Ryzen 5 2600 ısınma sorunu

Fury4Kn

80+
Reaksiyon skoru
4
Youtube kanalıma video çekerken render alıyorum. ve özellikle yazın işlemci render esnasında çok ısınıp kapanıyor. o gün pc yi vantilatör ile soğutup render alabildim ancak. kasanın soğutması pekte iyi değil önde 3 fan var ama önleri neredeyse tamamen plastik cam ile kapalı köşelerde kuş parmağı kadar bir boşluk var kasa modeli: Frisby FC-9235G
işlemcim : Ryzen 5 2600
Ekran Kartı: GTX 1660 TI

Youtube Kanalım: Fury4Kn güzel oyun videoları var isteyen bakabilir

Öndeki "plastik cam"'ı çıkartmayı düşünmüş müydünüz?

Bir PC donanım ısınmasından ötürü kapanmamalı çünkü günümüz donanımları sıcaklık artınca frekans düşürür ve ısısını korur. Senin sisteminde farklı bir durum olabilir. Isınmanın yanında ek bir kaç sorun daha olmalı

Youtube kanalıma video çekerken render alıyorum. ve özellikle yazın işlemci render esnasında çok ısınıp kapanıyor. o gün pc yi vantilatör ile soğutup render alabildim ancak. kasanın soğutması pekte iyi değil önde 3 fan var ama önleri neredeyse tamamen plastik cam ile kapalı köşelerde kuş parmağı kadar bir boşluk var kasa modeli: Frisby FC-9235G
işlemcim : Ryzen 5 2600
Ekran Kartı: GTX 1660 TI

Youtube Kanalım: Fury4Kn güzel oyun videoları var isteyen bakabilir
öndeki plastik camı çıkarın, render alırken ekran kartına daha çok yük vermeye yanı "CUDA" seçeneğini kullanın hem daha hızlı hemde daha rahat render alırsınız.

ve kasanın konumuna dikkat et.

Öndeki "plastik cam"'ı çıkartmayı düşünmüş müydünüz?
Evet fakat adamlar ön tarafı garip bir menteşe ile tutturmuş kargaburnu dediğimiz aletle bile açılmıyor çok zorlarsam yüksek ihtimalle kırılacaktır.

Bir PC donanım ısınmasından ötürü kapanmamalı çünkü günümüz donanımları sıcaklık artınca frekans düşürür ve ısısını korur. Senin sisteminde farklı bir durum olabilir. Isınmanın yanında ek bir kaç sorun daha olmalı
sıcaklığın kaç derecelere geldiği de önemli ama 95 leri zorluyor ise işlemci kendini korumaya alıyor olabilir. çok net bir açıklama yapılmamış detaylar belli değil.

Konumu nasıl olmalı acaba?
masa üstünde önü arkası yanları he açık ve ferah olmalı, arkada duvar var ise duvarla arada bir karış boşluk olmalı yanlardan hava alıyorsa yanların açık olması lazım.

hocam işlemcinin sıvaklığına baktığım uygulamalardan izlemeye koyuldum render almaya başladığımda cpu sıcaklığı zirve yapmaya başlıyor 90 ları görüyor daha fazla artmaya devam ediyor ve pc kapanıyor.

hocam işlemcinin sıvaklığına baktığım uygulamalardan izlemeye koyuldum render almaya başladığımda cpu sıcaklığı zirve yapmaya başlıyor 90 ları görüyor daha fazla artmaya devam ediyor ve pc kapanıyor.
evet korumaya alıyor kendini fakat o kadar ısınmayı nasıl başarıyor :), sen baya boğuyorsun kasayı sanırım. Ve renderi "CUDA" ayarında almaya özen göster.

evet korumaya alıyor kendini fakat o kadar ısınmayı nasıl başarıyor :), sen baya boğuyorsun kasayı sanırım. Ve renderi "CUDA" ayarında almaya özen göster.
aga dediğim gibi kasa biraz dandik donanım iyi olsun diye kasadan çok kıstım. çok az soğutuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,750
Üyeler
183,462
Son üye
ismailglsn
Geri