Neler Yeni

Ryzen 3 3100 işlemci GHZ artışı

whspr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Akın Ç
Arkadaşlar Merhaba, elimde Ryzen 3100 işlemci var. Bu işlemciye görev yöneticisinden baktığımda "GHZ" değeri sürekli değişiyor normal mi? Yani 3.0 iken bir saniye sonra 3.87 falan oluyor ve böylece fan sesi bir anda çoğalıp azalıyor ve sürekli oluyor, bazen rahatsız ediyor. Bir de bunlar güç modu "Dengeli" iken oluyor, "Güç tasarrufu"nda 2.19 GHZ sabitliyor. Varsa bilen yardımcı olabilir mi neden otomatik bir şekilde böyle davranıyor? Not: Oyun oynarken olması normal ben herhangi bir oyun açık değilken bile yaşıyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,477
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Turbo frekansına çıkıyordur garip bir şey yok.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İşlemcinin boost özelliği var. Serin olduğu zaman voltaj arttırıp frekansı arttırabilir, bu gayet normaldir.

Güç tasarrufuna aldığında da frekansın stok frekansın epey bir altında olması da normal, adı üstünde Güç tasarrufu.
Herhangi bir sorun yaşamıyorsun.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Arkadaşlar Merhaba, elimde Ryzen 3100 işlemci var. Bu işlemciye görev yöneticisinden baktığımda "GHZ" değeri sürekli değişiyor normal mi? Yani 3.0 iken bir saniye sonra 3.87 falan oluyor ve böylece fan sesi bir anda çoğalıp azalıyor ve sürekli oluyor, bazen rahatsız ediyor. Bir de bunlar güç modu "Dengeli" iken oluyor, "Güç tasarrufu"nda 2.19 GHZ sabitliyor. Varsa bilen yardımcı olabilir mi neden otomatik bir şekilde böyle davranıyor? Not: Oyun oynarken olması normal ben herhangi bir oyun açık değilken bile yaşıyorum.
Güç tasarufunu açtığınızda turbo çalışmaz, performansa aldığınızda işlemci turbo frekansını açar ve daha performanslı çalışır.

whspr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Akın Ç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcinin boost özelliği var. Serin olduğu zaman voltaj arttırıp frekansı arttırabilir, bu gayet normaldir.

Güç tasarrufuna aldığında da frekansın stok frekansın epey bir altında olması da normal, adı üstünde Güç tasarrufu.
Herhangi bir sorun yaşamıyorsun.
Anladım, güç tasarrufu olayını. Boost özelliği neden oyun harici "yük altında" gibi oluyor peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

CPB açık olduğu için. Normal.
kapatmak önerilir mi?

Exe_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,406
İsim
Batuhan Acar
Anladım, güç tasarrufu olayını. Boost özelliği neden oyun harici "yük altında" gibi oluyor peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

kapatmak önerilir mi?
Hayır, açık kalması daha iyi.

whspr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Akın Ç
Oyunda da boost yapar. Oyunlar da işlemci kullanıyor.
Yok oyunda anlıyorum benim sorduğum mesela Chrome veya Opera açık bir sayfada gezerken bile boost yapıyor onu merak etmiştim.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yok oyunda anlıyorum benim sorduğum mesela Chrome veya Opera açık bir sayfada gezerken bile boost yapıyor onu merak etmiştim.
O da normal. İşlem gerektiren her şey için boost yapabilir. Chrome açtığında frekansın ve fan hızının bir anda yükselmesi gayet normal.

Top Bottom