Neler Yeni

Rx5700xt ile etherium kasmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
Merhaba arkadaşlar elimde 1 adet rx5700xt ekran kartı var ve bunun ile minning yapmak için biraz araştırma yaptım ama hala aklıma takılan 1-2 soru var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

-elimde ki kartın modeli xfx thic iii rx5700xt, bu karta overclock yapmam gerekir mi ? gerekmez ise overclock ile normal sürüm arasında minning yapılırken ne gibi bir fark oluyor ?
-minning yapmadan önce ekran kartını modlamak gerekiyormuş ve bu mod ayarları ise msi afterburner üzerinden yapılıyormuş. Minning e başlamadan önce sadece msi afterburner üzerinden mod çekmek yeterli mi yoksa başka şeyler de lazım mı ?
-etheriumu claymore,lolminer gibi programlar ile kasanlar var. Bu programlar arasında ki farklılık nedir ? program farklılığın ne gibi bir etkisi var ? önerdiğiniz program hangisi ?

Sorularım 1-2 taneden fazla gibi duruyor :) kusuruma bakmayın, şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkürler.

KirliKill

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar elimde 1 adet rx5700xt ekran kartı var ve bunun ile minning yapmak için biraz araştırma yaptım ama hala aklıma takılan 1-2 soru var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

-elimde ki kartın modeli xfx thic iii rx5700xt, bu karta overclock yapmam gerekir mi ? gerekmez ise overclock ile normal sürüm arasında minning yapılırken ne gibi bir fark oluyor ?
-minning yapmadan önce ekran kartını modlamak gerekiyormuş ve bu mod ayarları ise msi afterburner üzerinden yapılıyormuş. Minning e başlamadan önce sadece msi afterburner üzerinden mod çekmek yeterli mi yoksa başka şeyler de lazım mı ?
-etheriumu claymore,lolminer gibi programlar ile kasanlar var. Bu programlar arasında ki farklılık nedir ? program farklılığın ne gibi bir etkisi var ? önerdiğiniz program hangisi ?

Sorularım 1-2 taneden fazla gibi duruyor :) kusuruma bakmayın, şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkürler.
daha iyimh/s almak için yapman lazım oc
yeterli zaten o oc oluyo :)
binancepool öneririm

yanlışım varsa düzeltiniz hemen kızgın atmayınız

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Mining direkt kartın stok hali ile yapılmaz, biraz uğraşacaksın tam performans kazabilmek için.
Power limit kısacaksın, böylece daha az voltajda çalışacak ve daha az ısınacak.
Bellek frekansını da stabil olduğu sürece yapabildiğin en yüksek değere çekeceksin.

Bellek frekansı kazım hızına doğrudan etki ediyor.
MSI Afterburner üzerinden yapılan OC ayarı tam olarak "modlama" olmaz, o daha farklı bir şey.
Minerlar arasında "şu farklar" var diyemem ancak minerlar arasında ufak tefek hız farkı olabiliyor. Kendim denemiştim bunu.
Phoenixminer öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mining direkt kartın stok hali ile yapılmaz, biraz uğraşacaksın tam performans kazabilmek için.
Power limit kısacaksın, böylece daha az voltajda çalışacak ve daha az ısınacak.
Bellek frekansını da stabil olduğu sürece yapabildiğin en yüksek değere çekeceksin.
hocam stok hali ile yapılmıyor ise oc yapmam şart mı ? yoksa afterburner üzerinden bu dediğin ayarları çeksem yeter mi ? biraz araştırdım zaten eğer oc şart değil afterburner üzerinden biraz ayarlama yapacağım.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
hocam stok hali ile yapılmıyor ise oc yapmam şart mı ? yoksa afterburner üzerinden bu dediğin ayarları çeksem yeter mi ? biraz araştırdım zaten eğer oc şart değil afterburner üzerinden biraz ayarlama yapacağım.
Stok halde de yapabilirsin. Fakat UV yapman daha verimli olur.

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim

overclock uv yapmak hem daha iyi kasmanı hem ömrünü arttırır.
modlamak msi afterburner üzerinden yapılmıyor oradan overclock yaparsın .
uygulmaları kendine göre dene bazıları 1-2 mh olsa da az ya da fazla kazabiliyor .

