Bu ekran kartlarını avrupadaki arkadaşlarda alamadı. Konu sahibi arkadaş dünyadan habersiz takıldığı için stok sorunlarından ve satış fiyatlarından habersiz.Türkiyede keriz çok, şöyle tutup avrupaya turlasak gelsek öyle anlarlar ve boykot ederler, Tıpkı dünyadaki tüm başkanları uzayda tur attırma isteğim gibi ozaman anlarlar nokta için boşa savaştıklarını
forum.donanimarsivi.com
bu konular kavga cıkarıyor bu kesinleşti acılan tüm bu tip baslıklarda olay cıkmıs milelt tahrik olup birbirine saydırıyor ve buna sen vesile oluyorsun.benim şahsi fikrim daha kimse kartları alıp denemeden bu marka iyi iş cıkardı diğer marka kötü iş cıkardı diyemez bi baktın amd kartın 1000 tane sorunu çıkacak kullancılar başlıkları sıralayacak bunu zaman gösterir. stok falan işlerini geç kusenn kart sağlamsa fiyatı iyi eğer sorunsuz bir deneyim yaşatacaksaa fiyat güzel bence ama sorunlar cıkarsa o zaman fiyatı konusuruzzHocam başa 5070 mi 9070XT mi diye Konu açtım 1-2 sayfa sonra herkes konuyu unutup AMD vs Nvidia diye tartışmaya başladılar
Sonra akakcede'ki 9070XT ilanların kalktığını gördüm Ve zam mı geliyor diye konu açtım Orda'da Sen dahil bir çok kişinin Cahil'ce konuştugunu gördüm,
" yok Msrp'nin ne olduğunu kimse bilmiyor herkes yanlış anlamış MSRP fiyatı AMD'nin chipset'i Asus'e vs. Sattığı fiyat"
diyen eleman
" Yok kart ülkeye zaten 750$ geliyor "
" Yok ekran kartlarından %25 gümrük/%20 KDV/%25 gelir vergisi Alınıyor "
Hiç bir kanıt sunamadan bunları iddia eden bir ton cahil insan vardı
Bende bu yüzden Gerçek veriler ile Sunarak anlatmak istedim o yüzden bu konuyu açtım
Yani gelip bana Düzgünce mesela " knk yanlış biliyorsun al bak devlet en son bu siteyi 2021'de güncellemiş ve bak 2024'tw böyle yeni bir kanun geldi ve ekran kartına KDV dışında şu şu vergi geldi"
Veya
" knk bak bu Newegg'in verileri O Attığın fotodaki kartlar yüzlerce/binlerce adet satılmadı Toplam 20-30 Adet satıldı sınırlı adet kampanya yapıldı bak sana verdiğim verilere"
Vs. Deseniz anlayacağım
ps5 çıktığı zamanda da böyleydi çünkü orada ucuz ve insanlar maalesef ucuz olduğu için ps5 satın alamadılar stoklar bitti.Bu ekran kartlarını avrupadaki arkadaşlarda alamadı. Konu sahibi arkadaş dünyadan habersiz takıldığı için stok sorunlarından ve satış fiyatlarından habersiz.
@KaptanMC Konu sahibi arkadaş. Artık forumda milleti birbirine düşürmeyi lütfen bırakır mısın? İnsanların algılarıyla oynayıp yaptığın yönlendirmeler ve yanlış bilgiler sadece milleti birbirine düşürüyor. Fiyatlar düşük değil diye milleti birbirine düşürmek hoş bir durum değil. Sanki millet fiyatlardan çok hoşnut. Tüm dünyada ekran kartları ile ilgili fiyatlandırma sorunu var. Türkiyede ise satıcıların ayrıca kâr amacı var ve millet buna mahkum malesef. Sen bi ithalatçı firma kurda sen sat bi zahmet. 2 gündür konularda gördüğüm senin yorumların sadece milleti birbirine kırdırmak. Git 2 gün avrupayı amerikayı gez bakalım stok bulabiliyor musun? Stok yokluğundan bazı ekran kartları şuan türkiyeden çok daha pahalı durumda. Bazıları hatta 9070 modelini 1200-1300 dolar ve üzerine bile fiyat vermeye başlamış durumda.RX 9070XT Zam mı Geliyor❓
Sa 3 Saat Önce vs. Akakceden baktığımda 6-7 model RX 9070XT vardı şimdi ise 3 model kalmış Yani Stokların Çok ama çok fazla olduğunu söylüyolardı yani stok bittiğini düşünmüyorum Bence Talep olduğunu görünce Yeni Zamlı Fiyatları koymak için Kaldırdılar ilandan Siz ne düşünüyorsunuz???forum.donanimarsivi.com
Alıntıyı görüntüle
Almanyadaki arkadaşla perşembe günü çıkış saatinden sonra yaptığım görüşmelerimde bu şekilde. Yani orada da ucuz çıkmış sayılmaz.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
kazıklanmaya alıstıgımız icin bu fiyatlar iyi geliyor insana burda haklı belki pahalı diyenlerps5 çıktığı zamanda da böyleydi çünkü orada ucuz ve insanlar maalesef ucuz olduğu için ps5 satın alamadılar stoklar bitti.
ama burada fiyatlar şişik ve ekonominin durumu belli olduğu için stoklar bitmiyor.
