Neler Yeni

Çözüldü✓ RX7700XT aşırı düşük performans veriyor çok az güç çekiyor.

BymeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
Bilgisayarımı bir sorundan ötürü garantiye göndermiştim. Garantiden gelince ekran kartını takmadan önce bilgisayarı açıp biraz kullandım(oyun vs. oynamadım). Ardından ekran kartını taktım. Bilgisayarı açıp Forza Horizon 5 oyununu açmak istediğimde ekran kartınız desteklenmiyor hatasıyla karşılaştım. Hatayı windowsta grafik ayarlarına girip FH5 için kullanılacak ekran kartı olarak rx7700xt ekran kartını seçince hata düzeldi ancak oyunu açtığımda bu seferde fps 5'i geçmedi. "Oyunu kapatıp açtığımda grafik kartınız desteklenmiyor. Kod: FH202 dedi. Amd software uygulamasına bakınca ekran kartının 30 derece olduğunu ve o sırada kullandığı watt değerinin 6 olduğunu gördüm. Sorunun çözümünü bilen var mı?
1730215042723.png

CheckMateMaster

80+ Bronze
Bilgisayarımı bir sorundan ötürü garantiye göndermiştim. Garantiden gelince ekran kartını takmadan önce bilgisayarı açıp biraz kullandım(oyun vs. oynamadım). Ardından ekran kartını taktım. Bilgisayarı açıp Forza Horizon 5 oyununu açmak istediğimde ekran kartınız desteklenmiyor hatasıyla karşılaştım. Hatayı windowsta grafik ayarlarına girip FH5 için kullanılacak ekran kartı olarak rx7700xt ekran kartını seçince hata düzeldi ancak oyunu açtığımda bu seferde fps 5'i geçmedi. "Oyunu kapatıp açtığımda grafik kartınız desteklenmiyor. Kod: FH202 dedi. Amd software uygulamasına bakınca ekran kartının 30 derece olduğunu ve o sırada kullandığı watt değerinin 6 olduğunu gördüm. Sorunun çözümünü bilen var mı?Alıntıyı görüntüle
Bu durum, ekran kartının düzgün tanınmaması veya güç/performans ayarlarında bir problem olması nedeniyle yaşanıyor olabilir. İşte bu sorunu çözmek için adımlar:
Sürücü Güncellemesi: AMD Software (Adrenalin) uygulamasından ekran kartı sürücünüzü güncelleyin veya mevcut sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin. Güncel olmayan ya da bozulmuş sürücüler bu tarz sorunlara yol açabilir.
Güç Ayarları: Windows Güç Seçenekleri'nde "Yüksek Performans" veya "En Yüksek Performans" seçeneğini aktif edin. AMD yazılımındaki güç modunu da "Performans" olarak ayarlayın.
BIOS Güncellemesi: Anakartınızın BIOS’unu güncelleyerek uyumluluk sorunlarını gidermeye çalışın.
Fabrika Ayarlarına Dönme: AMD Software üzerinden ekran kartı ayarlarını varsayılana sıfırlayın.
Bu adımlar sorununuzu çözmezse, ekran kartını farklı bir bilgisayarda test ederek donanımsal bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Bu adımları yapın düzelecektir

BymeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu durum, ekran kartının düzgün tanınmaması veya güç/performans ayarlarında bir problem olması nedeniyle yaşanıyor olabilir. İşte bu sorunu çözmek için adımlar:
Sürücü Güncellemesi: AMD Software (Adrenalin) uygulamasından ekran kartı sürücünüzü güncelleyin veya mevcut sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin. Güncel olmayan ya da bozulmuş sürücüler bu tarz sorunlara yol açabilir.
Güç Ayarları: Windows Güç Seçenekleri'nde "Yüksek Performans" veya "En Yüksek Performans" seçeneğini aktif edin. AMD yazılımındaki güç modunu da "Performans" olarak ayarlayın.
BIOS Güncellemesi: Anakartınızın BIOS’unu güncelleyerek uyumluluk sorunlarını gidermeye çalışın.
Fabrika Ayarlarına Dönme: AMD Software üzerinden ekran kartı ayarlarını varsayılana sıfırlayın.
Bu adımlar sorununuzu çözmezse, ekran kartını farklı bir bilgisayarda test ederek donanımsal bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
dediklerinizi donanımı başka bir bilgisayarda test etmek harici yaptım donanımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü garantiye göndermeden önce sistem çok iyi çalışıyordu.

BymeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
başka bir çözüm yolu var mı acaba?

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
MUSTAFA TAŞBENT
ekran kartınızı direkt resetleyin size linki vermeyeyim ama pc hocası serkan kartınızı resetlemenin 5 yolu yazarsanız önünüze çıkacaktır sonuçlarda oradan ekran kartınızı resetlemeyi deneyin sonrasında tekrardan sürücülerini kurun ve biosunuzun güncel olduğundan emin olun bu arada güç kaynağını kaç w eğer güç kaynağınız iyi değilse o yüzden de olabilir ya da olmadı mı çözülmedi mi o zaman temiz bir flash format sonrasında da diğer geriye kalan her şeyin sürücülerini tekrardan yükleyin ve güncel olduğundan emin olun bunlar biraz köklü çözümler bunlar haricinde yukarıdaki arkadaşımzın yazmış olduğu şeyleri deneyebilirsiniz

BymeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
ekran kartınızı direkt resetleyin size linki vermeyeyim ama pc hocası serkan kartınızı resetlemenin 5 yolu yazarsanız önünüze çıkacaktır sonuçlarda oradan ekran kartınızı resetlemeyi deneyin sonrasında tekrardan sürücülerini kurun ve biosunuzun güncel olduğundan emin olun bu arada güç kaynağını kaç w eğer güç kaynağınız iyi değilse o yüzden de olabilir ya da olmadı mı çözülmedi mi o zaman temiz bir flash format sonrasında da diğer geriye kalan her şeyin sürücülerini tekrardan yükleyin ve güncel olduğundan emin olun bunlar biraz köklü çözümler bunlar haricinde yukarıdaki arkadaşımzın yazmış olduğu şeyleri deneyebilirsiniz
hem google de hem youtube de pc hocası serkan kartınızı resetlemenin 5 yolu diye arattım ama bulamadım link verebilirseniz çok iyi olur eğer bu da işe yaramazsa format atmayı düsünüyorum

BymeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
Arkadaşlar sorunu çözdüm çözüm öneren herkese emeği için teşekkür ederim.
Sorun bilgisayar elime ulaşınca ekran kartı takmadan bilgisayarı biraz kullanmıştım. Ekran kartını takmadığım için displayport girişini anakarta takmıştım ardından ekran kartını takınca da kabloyu ekran kartına takmayı unutmuşum. :ROFLMAO:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,183
Üyeler
164,628
Son üye
Tiseasx
Top Bottom