RX6600 Stutter sorunu

Ryoes

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,Ekran kartımda çok fena stutter sorunu var. Aşağıda ki video da gayet belli oluyor yardımcı olursanız sevirinim.

Sol üstte de görebileceğiniz gibi framerate ayarı açık ve orda ani dalgalanmalar oluyor ve oyunum takılıyor video da çok belli olmayabilir ama baya bir takılıyor.

işlemci zayıf kalıyodur ya da ram tek slottur

işlemci zayıf kalıyodur ya da ram tek slottur
Ram tek slot değil işlemci ekran kartı için gayet uyumlu olduğunu biliyorum ve fark ettiysen genede bir sıkıntı çıkarmasın diye ayarları fulleyip ekran kartına yük bindirmeye çalıştım.

Videoda sorun görünmüyor. FPS 200'ün altına bile düşmemiş. Başkalarının 500'den 250'ye kadar düşüyor.

Videoda sorun görünmüyor. FPS 200'ün altına bile düşmemiş. Başkalarının 500'den 250'ye kadar düşüyor.
Hayır demek istediğim bakın sol üstte framrate de ani artış olduğu zaman benim oyun takılıyor videoda çok belli olmayabilir

Gelişmiş senkronizasyon ve gecikme önleme ayarını kapat fpsyi 144'e sabitle dene bakalım.

Gelişmiş senkronizasyon ve gecikme önleme ayarını kapat fpsyi 144'e sabitle dene bakalım.
o iki ayar kapalı fps sabitleyince de oluyor denedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FPS sabitleyince ekran kartı kullanımı daha çok düştüğü için daha çok yemeye başlıyorum

Sistemin nedir. İşlemci ve kaç GB RAM. Çift kanal mı.

Sistemin nedir. İşlemci ve kaç GB RAM. Çift kanal mı.
RX6600
İ3 12100F
16 GB 3200MHZ RAM var
500 GB M2 SSD kullanıyorum
Kanal olayı için de cpu-z de ramler 2x64 bit olarak gözüküyor single yada dual yazmıyor

Yani valorant için durumun normal. 12100F düşük önbelleğe sahip olduğu için o kadar FPS alıyor. Sorun yok.

Sadece valorantta değil bu olay Rocket League,Warzone,CS GO tarzı oyunlarda da aynı
Onlar da valorant gibi işlemci gücü ve önbelleği gerektiren online oyunlar. Warzoneda 4 çekirdek yetmez bile. %100 işlemci kullanımından oluyordur drop.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,455
Üyeler
190,752
Son üye
emyralways
Geri