Malesef. Şuan PS5'e avrupada talep az olduğu için avrupada fiyatları düştü. Türkiyede gereksiz bir şekilde fiyatları yüksek olmasına rağmen PS5'e halen talep var. Bu sebeple türkiyede pahalı. AMD 7000-6000 Serisi ekran kartlarına talep avrupada fazla Türkiyede az olduğu içinde Türkiyede 7000-6000 serisi ekran kartları avrupaya göre daha ucuz durumda. Malesef ülkelerde Arz talep dengesine göre fiyatlar dengeleniyor. 9070 serisi içinde fiyatların oturması 9-10 ayı bulur gibi. Sonrasında daha rahat alınabilir olacağını düşünüyorum.ps5 çıktığı zamanda da böyleydi çünkü orada ucuz ve insanlar maalesef ucuz olduğu için ps5 satın alamadılar stoklar bitti.
ama burada fiyatlar şişik ve ekonominin durumu belli olduğu için stoklar bitmiyor.
valla ben kendimden bilirim 2021 yılında amazondan xbox series x aldım trde 13k iken almanyadan bütün vergiler dahil 5.5kye gelmişti.Malesef. Şuan PS5'e avrupada talep az olduğu için avrupada fiyatları düştü. Türkiyede gereksiz bir şekilde fiyatları yüksek olmasına rağmen PS5'e halen talep var. Bu sebeple türkiyede pahalı. AMD 7000-6000 Serisi ekran kartlarına talep avrupada fazla Türkiyede az olduğu içinde Türkiyede 7000-6000 serisi ekran kartları avrupaya göre daha ucuz durumda. Malesef ülkelerde Arz talep dengesine göre fiyatlar dengeleniyor. 9070 serisi içinde fiyatların oturması 9-10 ayı bulur gibi. Sonrasında daha rahat alınabilir olacağını düşünüyorum.
Hocam Stok yok biliyorum zaten belirtim'de (en alta bakBu ekran kartlarını avrupadaki arkadaşlarda alamadı. Konu sahibi arkadaş dünyadan habersiz takıldığı için stok sorunlarından ve satış fiyatlarından habersiz.
@KaptanMC Konu sahibi arkadaş. Artık forumda milleti birbirine düşürmeyi lütfen bırakır mısın? İnsanların algılarıyla oynayıp yaptığın yönlendirmeler ve yanlış bilgiler sadece milleti birbirine düşürüyor. Fiyatlar düşük değil diye milleti birbirine düşürmek hoş bir durum değil. Sanki millet fiyatlardan çok hoşnut. Tüm dünyada ekran kartları ile ilgili fiyatlandırma sorunu var. Türkiyede ise satıcıların ayrıca kâr amacı var ve millet buna mahkum malesef. Sen bi ithalatçı firma kurda sen sat bi zahmet. 2 gündür konularda gördüğüm senin yorumların sadece milleti birbirine kırdırmak. Git 2 gün avrupayı amerikayı gez bakalım stok bulabiliyor musun? Stok yokluğundan bazı ekran kartları şuan türkiyeden çok daha pahalı durumda. Bazıları hatta 9070 modelini 1200-1300 dolar ve üzerine bile fiyat vermeye başlamış durumda.RX 9070XT Zam mı Geliyor❓
Sa 3 Saat Önce vs. Akakceden baktığımda 6-7 model RX 9070XT vardı şimdi ise 3 model kalmış Yani Stokların Çok ama çok fazla olduğunu söylüyolardı yani stok bittiğini düşünmüyorum Bence Talep olduğunu görünce Yeni Zamlı Fiyatları koymak için Kaldırdılar ilandan Siz ne düşünüyorsunuz???forum.donanimarsivi.com
Alıntıyı görüntüle
Almanyadaki arkadaşla perşembe günü çıkış saatinden sonra yaptığım görüşmelerimde bu şekilde. Yani orada da ucuz çıkmış sayılmaz.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bundan bahsediyorum işte herkes kazıklanmaya alıştığı için fiyatlar mükemmel diyor evet diğer ülkelerde stok yok ama sebebi İnsanların alım gücü çok iyi olduğu için MSRP veya MSRP fiyatına yakın olan veya Olması gereken fiyatta oldukları için anında stoklar bittikazıklanmaya alıstıgımız icin bu fiyatlar iyi geliyor insana burda haklı belki pahalı diyenler
En alta bakınyahu aslında 1 ay 1 buçuk ay bekleseniz çözülecek mesele. kart çıkalı 1 gün yeni doldu. biraz piyasaya otursun sabırlı olalım.
Alta bakİstediğin kadar itiraz et boykot edilmeyeceği için bir şey değişmez. Şu anda 9070XT için 30k uygun görülüyor. Nedeni rakibinin pahalı olması ne zaman nvidia stoğu gelir fiyatları düşer insanlar amd almayı bırakır o zaman düşmeye başlar. Kart alıcaksan 7800XT bul al yoksa yaza kadar bu kartların fiyatı böyle olucak. Gönül ister tabi 5k daha düşük olsun herkes alsın ama anca hazır sistemlerde Yayıncıların ısrarı üzerine olabilir yoksa zor.
Her yeni seri çıkınca yaşanan drama. Bak hocam nvidia 6000 amd 10000 serisi (veya gene seri değiştirir mi bilmiyorum artık) çıksın aynı drama çıkacak. 3000 serisi zamanında gene mining vs olayları vardı bir şey demeyeceğim pek de 4000 serisinde de az buz yaşanmıştıyahu aslında 1 ay 1 buçuk ay bekleseniz çözülecek mesele. kart çıkalı 1 gün yeni doldu. biraz piyasaya otursun sabırlı olalım.
Bundan sonra böyle artık alışmamız lazım sadece tr de değil Globalde de böyleHer yeni seri çıkınca yaşanan drama. Bak hocam nvidia 6000 amd 10000 serisi (veya gene seri değiştirir mi bilmiyorum artık) çıksın aynı drama çıkacak. 3000 serisi zamanında gene mining vs olayları vardı bir şey demeyeceğim pek de 4000 serisinde de az buz yaşanmıştı