Neler Yeni

Ryzen 3 3100 OC Yardım

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
3 seçenek çıkıyor bende. Başka uygulama varmıdır ?
En soldaki Installer'dan Local (U.S.)'e basın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aida 64 yerinde işte hocam. Sizin dediğiniz yerden vi diğer kısımdan bakıyorum
Çarpılmış :/
34 mümkünatı yok. Fanlar otomatikteyse ve hızlı dönüyorsa ısınmıştır işte. HWINFO'dan bakın.

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sadece FPU kararlılık testi mi yapılır? FPU+CPU+Cache+memory işaretlenmeli stabilite testi için.

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş

34 mümkünatı yok. Fanlar otomatikteyse ve hızlı dönüyorsa ısınmıştır işte. HWINFO'dan bakın.
İndi ama baya eski sürüm. Neyse bi 5dklık test olsun bakalım.

Sadece FPU kararlılık testi mi yapılır? FPU+CPU+Cache+memory işaretlenmeli stabilite testi için.
4.6ghz mavi ekran verdi hocam

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Yapılır, memory ne alaka mesela? FPU ile işlemcini tam yük altına sokuyorsun denebilir. Yani söylenmeye çalışılan şey, işlemcinin V’ının yeteceği sınırı sonuna kadar zorluyorsun senin söylediğin teste kıyasla, bu sayede CPU’ya ihtiyaç kalmıyor.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
  • Hahaha
Reaksiyonlar: RefX

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş

Yapılır, memory ne alaka mesela? FPU ile işlemcini tam yük altına sokuyorsun denebilir. Yani söylenmeye çalışılan şey, işlemcinin V’ının yeteceği sınırı sonuna kadar zorluyorsun senin söylediğin teste kıyasla, bu sayede CPU’ya ihtiyaç kalmıyor.
4 dklık sonuçlar böyle

Ekler

• 16167696155603918123062139069275.jpg
    16167696155603918123062139069275.jpg
    1.3 MB · Hit: 11

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Soğutucun ne? Şu anki V ve frekans değerlerini de yazar mısın, ayrıca HWInfo64’den de bakabilirsin.
Stok soğutucu. V ve frekans derken şunu mu kasteddiniz.
1325 - 4.5ghz

Hwlinfo64 bir türlü açamadım

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Stok soğutucu. V ve frekans derken şunu mu kasteddiniz.
1325 - 4.5ghz

Hwlinfo64 bir türlü açamadım
Böyle bir şeyin doğal olarak imkanı yok. Başka bir programdan bakın sıcaklığa, mouse’u oynattığında daha fazla ısınması lazım 1325V’da. Bu bir de stres testi sıcaklığı mı, ayrıca test esnasında SS alın, test bitince değil eğer öyle yapıyorsanız.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
FPU ısı testidir. Mem ne alaka demişsin. Duymamışsın gibi yapıyorum. Ryzen işlemcilerde bellek kontrolcü işlemci frekansına bağlı haraket edebilir. 4.5 GHz verince stabil olmayan bellek 4.4' de stabil olabilir keza bu vCORE' a bile bağlı olabilir. 4.5 GHz CPU + 4400 CL19 hata verirken 4.2' de bir sıkıntı yok bende mesela. Bu yüzden HER ŞEYİ ile test edilmeli. FPU dediğin test sadece işlemciyi yüke sokar. Soğutucu deneme testi o.

Böyle bir şeyin doğal olarak imkanı yok. Başka bir programdan bakın sıcaklığa, mouse’u oynattığında daha fazla ısınması lazım 1325V’da. Bu bir de stres testi sıcaklığı mı, ayrıca test esnasında SS alın, test bitince değil eğer öyle yapıyorsanız.
Testi başlatmamış olabilir mi acaba ? Gerçi %100 diyor...:D

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Test anında hocam. İnanın bende anlayamıyorum

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
FPU ısı testidir. Mem ne alaka demişsin. Duymamışsın gibi yapıyorum. Ryzen işlemcilerde bellek kontrolcü işlemci frekansına bağlı haraket edebilir. 4.5 GHz verince stabil olmayan bellek 4.4' de stabil olabilir keza bu vCORE' a bile bağlı olabilir. 4.5 GHz CPU + 4400 CL19 hata verirken 4.2' de bir sıkıntı yok bende mesela. Bu yüzden HER ŞEYİ ile test edilmeli. FPU dediğin test sadece işlemciyi yüke sokar. Soğutucu deneme testi o.

Testi başlatmamış olabilir mi acaba ? Gerçi %100 diyor...:D
Hocam bir fan sesi geliyor kulağıma varya. 34 derece olduğuna bende inanmıyorum nerden bakabilirim ?

0 ihtimal. Niye HWINFO'dan bakmıyorsun usta, o kadar diyorum da?
Hocam cidden eski sürüm yüklendi ve sıcaklık değerleri gözükmüor. Başka uygulama yok mu ?
HWINFO hesap aç falan diyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,212
Üyeler
161,408
Son üye
Altnpck13
Top Bottom