Neler Yeni

Yardım RX 7800 XT ayarlarım nasıl iyi mi kötü mü

İyi değerler. Uğraşmayı severim diyorsan deneyebilirsin. Ben seviyordum, baya kurcalardım ayarlarını.

Dediğim gibi ayarlarını kaydedebilirsin. Bir şey kaybetmezsin.
ben de biraz kurcalayarak geldim bu ayarlara internette çok fazla uçuran insan var yani ufak tefek ortalama olacak ayarlar yapmaya çalıştım hem sıcaklığın yükselmemesi için hem distemin daha iyi çalışması için

ben de biraz kurcalayarak geldim bu ayarlara internette çok fazla uçuran insan var yani ufak tefek ortalama olacak ayarlar yapmaya çalıştım hem sıcaklığın yükselmemesi için hem distemin daha iyi çalışması için

AMD undervolt-overclock konusunda daha kolaylık sağlıyor bana göre. Dediklerimi yaparak en düşük güçte, en düşük sıcaklıkta, en yüksek FPS değerlerini alabilirsin.

AMD undervolt-overclock konusunda daha kolaylık sağlıyor bana göre. Dediklerimi yaparak en düşük güçte, en düşük sıcaklıkta, en yüksek FPS değerlerini alabilirsin.
nasıl yapacağım ne yapmalıyım tam olarak yardımcı olabilir misiniz

Alıntıyı görüntüle
görselde ki şekilde ayarlar yaptım ve god of war 2k ultra da oynuyorum oyun içinden de atacağım
ekran görüntüsü alamadım fotoğrafını çektimAlıntıyı görüntüle
gpu 54-55 derece
cpu 51-52
gpu kullanımı görselde ki gibi %100
gpu w 230 250 aralarında gezmekte
ayalar nasıl iyi mi normalde fanlar daha yavaş çalışıyordu bu yüzden 60 civarında veya daha üstüne çıktığı oluyordu oyuna göre de değişiyordu bu durum

tekrardan bir düzenleme yapayım:
uygulamalar kapalı ana ekrandayken de bu şekilde çok mu düşük yoksa normal mi bu
Alıntıyı görüntüle
amd driver kendi içindeki fps gösteren ayarlarda sorun var doğru fps göstermiyor bilgin olsun

nasıl yapacağım ne yapmalıyım tam olarak yardımcı olabilir misiniz

En yüksek çekirdek hızını, en düşük voltaj da bulmalısın. Bunu yaparken zaten güç düşecek voltajdan, ekstra güç düşürerek dene. Bunları yaparken testlere sok, FPS değerlerini kontrol et. Ama yüksek çekirdekte çok düşük voltaj yeterli olmaz. Bunu işte deneyerek bulmalısın.

amd driver kendi içindeki fps gösteren ayarlarda sorun var doğru fps göstermiyor bilgin olsun

AFMF açarsa farklı FPS değerleri alır sadece.

İlk önce heaven benchmark tarzı bir test uygulamasını kurman gerekli. Bu uygulamayı aç test başlasın. Sonra sitesinden ekran kartının boots hızına bak ve tepe noktayı orası seçebilirsin. Voltajı default durumdan 50 puan düşür sonra teste gir bir tur dönsün. Sıkıntı yoksa voltajı 10ar 10ar düşürürsün. Hata vermeye başladığı yerde durursun 5 10 puan arttırırsın. Stabil hale gelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk önce heaven benchmark tarzı bir test uygulamasını kurman gerekli. Bu uygulamayı aç test başlasın. Sonra sitesinden ekran kartının boots hızına bak ve tepe noktayı orası seçebilirsin. Voltajı default durumdan 50 puan düşür sonra teste gir bir tur dönsün. Sıkıntı yoksa voltajı 10ar 10ar düşürürsün. Hata vermeye başladığı yerde durursun 5 10 puan arttırırsın. Stabil hale gelir.
Bu deneme sırasında defalarca sistem kendine reset atabilir korkmana gerek yok.

varsayılan ayarlara çektim ve benchmark testini yaptım
En yüksek çekirdek hızını, en düşük voltaj da bulmalısın. Bunu yaparken zaten güç düşecek voltajdan, ekstra güç düşürerek dene. Bunları yaparken testlere sok, FPS değerlerini kontrol et. Ama yüksek çekirdekte çok düşük voltaj yeterli olmaz. Bunu işte deneyerek bulmalısın.

AFMF açarsa farklı FPS değerleri alır sadece.
evet AMFM açık ondan fps bu kadar yüksek ayarları da denedim yukarıda yaptığım gayet iyi ideal sıcaklıklarda çok değil

teşekkürler

Geri