Neler Yeni

Ryzen 3 1200 + RX 560'lı Sistemde Zincirin zayıf halkası işlemci mi ?

Excalibor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cihan Zafer

Ekler

• resim_2022-06-30_170044320.png
    resim_2022-06-30_170044320.png
    22.7 KB · Hit: 28

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
i3 7100 lü 1050li bir sistemim var aynı problemleri yaşıyorum lolde umarsamam gereken bir sorun yok ama diğer çoğu oyunda beni tilt ediyor valorantı oynamyacak düzeydeyim benim sorunum işlemci ile alakalı ayrıca rami 16 yap diyen arkadaşlara soruyorum 8gbın neyi yetmiyor tam olarak ?
Tamam arka planda tarayıcıya girerken veya başka bir şeyler yapmak istediğin zaman sıkıntı çıkaracaktır ama arkaplanda bir şey açık değilken sadece valorant oynarken kasıyorsa ve pcnde sorun yoksa işlemcini zorlayan şeyler vardır kısacası drop yiyorsan donanımsal bir sorunun varsa 1 parça yüzündendir.
Çift kanal RAM işlemci performansını da ciddi ölçüde arttırır onu belirteyim.

Ek olarak İ3 7100 daha zayıf bir işlemci, 1050Ti ise daha güçlü bir ekran kartı. Sizin işlemciniz zayıf kalıyor olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şunu bulabildim nereye bakacağımı bilmiyorm ama
Kötü bir SSD ama sorunun kaynağı o değildir kullandım o modeli.

Excalibor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cihan Zafer
ram diyen arkadaşlar nden gerekli olduğunu yazabilir mi ben de 8 gb ramin yeterli olacağını düşünüyorum

melihv48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Özcan
Laptopumda 8gb ram vardı valorantta 7gb a kadar harcıyordu aslında daha fazla harcıyor. Sistem ram yetmeyince disk belleği kullanıyor ve bu daha çok takılmalara neden oluyor. Neden yetmiyor diyenler kullanılan toplam disk belleğine baksın oyun açık iken.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Çift kanal RAM işlemci performansını da ciddi ölçüde arttırır onu belirteyim.

Ek olarak İ3 7100 daha zayıf bir işlemci, 1050Ti ise daha güçlü bir ekran kartı. Sizin işlemciniz zayıf kalıyor olabilir.

Kötü bir SSD ama sorunun kaynağı o değildir kullandım o modeli.
1050ti demedim 1050 dedim ayrıca 1050 ile i3 7100 darboğaz yapmıyor ama 1050ti ile yapıyor
Ayrıca " benim sorunum işlemci ile alakalı" yazmışım farkındaysanız.
Çift kanal ramler kesinlikle önemli mümkünse tercih edilmeli fakat 8gb ram ile oyunu akıcı bir şekilde oynabilmesi gerekiyor benim savunduğum şey bu yani 16gb ram minimum olması gereken değil stabil olması gereken ramdir.

En dibe çektiğin zaman işlemciye yük bindirirsin işlemcin çok iyi olmadığı için sadece işlemci taşıyamaz yükü grafik ayarlarını dengeli tutarak ekran kartınada yük bindir.
Grafik ayarlarını biraz yükseltirken rame fazla yük bindirmemeye çalış.

sen de bi göz atabilir misin hangisinin kaç olması lazım kestiremedim
Ekran kartı kullanımına bakınca en düşük ayarlarda olduğunu söylüyor :D tam droplandığı sırada 5 saniye öncesi 5 saniye sonrası olacak şekilde video atarsan net yorum yapabilirim.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Valorant, Ram canavarı bir oyun olmakla birlikte işlemci ağırlıklı bir oyun.
Günümüzde FPS oyunları içerisinde 8GB ram artık giriş seviyesi bir miktar.
Eğer oyuna performansı kısıtlayacak bir güncelleme yapılmadıysa ki (Büyük ihtimalle yapılmadı.)bu ram miktarı yeterlidir.

İşlemci de bu ekran kartını besleyebilecek bir işlemci,yani darboğaz falan da yok.

Arkada çalışan uygulama veya zararlı yazılım varsa veya depolama alanı zarar gördüyse sıkıntı buradan kaynaklıdır.

Can...

80+ Platinum
Bahsettiğimiz oyun valorant farkındaysan

Ayrıca fps yükselmesi için grafik ayarlarını en dibe çekme
Valla hocam benim pc valorantda 6.5 gb ram kullanıyor ama sen bilirsin valorant diye küçümsenecek bir durumda değil

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
RAM'i 8x2 Dual Channel yapmanızı öneririm.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Valla hocam benim pc valorantda 6.5 gb ram kullanıyor ama sen bilirsin valorant diye küçümsenecek bir durumda değil
Dostum kendin diyorsun 6.5 zaten bunun 4ünü windows kullanıyor 2.5gb dan bahsediyoruz ??
7 7.5dan sonra droplanmaya başlar.
Maksimum göreceğin değer 7 7.5 arada 7 görsen oralarda max olacak şey fps düşüşü droplanma dediğin zaman işler değişiyor.

Top Bottom