Bilgisayarımı bir sorundan ötürü garantiye göndermiştim. Garantiden gelince ekran kartını takmadan önce bilgisayarı açıp biraz kullandım(oyun vs. oynamadım). Ardından ekran kartını taktım. Bilgisayarı açıp Forza Horizon 5 oyununu açmak istediğimde ekran kartınız desteklenmiyor hatasıyla karşılaştım. Hatayı windowsta grafik ayarlarına girip FH5 için kullanılacak ekran kartı olarak rx7700xt ekran kartını seçince hata düzeldi ancak oyunu açtığımda bu seferde fps 5'i geçmedi. "Oyunu kapatıp açtığımda grafik kartınız desteklenmiyor. Kod: FH202 dedi. Amd software uygulamasına bakınca ekran kartının 30 derece olduğunu ve o sırada kullandığı watt değerinin 6 olduğunu gördüm. Sorunun çözümünü bilen var mı?
Alıntıyı görüntüle
Bu durum, ekran kartının düzgün tanınmaması veya güç/performans ayarlarında bir problem olması nedeniyle yaşanıyor olabilir. İşte bu sorunu çözmek için adımlar:
Sürücü Güncellemesi: AMD Software (Adrenalin) uygulamasından ekran kartı sürücünüzü güncelleyin veya mevcut sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin. Güncel olmayan ya da bozulmuş sürücüler bu tarz sorunlara yol açabilir.
Güç Ayarları: Windows Güç Seçenekleri'nde "Yüksek Performans" veya "En Yüksek Performans" seçeneğini aktif edin. AMD yazılımındaki güç modunu da "Performans" olarak ayarlayın.
BIOS Güncellemesi: Anakartınızın BIOS’unu güncelleyerek uyumluluk sorunlarını gidermeye çalışın.
Fabrika Ayarlarına Dönme: AMD Software üzerinden ekran kartı ayarlarını varsayılana sıfırlayın.
Bu adımlar sorununuzu çözmezse, ekran kartını farklı bir bilgisayarda test ederek donanımsal bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Bu adımları yapın düzelecektir