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
overclock uv yapmak hem daha iyi kasmanı hem ömrünü arttırır.
modlamak msi afterburner üzerinden yapılmıyor oradan overclock yaparsın .
uygulmaları kendine göre dene bazıları 1-2 mh olsa da az ya da fazla kazabiliyor .
anladım hocam o zaman şu şekilde
- msi afterburner üzerinden oc yapacağım ve voltajı düşüreceğim. bunlardan sonra ekran kartına daha müdahale etmeme gerek kalmıyor değil mi ?
-ek olarak bu "overclock" olayı bu afterburner üzerinde ki "core clock, memory clock, core voltage" gibi ayarları değiştirmek mi oluyor ? aydınlatırsanız sevinirim

Ekler

• 2021.03.15-17.32.png
    2021.03.15-17.32.png
    1.8 MB · Hit: 42

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
anladım hocam o zaman şu şekilde
- msi afterburner üzerinden oc yapacağım ve voltajı düşüreceğim. bunlardan sonra ekran kartına daha müdahale etmeme gerek kalmıyor değil mi ?
-ek olarak bu "overclock" olayı bu afterburner üzerinde ki "core clock, memory clock, core voltage" gibi ayarları değiştirmek mi oluyor ? aydınlatırsanız sevinirim
windows üzerinden yapacaksan sadece bu ayarları yapman yeterli .
ayarları ben tam bilmiyorum elimde o karttan yok ki olsa bile kendin deneyerek yapman lazım karttan kata değişiyor . internet üzerinden yapılan ayarlara bak kendin de dene öyle bul ben ne dersem yanlış olur aşağı yukarı aayarlaı var internetten bulabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
windows üzerinden yapacaksan sadece bu ayarları yapman yeterli .
ayarları ben tam bilmiyorum elimde o karttan yok ki olsa bile kendin deneyerek yapman lazım karttan kata değişiyor . internet üzerinden yapılan ayarlara bak kendin de dene öyle bul ben ne dersem yanlış olur aşağı yukarı aayarlaı var internetten bulabilirsin.
anladım hocam. Evet windows üzerinden yapacağım o zaman sadece bu ayarları yapmam yeterli.
redditte falan biraz araştırdım zaten elimde deneyeceğim ayarlar var. Yardımın için teşekkür ederim

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
hocam stok hali ile yapılmıyor ise oc yapmam şart mı ? yoksa afterburner üzerinden bu dediğin ayarları çeksem yeter mi ?
"OC şart değil" diye bir şey yok.
Normalde 50-55 MH/s kazım hızı alman gerekirken 45 MH/s bile alabilirsin ki bu büyük bir fark.

Mining yapmaktan korkmayıp OC yapmaktan mı korkuyorsun cidden? :D

biraz araştırdım zaten eğer oc şart değil afterburner üzerinden biraz ayarlama yapacağım.
MSI Afterburner'dan OC değil ama "ayarlama" yapacaksın öyle mi? Neymiş bu ayarlama?

slayerzs34

80+ Bronze

Hepsi programmer tarafından yazılan komutlar. Hepsinin ayrı ekibi yapımcısı var saydığın minerların. Bazıları nvdia uygun bacıları AMD bazıları ikisine de bazılarının 0.5 ücreti var bazılarının 1 vs araştırıp deneyip sana uygun olanı bulabilirsin

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
anladım hocam. Evet windows üzerinden yapacağım o zaman sadece bu ayarları yapmam yeterli.
redditte falan biraz araştırdım zaten elimde deneyeceğim ayarlar var. Yardımın için teşekkür ederim
tamamdır. kolay gelsin bol kazançlar . sorun olursa sorabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
"OC şart değil" diye bir şey yok.
Normalde 50-55 MH/s kazım hızı alman gerekirken 45 MH/s bile alabilirsin ki bu büyük bir fark.

Mining yapmaktan korkmayıp OC yapmaktan mı korkuyorsun cidden? :D

MSI Afterburner'dan OC değil ama "ayarlama" yapacaksın öyle mi? Neymiş bu ayarlama?
Neden alaycı bir şekilde konuştun hakkında bir fikrim yok. Sadece öğrenmek için soruyorum.

"Overclock" ve ya "ayarlama" ne fark eder ? daha öncesinde overclock yapmanın afterburner üzerinde ki ayarlar ile oynamakla mı yapıldığını yukarıda sordum. Buradan bilmediğimi anlayabilirsin zaten.

Açıkçası OC yapmaktan biraz çekiniyorum evet çünkü daha önce oc yaparken ekran kartı "çöp oldu, bozuldu" vb. gibi şeyleri duyduğum için biraz temkinli yaklaştım. Yerli ve ya yersiz bunların doğrulunu bilmek için konu açtım zaten.

Top Bottom