Neler Yeni

Ryzen 5 2400g almak mantıklı mıdır?

Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
30
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yusuf
Merhabalar, bana evde olduğumuz bu bunaltıcı günlerde adobe after effects, adobe photoshop ve Unity gibi programları kullanabileceğim bir bilgisayar lazım (cs go ve tf2 gibi oyunlar da oynayacağım). Elimde zaten b450m-k anakart, 700w +80 PSU, kasa ve 1 tb hdd var. Ve bütçem monitör, kulaklık ve klavye gibi şeylere ihtiyacım olduğu için sadece ryzen 5 2400g + 8 gb ya da 16 gb 3000-3200 mhz RAM'e yetiyor. Eğer ryzen 5 2400g alırsam monitör masrafından kurtulmuş olacağım sizce alınır mı?
(Sonradan 1060 6 gb ya da rx 580 8 gb takmayı düşünüyorum ve şuanda elimde vga girişli 1280x1024 monitör var)
 
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
63
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Zeki Can Uysal
bence bir çoğunu besler. Bu apu denilen nane'yi şöyle düşünmek lazım. biraz paranız var ve oyun oynayabileceğiniz bir pc istiyorsunuz. ama challenger da değilsiniz, "açayım iki oyun atayım kapatayım, güncel oyunları oynayayım ama ultra grafik beklentim de yok" diyorsanız güncel bir apu genelde iş görüyor. daha sonra oyunlar geliştikçe bir grafik kartı ihtiyacı doğuyor. sonra ekliyorsunuz güncel bir kart, sistem 3 sene daha gidiyor. o tarz bir düşüncedeyseniz apu'lar güzel. lakin ilerde teknoloji farklı bir yöne giderse parçalar biraz canınızı sıkıyor.
 
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
30
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
bence bir çoğunu besler. Bu APU denilen nane'yi şöyle düşünmek lazım. biraz paranız var ve oyun oynayabileceğiniz bir PC istiyorsunuz. ama challenger da değilsiniz, "açayım iki oyun atayım kapatayım, güncel oyunları oynayayım ama ultra grafik beklentim de yok" diyorsanız güncel bir APU genelde iş görüyor. daha sonra oyunlar geliştikçe bir grafik kartı ihtiyacı doğuyor. sonra ekliyorsunuz güncel bir kart, sistem 3 sene daha gidiyor. o tarz bir düşüncedeyseniz APU'lar güzel. lakin ilerde teknoloji farklı bir yöne giderse parçalar biraz canınızı sıkıyor.
Detaylı cevabın için çok teşekkür ederim. 16 yaşında bir öğrenciyim 2 sene üni sınavım var. 11. Sınıfa kadar oyunların tadını çıkartmayı istiyorum ondan sonra zaten bilgisayar oynamaya pek vakit kalmayacağı için çok para harcayabilecek bir durumda olsaydım bile harcamazdım. (harcamış olsam bile grafiklerin ve oyun motorlarının 4-5 yıl içinde çok gelişeceğini düşünüyorum bu yüzden olay yine dediğiniz düşük grafik ayarı muhabbetine gelecek)
Mesaj otomatik birleştirildi:

RTX2060 Besler.
Peki rust gibi optimizasyon sıkıntılı bir oyunu 1080p orta grafiklerde 1060 6 gb ve r5 2400g ile oynayabilir miyim?

(bu arada yanlış hatırlamıyorsam sizi başka bir konudan gördüm kabalık ettiysem özür dilerim)
 
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
63
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Zeki Can Uysal
üniversiteye gidene kadar sınav stresi ile pek zamanın olmaz ama üniversiteye gidince bol bol vaktin olacak oyun için :) ben de senin gibi apu mu alsam işlemci - ekran kartı mı alsam diye düşünüyordum, sonra dedim ki apu alayım ya ne olacak sanki, 3 yıl falan idare etti, sonrasında bu pubg falan çıkınca o dönemin apu'su yetmedi, ekran kartı taktım, baya bir müddet o da yetti, sonra sistem baya değişti, şimdi VR oyunlar revaçta biliyorsundur, half life alyx ile yer yerinden oynadı sektörde. e bu ekran kartı ve apu işlemci bu sefer buna yetmedi, dedim ki işlemci ve ekran kartını değiştireyim değiştirince benim ram'ler ddr3, onlar yeni sisteme uymadı falan filan, işin sonu yok yani. ne amaçla kullanacağını belirle, oyun pc'si mi? render mı? web tasarımı mı yapacaksın? gibi bu sorulara cevap bul, bütçeni belirle, en uygunu al, alınca da "ya şunu alsaydım" diye üzülme çünkü ne yaparsan yap 3 ay sonra yenisi çıkıyor adamın canını sıkıyorlar. gittim ryzen 5 3600 x aldım, 4. nesil ryzen çıkaracağız dediler. ölür müsün öldürür müsün :D gittim araba aldım en güncel kasa, gittiler üzerine yeni kasa çıkardılar :D
 
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
30
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
üniversiteye gidene kadar sınav stresi ile pek zamanın olmaz ama üniversiteye gidince bol bol vaktin olacak oyun için :) ben de senin gibi APU mu alsam işlemci - ekran kartı mı alsam diye düşünüyordum, sonra dedim ki APU alayım ya ne olacak sanki, 3 yıl falan idare etti, sonrasında bu PUBG falan çıkınca o dönemin APU'su yetmedi, ekran kartı taktım, baya bir müddet o da yetti, sonra sistem baya değişti, şimdi VR oyunlar revaçta biliyorsundur, half life alyx ile yer yerinden oynadı sektörde. e bu ekran kartı ve APU işlemci bu sefer buna yetmedi, dedim ki işlemci ve ekran kartını değiştireyim değiştirince benim RAM'ler ddr3, onlar yeni sisteme uymadı falan filan, işin sonu yok yani. ne amaçla kullanacağını belirle, oyun PC'si mi? render mı? web tasarımı mı yapacaksın? gibi bu sorulara cevap bul, bütçeni belirle, en uygunu al, alınca da "ya şunu alsaydım" diye üzülme çünkü ne yaparsan yap 3 ay sonra yenisi çıkıyor adamın canını sıkıyorlar. gittim ryzen 5 3600 x aldım, 4. nesil ryzen çıkaracağız dediler. ölür müsün öldürür müsün :D gittim araba aldım en güncel kasa, gittiler üzerine yeni kasa çıkardılar :D
Vr gözlüğü alacak kadar param olmadığı ve olamayacağı için öyle bir isteğim olmaz. Bilgisayar çok amaçlı olacak ekran kartı taktıktan sonra rust, eft... gibi optimizasyon sıkıntısı olan ya da çok detaylı oyunları 1080p düşük - orta grafiklerde oynamak beni fazlasıyla tatmin edecektir. Bilgisayarı render için çok kullanmayı düşünüyorum yazılım biraz arka planda olacak.
 
Top Bottom