Neler Yeni

Çözüldü✓ RX6900 XT Overclock ( hız aşırtma)

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar bileşenleri yazılım ve coding.
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, yarın YKS 2.oturum sınavım var ama ben ekran kartıma nasıl verimli ve güvenilir bir şekilde overclock yapabileceğimi araştırıyorum 😂

Sistem özelliklerim:

Ekran kartım: XFX merc 319 RX 6900 XT Black Edition.

İşlemcim: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart: ASUS TUF X570 Plus
RAM: 32 GB 4000MHz CL18
SSD: Samsung 980Pro 1TB.
Kasa: Lian Li lincool 2 mesh.
PSU: 850W 80 Gold
CPU sıvı soğutucu: Aerocool Pulse L240F.

Kasanın hava akışı mükemmel, işlemcide sıvı soğutucu takılı, soğutma konusunda hiçbir sıkıntım yok.
Anakartım overclock için elverişli.

Normalde RX 6900 XT GPU frekans hızları 2200-2300 bantlarında seyrediyor. Ancak benim kullandığım bu modelde yüksek frekans hızlarına kolayca ulaşabildiklerkini birçok YouTube videosunda gördüm, özellikle Min: 2500mhz Max: 2850mhz frekansta dahi çalıştırıyorlar. Videolar yabancı ve Türkçe alt yazılı olmadığı için anlamakta zorluk çekiyorum. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar, voltaj ve frekans hızlarını ne şekilde ayarlamalıyım? Tabii ki kartta ki fan ayarlarını da aynı şekilde. Yardımcı olursanız ve program üzerinden görseller ile anlatabilirsiniz çok daha iyi olur, şimdiden teşekkürler 😊

MuratAbiGF Fedaisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
İlker
İlgilendiği Kategoriler
Ekipmanlar,Sistem Parçaları,Teknik ve Yazılımsal Sorunlar vb.
Instagram
ahmetkayaofficial01
Discord
Ahmetkaya#9513
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, yarın YKS 2.oturum sınavım var ama ben ekran kartıma nasıl verimli ve güvenilir bir şekilde overclock yapabileceğimi araştırıyorum 😂

Sistem özelliklerim:

Kasanın hava akışı mükemmel, işlemcide sıvı soğutucu takılı, soğutma konusunda hiçbir sıkıntım yok.

Normalde RX 6900 XT GPU frekans hızları 2200-2300 bantlarında seyrediyor. Ancak benim kullandığım bu modelde yüksek frekans hızlarına kolayca ulaşabildiklerkini birçok YouTube videosunda gördüm, özellikle Min: 2500mhz Max: 2850mhz frekansta dahi çalıştırıyorlar. Videolar yabancı ve Türkçe alt yazılı olmadığı için anlamakta zorluk çekiyorum. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar, voltaj ve frekans hızlarını ne şekilde ayarlamalıyım? Tabii ki kartta ki fan ayarlarını da aynı şekilde. Yardımcı olursanız ve program üzerinden görseller ile anlatabilirsiniz çok daha iyi olur, şimdiden teşekkürler 😊
Üreticinin oc uygulamasını kullan

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
OC yapıp ne yapıcan knk. OC yapmanın ne gereği var onu merak ediyorum. Daha düşük %1 %0.1 lowlar alacağın ekstra 2 3 fpsye değer mi?

MuratAbiGF Fedaisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
İlker
İlgilendiği Kategoriler
Ekipmanlar,Sistem Parçaları,Teknik ve Yazılımsal Sorunlar vb.
Instagram
ahmetkayaofficial01
Discord
Ahmetkaya#9513

Sistem özelliklerim:

Asus,msi,evga gibi üreticilerin yazılımını kullan tavsiyem asus gpu tweak 3

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OC yapıp ne yapıcan knk. OC yapmanın ne gereği var onu merak ediyorum. Daha düşük %1 %0.1 lowlar alacağın ekstra 2 3 fpsye değer mi?
Knk ne 2-3 FPS sinden bahsediyorsun. Kartın frekansını 2335mhz den 2850mhz ye getirince 4k da 110 aldığın FPS 144 oluyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Knk kart şuanda zaten 3080ti ile 3090 arası performans veriyor. Ben birçok oyunu 4k ultra da 144hz de oynamak istiyorum o yüzden overclock yapacağım. Overclock yapmadan bile 3090 dan fazla FPS aldığı bir sürü oyun oluyor ancak genel anlamda %8 lik bir performans kaybı var 3090 a göre. Buna rağmen hem overclock hemde Smart Access Memory açtığım zaman 3090 a fark atmak için yanıp tutuşan bir karta dönüşüyor. Bir de zevk meselesi tabi ki ben overclock yapmaktan zevk alıyorum tabii ki hardcore değil güvenli overclocktan bahsediyorum :)

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Knk ne 2-3 FPS sinden bahsediyorsun. Kartın frekansını 2335mhz den 2850mhz ye getirince 4k da 110 aldığın FPS 144 oluyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Knk kart şuanda zaten 3080ti ile 3090 arası performans veriyor. Ben birçok oyunu 4k ultra da 144hz de oynamak istiyorum o yüzden overclock yapacağım. Overclock yapmadan bile 3090 dan fazla FPS aldığı bir sürü oyun oluyor ancak genel anlamda %8 lik bir performans kaybı var 3090 a göre. Buna rağmen hem overclock hemde Smart Access Memory açtığım zaman 3090 a fark atmak için yanıp tutuşan bir karta dönüşüyor. Bir de zevk meselesi tabi ki ben overclock yapmaktan zevk alıyorum tabii ki hardcore değil güvenli overclocktan bahsediyorum :)
Radeon ayarlarını kullanmayı biliyor musun oc konusunda

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡
Radeon ayarlarını kullanmayı biliyor musun oc konusunda
Evet hocam biliyorum, sadece hangi değerleri yazmam daha güvenli ve verimli olur onları merak ediyorum. Hem kartın frekans hız ayarlarını hemde kartın fan ayarlarını ne şekilde yapmalıyım ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Şöyle hocam 850w PSU kullanıyorum, Radeon ayarlarında voltaj kısmında en fazla %15 arttırabiliyorum.
O %15 dediğin güç limiti onu arttır. Min/maks frekansı ayarladığın kısımda voltaj ayarı da olmalı

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡
Güç limiti %15
VRAM Hızı 2100 MHz
Min Çekirdek frekansı 2600
Maks Çekirdek Frekansı 2700
Olacak şekilde deneyebiliriz
Gpu fan ayarları Auto da çok sessiz ancak 80 dereceleri görebiliyor. %60 ta tuttuğum zaman 68 dereceyi geçmiyor. Manuel kontrol etmek daha mantıklı sanırım.

Top Bottom