraz yüksek ayarladığım için az da olsa fan sesi geliyor onu da istediğim şekilde ayarlayabilirsem iyi olur ilk resimde fan ayarlarım yüksek olduğu için boştayken çalışmıyordu zaten
ben fanı 55 veriyorum ses olmuyor 60 yaptıgım an ses çıkıyor az bişey

ben fanı 55 veriyorum ses olmuyor 60 yaptıgım an ses çıkıyor az bişey
hangilerini

Fan sesini rahatsız etmeyecek şekilde ayarlayabilirsin.

Teste sokarak sorun çıkarmazsa bu şekilde kaydet ayarları.

Sonra bu kaydettiğin ayarlar üzerinde oynama yap. En yüksek çekirdek hızını, en düşük voltaj ile bulmaya çalış. Bu zamanda da
VRAM'i arttır ve gücü düşür. Undervolt-overclock şeklinde yap yani.
furmark testlerini az önce atmıştım varsayılan ve benim yaptığım arasında ki farklar orada var
çok anlamam ama eğer ayarlarım iyiyse çok fazla da yormak istemiyorum

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,705
İsim
Yunus Şahin
hangilerini

furmark testlerini az önce atmıştım varsayılan ve benim yaptığım arasında ki farklar orada var
çok anlamam ama eğer ayarlarım iyiyse çok fazla da yormak istemiyorum

İyi değerler. Uğraşmayı severim diyorsan deneyebilirsin. Ben seviyordum, baya kurcalardım ayarlarını.

Dediğim gibi ayarlarını kaydedebilirsin. Bir şey kaybetmezsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,248
Üyeler
172,204
Son üye
Batuko
Top Bottom