Neler Yeni

RX 7900xtx 2K da ryzen 5 3600 ile kulanacağım.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Red devil gene satışa gelmiş en son stokları yoktu ve arkadaş kartı zaten satın almış idarelik RSR ile 4k da kullanabilir sonrasında 7500f yada 7600x li bi sisteme geçebilir
Ha bak o olabilir, 4k ultra da binen yük iyice azalacaktır. 7500f veya 7600 alsa 2k için yeterli olacaktır. Bende 7600x var ancak hem çok ısınıyor hem de ekran kartını beslemek için çok az güç kullanıyor. O yüzden bir de onu masraf yapmaktansa 7500f veya 7600 alıp kullanabilir. Ben virtual host işlemleri de yaptığımdan 7600x almıştım. Overclock yapında dehşet oluyor, ama dizginlemesi de epey zor :ROFLMAO:

RavenoLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Ahmet ALİGÜL
Ha bak o olabilir, 4k ultra da binen yük iyice azalacaktır. 7500f veya 7600 alsa 2k için yeterli olacaktır. Bende 7600x var ancak hem çok ısınıyor hem de ekran kartını beslemek için çok az güç kullanıyor. O yüzden bir de onu masraf yapmaktansa 7500f veya 7600 alıp kullanabilir. Ben virtual host işlemleri de yaptığımdan 7600x almıştım. Overclock yapında dehşet oluyor, ama dizginlemesi de epey zor :ROFLMAO:
Hocam siz ekran kartından memnun musunuz? İmzanızdan gördüm benim aldığım ile aynıymış. Sıcaklık değerleri ve ses düzeyi sizce nasıl?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,638
İsim
Emre
Discord
necromancerr
şuan benim bi 5600 ve 4060 falan geçsem yeter bana ikinci elden 7-8k bandına alıp elimdekileride çıkartabilirsem kaymak olur sıfırıyla aradaki 2k farkıda sıvı soğutmaya veririm kenara tonla oyun attım ama 6500xt 3100 ikilisi beni tatmin etmemeye başladı

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Hocam siz ekran kartından memnun musunuz? İmzanızdan gördüm benim aldığım ile aynıymış. Sıcaklık değerleri ve ses düzeyi sizce nasıl?
Ben karttan memnunum. Ses ve sıcaklık konusunda daha bir problem yaşamadım. Fan hızı 70% ve üstüne çıktığında kasanız açıksa ve kulaklık takmazsanız sesini net duyarsınız. Ancak bende 70% fan hızına daha çıkmadı bile. Tek eksisi rgb aydınlatmasının hiç olmaması olabilir. Onun dışında kart gerçekten güzel.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şuan benim bi 5600 ve 4060 falan geçsem yeter bana ikinci elden 7-8k bandına alıp elimdekileride çıkartabilirsem kaymak olur sıfırıyla aradaki 2k farkıda sıvı soğutmaya veririm kenara tonla oyun attım ama 6500xt 3100 ikilisi beni tatmin etmemeye başladı
32gb ram e çıkmayı unutma. Artık oyunlarda yüksek ayarlarda 16 gb ram yetmiyor. Geçen gün bir arkadaş da aynı sorundan sebep oyunlarda drop yiyordu. Ah keşke ekran kartın 6600 olsaydı, ben alabilirdim. Hem senin de işin görülürdü.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,638
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Ben karttan memnunum. Ses ve sıcaklık konusunda daha bir problem yaşamadım. Fan hızı 70% ve üstüne çıktığında kasanız açıksa ve kulaklık takmazsanız sesini net duyarsınız. Ancak bende 70% fan hızına daha çıkmadı bile. Tek eksisi rgb aydınlatmasının hiç olmaması olabilir. Onun dışında kart gerçekten güzel.

32gb ram e çıkmayı unutma. Artık oyunlarda yüksek ayarlarda 16 gb ram yetmiyor. Geçen gün bir arkadaş da aynı sorundan sebep oyunlarda drop yiyordu. Ah keşke ekran kartın 6600 olsaydı, ben alabilirdim. Hem senin de işin görülürdü.
şuan anakartın iki slotuda dolu hepsini komple satıp ddr5 geçesim varda çalışmaktan zamanım olucak mıdır onu da bilmiyorum lise son sene bu sene okul bittikten sonra işe girip çalışmayı düşünüyorum kenara koyup araba alabilmek için

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
İşte bahsettiğim rgb mevzusu kasa içerisinde şu ekran kartının da rgb si olsa efsane olacak ama yok işte lanet olsun ki yok!
resim_2023-11-15_000953669.png

şuan anakartın iki slotuda dolu hepsini komple satıp ddr5 geçesim varda çalışmaktan zamanım olucak mıdır onu da bilmiyorum lise son sene bu sene okul bittikten sonra işe girip çalışmayı düşünüyorum kenara koyup araba alabilmek için
Aylık kazancın 100k üstü olmayacaksa, kenara koyarak araba alınmaz. Pc al en azından gta 6 gelecek, onu oynarsın.

