RX 9070XT Kartımdan Memnun Değilim!

Olabilir hocam, katiliyorum. Kartin genel kullanimi daha dusuk olacaktir AMD olanda, bu yuzden yuku arttirmasi lazim ama yukte belli bir yere kadar arttirilir islemci icin yine sinirda kalirsa darbogaz yapar yuku arttirmak icin cozunurluk arttirmak sart. 1080p de yuku cok arttiramazsin bu kaart icin sadece grafik ayarlarini yukselterek
God of warda ve özellikle elden ringte rt açınca 1080pde yüzde 100 kullanıyordu ekran kartı. Ozellikle ışıklı bölgelerde.

Bendede aynı kartvar ama hiç bir sorun yok Allah Allah

7500f hic yuzde 100e yaklaşmadı bile kullanırken. Gayet rahat besliyor gibiydi. Ama evet 1080pde kullanıyorum.
Ben mi yanlış biliyorum, arkadaşlar düzeltsin. %100'e gelmemesi sıkıntı zaten hocam. Besliyor olsa %100'e gelir. O işlemci o kartı sadece 2k çözünürlükte besler.

7500f ile kullanıp takılma yapıyor demen çok tuhaf 9070xt 4070superden çok çok güçlü normal darboğaz vardır performans sorunu vardır

God of warda ve özellikle elden ringte rt açınca 1080pde yüzde 100 kullanıyordu ekran kartı. Ozellikle ışıklı bölgelerde.
Hocam o kullanim yuzdesi ile karta binen yuk tam olarak ayni seyi ifade etmiyor, o mantikla 2K kaldiran bir kart ama orada da %100 yaziyor o mantikla %200 yazmasi lazim, kartin kullanim gucu o ama dedigim gibi tam oturmuyor asil mantikla o deger, birinden odunc alabileceginiz bir 2K ekran var ise deneyin derim, arkadasinizda vesaire.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben mi yanlış biliyorum, arkadaşlar düzeltsin. %100'e gelmemesi sıkıntı zaten hocam. Besliyor olsa %100'e gelir. O işlemci o kartı sadece 2k çözünürlükte besler.
Daha dusuk kullanimca beslemesi lazim islemci %100 olursa, islemci darbogazi olur.

Takılma yapıyor demiyorum. Takılma yapmıyor. Fps de yüksek gösteriyor. Ama verdiği hissiyat öyle değil. Stabil değil gibi.
Tamamen sistemsel, hocam. Dedigim gibi oyuna biraz sure vericektiniz yada sil-yukle yapicaktiniz yada direk format atarak gecin, bu gpu degisiminden kaynakli, bende stock windows 11'de tam olarak dedginizi yasiyorum fps yuksek ama kaymak gibi akmiyor.

işlemcı 100 e gelmemesi lazım hocam kartın 100 olması lazım
Aynen.

Tamamen sistemsel, hocam. Dedigim gibi oyuna biraz sure vericektiniz yada sil-yukle yapicaktiniz yada direk format atarak gecin, bu gpu degisiminden kaynakli, bende stock windows 11'de tam olarak dedginizi yasiyorum fps yuksek ama kaymak gibi akmiyor.
Heh böyle bir durum işte.

Redditte felan okudum shader cache mi ne onu temizleyin öyle yeni ekran kartina geçin meçin yazmışlardı onları denemeyi düşünüyorum.

Darbogaz olsa farkli durumlarda yasanir sadece bu durum soz konusu ise dedigim gibi yapin demekten zarar gelmez veya bu monitorunuzde Freesync olabilir onu kapatin, amd uygulamasi uzerinden de kapatin sonra oyuna gidip yine software uzerinden zorla vsync kapatin deneyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,198
Üyeler
186,589
Son üye
eskioyunseven7
Geri