Ryzen 3 3100 Gtx 1650 Super Fps Drop

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birkaç test yaptım görüldüğü gibi tam fps drop girdiği zaman ss aldım en çok oynadığım oyunlar bunlar sebebini hala çözemedim sistem 4 aylık temiz eski bile değil 1 haftadır sıkıntılı.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    1.6 MB · Hit: 76
  • resim_2021-02-24_195256.png
    resim_2021-02-24_195256.png
    2.5 MB · Hit: 74
  • sss.png
    sss.png
    2 MB · Hit: 80
Güç kaynağı nedir? Ayrıca 8GB ram artık yetmiyor ramden olabilir.

Birkaç test yaptım görüldüğü gibi tam fps drop girdiği zaman ss aldım en çok oynadığım oyunlar bunlar sebebini hala çözemedim sistem 4 aylık temiz eski bile değil 1 haftadır sıkıntılı.
Sorun ram kaynaklı görünüyor ortadaki resimde ramin neredeyse tamamı kullanılıyor. Bir 8gb ram daha alın 8gb yetmiyor artık ve ssd alın ssd niye almamışsınız ki ssd olmassa olmaz.

Markasını bilmiyorum bu kasayı almıştım 2016 da eski sistem için bunu kullanıyorum halen. Psu ile ilgili birşeyler yazıyor.
PSU'nuz kalitesiz PSU değiştirin kaliteli bir PSU alın ve SSD alın son olarakta bir adet daha 8gb ram alın mükemmel olur. Önceliğiniz PSU'yu değiştirin.

Ryzen 3 3100
Msi Gtx 1650 Super
Corsair 8gb 3000 mhz ddr4
500gb hdd (10yıldan fazla)

Arkadaşlar son 1 haftadır oyunlarımda fps drop yaşıyorum gta 5 60 ın altına inmezken fps 55 54'e düşüp ani kasma yaratıyor.
Ac Origins'te aynı sorun var Rocket leauge ve daha birçok oyunda bu sıkıntı ile karşılaştım. Ekran kartı %100 ve işlemci %50 60 geçmiyor darboğaz olduğunu sanmıyorum.
Harddisk fps drop yapar mı bilmiyorum çünkü 10 yıllık bir hdd rpm 5400 olması lazım.
https://www.gezginler.net/indir/crystaldiskmark-2.html bu programı yükle test yap ve gönder.

PSU'nuz kalitesiz PSU değiştirin kaliteli bir PSU alın ve SSD alın son olarakta bir adet daha 8gb ram alın mükemmel olur. Önceliğiniz PSU'yu değiştirin.
cevabınız için teşekkür ederim 120 gb ssd kullanıyorum windows ve uygulamarımı oraya yükledim oyunlarımı hddye yüklüyorum son bir sorum olacak attığım sslerde işlemci ve ekran kartında bir sıkıntı yok dimi çünkü herhangi bir oc yapmadım. Umarım psu aldıktan sonra ve ram aldıktan sonra sorunum çözülür.

cevabınız için teşekkür ederim 120 gb ssd kullanıyorum windows ve uygulamarımı oraya yükledim oyunlarımı hddye yüklüyorum son bir sorum olacak attığım sslerde işlemci ve ekran kartında bir sıkıntı yok dimi çünkü herhangi bir oc yapmadım. Umarım psu aldıktan sonra ve ram aldıktan sonra sorunum çözülür.
Ram az olduğu için işlemciye yük biniyor bunu bende yaşadığım için tecrübe ile söylüyorum ram aldığınızda işlemcide ki yük azalacak böylelikle drop olmayacaktır. :)

Ram az olduğu için işlemciye yük biniyor bunu bende yaşadığım için tecrübe ile söylüyorum ram aldığınızda işlemcide ki yük azalacak böylelikle drop olmayacaktır. :)
Şöyle diyim biraz bütçe sıkıntım var şöyle bir yazı okudum clsi ve mhz aynı olup markası farklı olan ramler uyumlu olabiliyormuş.
bunlar marka olarak nasıl alsam uyumlu olur mu acaba ?

Şöyle diyim biraz bütçe sıkıntım var şöyle bir yazı okudum clsi ve mhz aynı olup markası farklı olan ramler uyumlu olabiliyormuş.
Şuan sisteminizde takılı olan ramin aynısını almanız gerekiyor yoksa uyumsuzluk olur.

hereşy normal gözüküyor fakat 60 fps ye sabit kalıyor galiba bi oynda dikey sekronizasyon kapalı yani vsyc kapalı olmalı.

Son düzenleme:
Furmark testi yaptım sonuçları normal mi ?

Ekler

• IMG-20210225-WA0001.jpeg
    IMG-20210225-WA0001.jpeg
    2.2 MB · Hit: 58
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,423
Üyeler
184,625
Son üye