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Eray Yılmaz
Kullanamazsın dropdan ve darboğazdan oyun oyanamazsın i5 10400f ve rx 6700xt darboğaz yemekteyim 2k'da ryzen 3600 ile kullandığım işlemci güç bakımından aynı neredeyse. Dediğin kombinasyon imkansız.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,790
İsim
Hacı
Darboğaz harici sorun olmaz.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,638
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Aylık kazancın 100k üstü olmayacaksa, kenara koyarak araba alınmaz. Pc al en azından gta 6 gelecek, onu oynarsın.
Peder borsada ordan borsa bilgim var oraya yatırım olarak toplayacağım yoksa kumbara gibi toplamaya çalışırsam zaten enflasyon eritir o parayı
Ps5 alıp ta oynayabilirim de belli olmaz belki 3090 bi sistem yaparım

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb

RavenoLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Ahmet ALİGÜL

Hocam AMD ve RX 7900xtx i araştırdıkça karttan bir o kadar soğudum. Nvdianın RTX 4070ti si bile daha iyi ve stabil çalışıyor deniyor. Siz oyunlarda vs bir sorun yaşadınız mı? FSR 3.0 görüntüyü çamur gibi yapıyor diyenide çok duydum. Bir kullanıcı olarak bunu fark ettiniz mi? Şu anda kart sipariş aşamasında iptal edebilirim.

Edit: siparişi iptal ettim. Bir sürü insan AMD ve sürücülerinden şikayet etmiş. Bir iki oyun oynayıp kafa dağıtalım dediğimiz sistemde bizi sinir hastası ederse bir anlamı kalmaz.

Son düzenleme:

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Hocam AMD ve RX 7900xtx i araştırdıkça karttan bir o kadar soğudum. Nvdianın RTX 4070ti si bile daha iyi ve stabil çalışıyor deniyor. Siz oyunlarda vs bir sorun yaşadınız mı? FSR 3.0 görüntüyü çamur gibi yapıyor diyenide çok duydum. Bir kullanıcı olarak bunu fark ettiniz mi? Şu anda kart sipariş aşamasında iptal edebilirim.

Edit: siparişi iptal ettim. Bir sürü insan AMD ve sürücülerinden şikayet etmiş. Bir iki oyun oynayıp kafa dağıtalım dediğimiz sistemde bizi sinir hastası ederse bir anlamı kalmaz.
Yani dlss ve fsr dediğiniz teknolojilerin ikisi de görüntüyü çamur ediyor. Biri görüntüyü bulanıklaştırıyor diğeri ise keskinleştiriyor. Bu teknolojileri kullanmak için tepe model kartlar alınmaz. Bu teknolojilerin de çok eski kartlar haricinde kullanılmasına da son derece karşıyım. Yeni nesil bir kart ile dlss veya fsr açmak zorunda kalıyorsan, firma sana donanım değil yazılım satmış demektir. Yani paran boşa gitmiştir, aynı nvidianın 4090 ve 4080 hariç diğer 4000 serisi kartları gibi. Kartlar elbette birbiriyle kıyaslanır fakat, 7900xtx gibi bir kartı 4070ti ile kıyaslayan ve 4070ti ın iyi olduğunu söyleyen, ya nvidia fan boyudur, ya da konudan zerre anlamıyordur.

Fsr açmaya hiç gerek duymadım açıkçası, zaten kart canavar gibi, neden fsr dlss gibi teknolojileri açıp görüntüyü çamur edeyim. Bundan 3-4 sene sonra bile fsr açmam gerekeceğini sanmıyorum.

Amd ve driver problemi, wattman hatası vs... genelde yanlış sistem dizilmesinden kaynaklı oluyor. Sistemi uyumlu parçalar ile dizdikten sonra bir sorun olacağını sanmıyorum. Uzun süre rx580 kullanan biri olarak böyle problemler yaşamadım. Şuan kullandığım kartta da böyle bir problem yaşamadım.

Bence 7900xtx i iptal edip, 4070ti a geçecekseniz, attan inip eşeğe bineceksiniz demektir. Neyse artık belki böylesi daha iyi oldu, 7800xt ve ddr5 sistem toplayabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,119
Üyeler
165,465
Son üye
bilicii123
Top Bottom