RX 9060 XT Hakkında Desteğe İhtiyacım Var

feiseN

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhabalar! Herkese hayırlı geceler diliyorum.
Bir süredir maksimum 15-16k bütçelere ekran kartı bakıyordum ve bu süreç zarfında kasım ayında her türlü araştırmayı yaptım. En sonunda forumda da gördüğüm Sapphire markasının RX 9060 XT 16GB modelini satın aldım. Şimdiye kadar NVIDIA tarafında ekran kartı kullanan biri olarak ilk defa AMD bir ekran kartı satın aldım ve kargoda teslim edilmesini bekliyorum (yarın geleceğini umuyorum). Öncelikle bu bütçede NVIDIA kanadında rakibi olan, aynı fiyatta satılan RTX 5060 8GB modeline kıyasla yapmış olduğum tercih bana ne kadar bir performans farkı sunacak? VRAM farkını dibine kadar hissedeceğimin farkındayım ancak bu GDDR sürümlerinin NVIDIA üzerinde GDDR7, AMD üzerinde GDDR6 olması; konuya tam hakim olmamamdan dolayı beni düşündürdü. Bir de ben elimdeki NVIDIA kartlı sisteme ekran kartı upgrade'i yapıyorum. Bu durumda driver konusunda vs. dikkat etmem gereken bir şey var mı yoksa direkt AMD panelini indirip güncellemeleri oradan mı kontrol edeceğim. Bu ilk kullanıcı olmam konusunda öneri ve desteklerinizi sunarsanız çok memnun olurum. Dikkat etmem gereken noktaları şimdiden belirlemek istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyor, iyi forumlar diliyorum...
Elimdeki Sistem:
Asus Prime X370-A - Anakart
AMD Ryzen 5 5600 - İşlemci
GTX 1050Ti 4GB - Ekran Kartı
16GB DDR4 3200MHz - Ram
High Power 600Watt 85+ Bronze - PSU

Hocam merhabalar. Öncelikle hayırlı olsun ve güle güle kullanmanız dileğiyle. İnşallah hayal ettiğiniz gibi çıkar ve performansı tatmin eder. Performans konusunda pek bilgim yok ama arasında çok sağlam fark olacağına eminim. Arkadaşım için 5060 16gb vs 9060xt karşılaştırmasını izlemiştim ve fiyat/performans olarak 9060xt eziyordu. 8gb'a kıyasla daha iyi olacaktır emin olun.
Sistem ilk kurulumuna gelecek olursak önceki ekran kartı driver'ını DDU ile kaldırmalısınız. DDU indirdikten sonra güvenli modda başlatıp DDU ile ekran kartı driver'ını kaldırın. Yeniden başlattıktan sonra google'a "AMD Driver" yazıp ekran kartınızı seçtikten sonra güncel olan ve "önerilen" sürümü indirin. Kurulumu yapıp oyunlarda deneme yapabilirsiniz. Eğer oyunlarda açılmama gibi sorunlar olursa bu işlemi (ekran kartı sürücüsü kaldırma) tekrarlayıp daha stabil bir sürücü indirmeniz gerekiyor. Umarım bunu yaşamazsınız ve sürücüyü sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

dikkat etmen gereken bir şey yok hocam dedigin gibi amd panelinden güncelleme otomatikte yapılabiliyor elle yapılmasını da ayarlayabiliyorsun. F/P olarak iyi bir tercihde bulunmuşsun hocam hayırlı olsun. Gddr 6 ve 7 farkı standart kullanıcı olarak bizi etkileyecek bir durumu yok. Zaten giriş seviyesi kartlar olduğu için bant genişliğinin ( gddr 6-7) farkı olmayacak. Ray tracing yapay zeka ile falan uğraşıp 5080 ve üstü bir kartımız olsaydı ancak düşüneceğimiz bir mesele haline gelirdi bunun için endişelenme. Temiz bir driver kurulumu ile hayırlı olsun güle güle kullan. Bende bir 9060xt kullanıcısıyım memnunum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,786
Üyeler
185,954
Son üye
berkay549
Geri