Neler Yeni

Yardım Ryzen 3800X ısınma ve kasma sorunu

aykutfdn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Aykut Fidan
Merhaba Arkadaşlar,

Sorunum şu ki İşlemcim yük altında da haricinde de sürekli ısınıyor CPU fanları otomatik modda sistem boştayken bile yüksek RPM'de dönüyorlar oyun oynarken veya sistem boştayken işlemci sıcaklığı ortalama 65 derece seviyelerinde oyun oynarken de(Her oyunda aynı) işlemci sürekli olarak %100 performansla çalışıyor oyun içi FPS sabit değerlerde olduğu halde sürekli bi takılma ve donma yaşıyorum ben sorunun işlemciden veya sıvı soğutmadan kaynaklandığını düşünüyorum sizlerin de görüşlerini alabilirsem ne mutlu bana, şimdiden teşekkür ederim.
Sistemim;
Ryzen 7 3800X
MSI MPG B550 EDGE WIFI
G.SKİLL 8*2 16 GB 3600 MHZ RAM
MSİ GTX 1650 GAMING X 4GB GDDR5 128BİT Model
Ayrıca Sıvı soğutma olarak ta Cooler Master'in ML240L V2 Kullanıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=v3RAQq97dqQ

Ekler

• Alıntı.png
    Alıntı.png
    270.7 KB · Hit: 78

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Metehan Akyalı
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Windows ve oyunlar orjinal korsancı değilim eset smart securty de kullanıyorum oda orjinal herhangi bir virüs uyarısıda almıyorum. Ekran kartım biraz zayıf evet ama benim kullanım alanım için yeterli çok oyun oynayan biri değilim ufak tefek oyunlarda işimi görüyor. sistemi deniyorum stres testine sokuyorum her şey normal görünüyor bir ara açılırken CPU fan error uyarısı vermişti ekranda hızlı geçti Windows açıldı sanıyorum soğutmayla ilgili bir sorun olabilir. Dediğiniz gibi 65 derece fazla değil normal bencede ama düne kadar 40 derecelerdeydi sistemi yoran birşeyde yok sistem boştayken CPU fanları delicesine dönüyor
Hocam ısıya takılmıyorum ben.
O işlemci %100 çalışıyor tam gücünde.
Bence bunda bir problem var.
Siz Kaspersky ve Malwarebytes'la taratın.
Bence virüs girmiş. %100 emin değilim tabi.

Top Bottom