R5 1600 AF 80 85 derece

Lolita

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba, stok fan R5 1600 AF bir sistemim var ve ekran kartı olarak gtx 1650, 16 gb ram A320 pro anakartım bulunuyor.
Ağustos ayına kadar idare etmek istiyorum bu ısıların bir zararı var mı? Çok korkuyorum, günde 5 6 saat kullanımda sorun çıkartır mı sizce?

Merhaba, stok fan R5 1600 AF bir sistemim var ve ekran kartı olarak gtx 1650, 16 gb ram A320 pro anakartım bulunuyor.
Ağustos ayına kadar idare etmek istiyorum bu ısıların bir zararı var mı? Çok korkuyorum, günde 5 6 saat kullanımda sorun çıkartır mı sizce?
85 derece hiç normal değil fan değiştirmeni öneririm eğer kasanda fan yoksa fan al birde kasanın kapağını açık kullan

85 derece hiç normal değil fan değiştirmeni öneririm eğer kasanda fan yoksa fan al birde kasanın kapağını açık kullan
Bunu yapacağım ama İzmir sıcağındayım ayrıca bir şey olur mu? Ağustos ayına kadar idare etsin yeterli, soğutucu almak istemiyorum pc toplayacağım için.

85 çok yüksek bir sıcaklık değil. 90+ derecelere yükselmesi biraz fazla olur. Bu şekilde kullanabilirsin hiçbir sorun teşkil etmez. Havalar sıcak macun belki deforme olmuştur fan tozlanmıştır ondan bu sıcaklıklara erişebilir.
İleride almak istersen bütçene göre kule tipi fan alırsın olur biter.

85 çok yüksek bir sıcaklık değil. 90+ derecelere yükselmesi biraz fazla olur. Bu şekilde kullanabilirsin hiçbir sorun teşkil etmez.
İleride almak istersen bütçene göre kule tipi fan alırsın olur biter.
Teşekkür ederim beni rahatlattınız, artık AMD almayacağım.

Teşekkür ederim beni rahatlattınız, artık AMD almayacağım.
AMD ile alakalı bir durum değil. İşlemciler ısınır. Fanın , macununun ve kasanın bakımını yapman gerekir. Eğer 5600 7500f - i5 12400f gibi işlemciler kullanıyorsanız 30 derece oda sıcaklığında bu işlemciler yükte 85 dereceleri geçebilir. Bu gayet normaldir. Eğer bu sıcaklıklar sizi rahatsız ediyorsa kule tipi fan alırsınız bütçenize uygun. Serin çalıştırabilirsiniz işlemcileri.

Son düzenleme:
AMD ile alakalı bir durum değil. İşlemciler ısınır. Fanın , macununun ve kasanın bakımını yapman gerekir. Eğer 5600 7500f - i5 12400f gibi işlemciler kullanıyorsanız 30 derece oda sıcaklığında bu işlemciler yükte 85 dereceleri geçebilir. Bu gayet normaldir. Eğer bu sıcaklıklar sizi rahatsız ediyorsa kule tipi fan alırsınız bütçenize uygun daha serin çalıştırabilirsiniz işlemcileri.
Anladım, 240 lık bir sıvı soğutma satın alacağım İ5 1400f veya İ5 13. nesil bir işlemci ile.

Anladım, 240 lık bir sıvı soğutma satın alacağım İ5 1400f veya İ5 13. nesil bir işlemci ile.
Anakartıda değiştireceksiniz heralde. Eğer bunları alacaksanız gerek yok. Bios güncelleyip 5 5600 işlemci ve kule tipi fan alırsanız gayet iyi olur.
En uygun en iyisi böyle yapmak. Valo cs bf1 oynuyorsanız da ardaki fps farkı hoşunuza gidecektir.

Anakartıda değiştireceksiniz heralde. Eğer bunları alacaksanız gerek yok. Bios güncelleyip 5 5600 işlemci ve kule tipi fan alırsanız gayet iyi olur.
Direkt bu sistemi çöpe atacağım 4060TI 16 gb veya 4070li bir şey gelirse alacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,013
Üyeler
183,504
Son üye
ridvank
Geri