Öneri Ryzen 3 3100 Tray vs Ryzen 5 3500?

Reaksiyon skoru
42
Arkadaşlar selamlar. Uzun zaman sonra ilk defa sistem kuruyorum ve küçük bir desteğe ihtiyaç duydum. Bu yüzden de Türkiye'nin en donanımlı yerini tercih etmek istedim. Başka bir kanalın İncehesap ile yapmış olduğu bir bilgisayarı almayı düşünüyorum fakat küçük düzenlemeler yapmak istiyorum. Kanalın kasa içerisine koyduğu işlemci Ryzen 3 3100 Tray işlemci. Sizce buna 396tl fark ödeyip Ryzen 5 3500 ile değiştirmeli miyim yoksa Ryzen 3 3100 iyi midir?

3100 de oyun için yeterlidir ama şu an fiyatını hak etmiyor maalesef intel alma şansınız var mı

6/6 olduğu için gerek yok, aralarında fazla performans farkı da yok. 3100 gayet iyi, değiştirme bence.

Bence 10400F'e yönelin.
İkisinden de iyi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Muti
Bütçeniz nedir?
Şuan net bir bütçem yok ama monitör dahil 7000'i geçmezse çok iyi olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

6/6 olduğu için gerek yok, aralarında fazla performans farkı da yok. 3100 gayet iyi, değiştirme bence.
Öyle olucakmış gibi duruyor ama her türlü tavsiyeye açığım.

Başka sistem alın 😅
Bu arada sistemin içerisinde Asus TUF GTX 1650 mevcut. Kuzenimin sisteminde de 1650 mevcut olduğundan bu ekran kartının nasıl bir performans verdiğini az çok biliyorum. Bu sistemi tercih etmemdeki asıl nedenlerden birisi de budur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Muti
Şuan net bir bütçem yok ama monitör dahil 7000'i geçmezse çok iyi olur.

Öyle olucakmış gibi duruyor ama her türlü tavsiyeye açığım.

Bu arada sistemin içerisinde Asus TUF GTX 1650 mevcut. Kuzenimin sisteminde de 1650 mevcut olduğundan bu ekran kartının nasıl bir performans verdiğini az çok biliyorum. Bu sistemi tercih etmemdeki asıl nedenlerden birisi de budur.
Ekran kartını İnno3d 1650 yapıp alabilirsiniz.
SSD'yi WD480GB yapmayı da unutmayın.

Monitör

Ekran kartını İnno3d 1650 yapıp alabilirsiniz.
SSD'yi WD480GB yapmayı da unutmayın.

Monitör
Ram 16 olsa daha iyi olur. Onun için hangisini önerirsiniz?

Geri