valorant dediğimiz oyun işlemci tabanlı+darboğaz varMerhabalar, İ5 11400F işlemci, GTX 1650 ekran kartı,16gb 3200 Ram, Sıvı Soğutma ve 650w Psu bulunan bir kasam var. Valorantta 140-150 FPS alıyordum. Ucuza denk getirdiğim RX 7900 XT yi taktım bu pc ye. FPS 110-120 ye düştü bazen 180-190 a çıkıyo çatışmalarda 100-130 arası geri düşüyor. Ekteki resimde AMD nin sürücü programında gösterdiği fps değerleri var. Ben oyun için bunun yarısına bile yaklaşamıyorum. Sorun ne olabilir. Darboğaz mı yapıyor ? Ram mi düşük geliyor ? PSU mu yetersiz bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Alıntıyı görüntüle
hocam ekran kartını kullandığı her şeyde darboğaz yapar. darboğazı 2k oynayarak vb çözersin anca ama bence işlemci yükselt daha iyipeki farklı oyunlarda da darboğaz yaparmı yoksa sadece valoya özel mi ?
buna bakabilirsin ama bütçeni bı tık aşıyorMax 5k
Hayatta önermem 12400f ile kafa kafaya neredeyse darboğaz kaçınılmaz bu işlemciyle de. Ayrıca pahalı 12400f + h610 anakart parası.buna bakabilirsin ama bütçeni bı tık aşıyor
Valo sadece bi örnekti. Diğer oyunlarıda oynuyorum.
5600 de alabilir 12400 ile aynı zaten güçte. Ucuz olanı alsınRyzen 5 5600 alsin valo oynuyo
Zaten i5 12400F alacaksan da anakart degistiriceksin o anakart her turlu degiscek cok kotu sokettesinsence ucuza kaçmak gibi bi niyetim varmı ? intel anakarta amd işlemciyi nası koymayı düşünüyosun ?