Sen bilirsin, ben olsam o soğutucuyla gittiği yere kadar giderdim. Bu arada overclock böyle yapılıyor, yani bu voltajda gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz, bir noktada voltaj yetmediği için test esnasında sistem kapanacak. Ardından voltajı arttıracağız. Yani işlemcine veya sistemine bir şey olma ihtimali yok. Zarar vermek için baya bir uğraşmak gerekir, ne bileyim voltajı bir anda 1.6 girmek gibi. Ufak adımlarla ilerlerken bir zarar gelme ihtimali %0.Ben yine kendime pek güvenemedim. 3.9 ghz de 1.17 voltajla bıraksam nasıl olur? Bunu yapınca tekrar bir test uygularım
Geri açılmazsa BIOS pilini çıkartıp geri takarsın, açılır.Doğru demişsiniz soğutucuya güveniyorum ama ben yine tedirgin oldum sistem kapanırsa geri açılmama vs olur mu diye
Evet sadece BIOS'un fabrika ayarlarına döner. En ufak bir dosyan bile silinmez.Bir nevi bios sıfırlama mı oluyor yeni? Bir de dosyalara falan bir şey olmaz değil mi
O soğutucu ile daha fazlası yapılabilirTeşekkür ederim yardım için. OC deneyeceğim 4.1 ghzlere kadar düşünüyorum şu anda
Cooler Master Master Liquid ML240L v2 var daha ne olsunİşlemci stock ise yükteyken 3.7 GHz normaldir zaten turbo su 3.9 onada stock halde anca masaüstünde görürsün.
OC ediceksen kule tipi soğutucu almalısın.
Cooler Master Master Liquid ML240L v2 var daha ne olsun