Serhat toprak
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Arkadaşlar ryzen 5 2600 3.9 ghz ye oc yaptım ama bazı arkadaşlar 1.3 voltaj vermiş ben 1.1 verdim sorınsuz çalıştı 1.3 voltajı deneyince 105 dereceleri gördü ne yapmalıyım
1.1 verdiğinde ağır testlerde bir problem olmuyorsa sorun olmaz. Fazla voltaj hiçbir zaman vermeyin.Arkadaşlar ryzen 5 2600 3.9 ghz ye oc yaptım ama bazı arkadaşlar 1.3 voltaj vermiş ben 1.1 verdim sorınsuz çalıştı 1.3 voltajı deneyince 105 dereceleri gördü ne yapmalıyım
Ryzen master stres test yaptığımda 94 derce gördü1.1 verdiğinde ağır testlerde bir problem olmuyorsa sorun olmaz. Fazla voltaj hiçbir zaman vermeyin.
Stok soğutucu ile mi kullanıyorsunuz.Ryzen master stres test yaptığımda 94 derce gördü
3.9v de 1.3v vermişler diye sizinde aynı hareketi yapmanız gerekmiyor her işlemci silikonu birbirinden farklıdır. Cihazın boost hızı o kadar zaten pek o.c yaptığınızda söylenemez açıkçası ,verdiğiniz voltaj ile işlemcinizin stabil olduğuna inanıyorsanız hiç dokunmayın. Aynı işlemci için vaktinde 4.1 de 1.3v kullanmıştım. 3.9 için 1.3v fazla gibi ayrıca stock soğutucu kullanıyorsun sanırım ısı değerlerin pek iç açıcı değil.Arkadaşlar ryzen 5 2600 3.9 ghz ye oc yaptım ama bazı arkadaşlar 1.3 voltaj vermiş ben 1.1 verdim sorınsuz çalıştı 1.3 voltajı deneyince 105 dereceleri gördü ne yapmalıyım