Stok soğutucu ile biraz zorlanabilir ama Snowman T6 gibi kaslı bir soğutucu ile çıkabilir rahatça.Ryzen 5 1600 af işlemcisini sipariş ettim.
anakartım b450m s2h.
stok soğutucu ile 3.9 veya 4ghz e o.c yapabilirmiyiz?
Şuan soğutucu almaya param yok maalesef.Stok soğutucu ile biraz zorlanabilir ama Snowman T6 gibi kaslı bir soğutucu ile çıkabilir rahatça.
75-80 civarında çalışır tahminimce yükte. 3.7-3.8 stok soğutucu ile ideal çıkılabilecek değerler bence.Şuan soğutucu almaya param yok maalesef.
kaç derecede çalışır ki stok soğutucu ile
zaten stok hızlar ile kendini 3.7 ye boostluyor diye biliyorum.75-80 civarında çalışır tahminimce yükte. 3.7-3.8 stok soğutucu ile ideal çıkılabilecek değerler bence.
Denenebilir bence.zaten stok hızlar ile kendini 3.7 ye boostluyor diye biliyorum.
100 mhz için o.c e değer mi?
yoksa soğutucu aldığımda mı yazayım o.c için
silikon öğrenme konusunun linkini atabilirmisiniz?Arkadaşımda vardı.
Stok soğutucuyla direkt çok zor.
İyi bir soğutucunuz varsa biraz da silicon şansına ihtiyaç var.
knkm ben 1600 il serisinde 4.2 yi görüyorum ancak stokla sıcaklık çok artıyor haberin olsun iyi bir soğutma gerekliRyzen 5 1600 af işlemcisini sipariş ettim.
anakartım b450m s2h.
Malasef o siliconu sadece OC yaparak anlayabilirsiniz.silikon öğrenme konusunun linkini atabilirmisiniz?
ben soğutucu aldığımda yapayım .
Malasef o siliconu sadece OC yaparak anlayabilirsiniz.
Zen+ için bir test yok.
knkm ben 1600 il serisinde 4.2 yi görüyorum ancak stokla sıcaklık çok artıyor haberin olsun iyi bir soğutma gerekli
Abdullah abi bununla ilgili bir video yapmıştı yanılmıyorsam.Oradan faydalanabilirsin.
İşlemcinin 3.9 veya 4ghz de direkt çalışabilmesi için gereken voltaj nedir?Denenebilir bence.
Silikon kalitene bağlı. Ben R5 2600 ile 3.8GHz 1.1V kullanıyordum. Hem biraz daha hızlı oluyordu hem daha az ısınıyordu işlemci.Ryzen 5 1600 af işlemcisini sipariş ettim.
anakartım b450m s2h.
3.9GHz için 1.15V dene. Olmazsa 1.2 ye kadar yavaş yavaş yükselt. 1.2 de bile stabil olmazsa stok soğutucu ile daha fazla voltaj verme. 1.2V bile stok soğutucuyu fazlaca zorlayacaktır.İşlemcinin 3.9 veya 4ghz de direkt çalışabilmesi için gereken voltaj nedir?
pc de ssd olmadığı için voltaj deneyerek yapmak çok zamanımı alıyor