Ryzen 5 2600x vs Ryzen 5 3600x

sezo33

80+
Reaksiyon skoru
155
Arkadaşlar sistemim RX 570 4GB 16GB RAM 3000MHZ 2600X İşlemcim var. 3600x geçmeyi düşünüyorum aradaki FPS farkına değer mi ? sadece PUBG STEAM oynuyorum başka oyun oynamıyorum PUBG de bi tık işlemciye yüklendiği için kararsız kaldım 3600x in soğutucusu vs 3.8Ghz 3600 alsam+soğutucuda alınca aynı fiyata denk geliyor .

O işlemci o kartı çok rahat besliyordur zaten. İşlemciye yük bindiren oyunlarda en düşük grafikte oynarsa beeelki az bir şey darboğaz oluyor olabilir. İşlemciyi yükselttiğinde ahım şahım bir fps artışı yaşayacağını zannetmiyorum yani.

O işlemci o kartı çok rahat besliyordur zaten. İşlemciye yük bindiren oyunlarda en düşük grafikte oynarsa beeelki az bir şey darboğaz oluyor olabilir. İşlemciyi yükselttiğinde ahım şahım bir fps artışı yaşayacağını zannetmiyorum yani.
Arkadaşlarıma soruyorum olur diyolar turnuvalarda vs smok içi kasmaz diyolar çok kararsız kaldım ustad ya boşunada para harcamak istemiyorum İşlemcim 2600x Çok şükür kötü değil şuan fiyatı 3600 ile aynı nerdeyse 3600 1600-1700 TL iken 2600x 1502
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlarıma soruyorum olur diyolar turnuvalarda vs smok içi kasmaz diyolar çok kararsız kaldım ustad ya boşunada para harcamak istemiyorum İşlemcim 2600x Çok şükür kötü değil şuan fiyatı 3600 ile aynı nerdeyse 3600 1600-1700 TL iken 2600x 1502
bos bilişimde 1874 TL Tray bide 2600x.

İşlemciye yük binen oyunlarda ciddi bir FPS artışı olur.
Fakat sadece PUBG demişsiniz.
Bence para harcamaya gerek yok.
BF , Cyberpunk... gibi oyunlar olsaydı geçin derdim fakat gerek yok.

bos bilişimde 1874 TL Tray bide 2600x.
O site dolandırıcı oradan almayın.

İşlemciye yük binen oyunlarda ciddi bir FPS artışı olur.
Fakat sadece PUBG demişsiniz.
Bence para harcamaya gerek yok.
BF , Cyberpunk... gibi oyunlar olsaydı geçin derdim fakat gerek yok.

O site dolandırıcı oradan almayın.
İşte hocam işlemci gerektirdiği için 2600x işlemcimi satıp 3600x almayı düşünüyorum da PUBG ekran kartı değilde işlemci isteyen oyun ekran kartı isteseydi şuan ekran kartları uçmuş gidiyor zaten sonumuz hayır olsun :D

İşte hocam işlemci gerektirdiği için 2600x işlemcimi satıp 3600x almayı düşünüyorum da PUBG ekran kartı değilde işlemci isteyen oyun ekran kartı isteseydi şuan ekran kartları uçmuş gidiyor zaten sonumuz hayır olsun :D
Geçebilirsiniz sıkıntı çıkarmaz.
Düz 3600 alabilirsiniz daha ucuz.
Bir de güzelinden bir soğutucu T6 ULTRA önerimdir bütçeyi fazla zorlamaya gerek yok. :)

Geçebilirsiniz sıkıntı çıkarmaz.
Düz 3600 alabilirsiniz daha ucuz.
Bir de güzelinden bir soğutucu T6 ULTRA önerimdir bütçeyi fazla zorlamaya gerek yok. :)
Önerdiğin T6 ULTRA soğutucusu ses çıkarıyor mu ustad

Önerdiğin T6 ULTRA soğutucusu ses çıkarıyor mu ustad
1614726913569.png

Sesli çalışacaktır.
Fakat o kadar da değildir.
EDIT : Kullanan birisinden bilgi aldım. Çok sesli dedi.

3600, 2600x gibi 3.6Ghz de çalışıyorken 3600x 3.8Ghz de çalışıyor bu Ghz nin bi etkisi oluyor mu FPS açısından çünkü 3600 ile 2600x aynı Ghz olduğu için şüphelendim hocam
GHZ bir şeyi pek değiştirmez.
Düz 3600 alın. T6'nın sesli çalıştığını da hatırlatayım.
Ben gidiyorum uyuyacağım. :)
Sorun olursa etiketleyip sorarsın.

Geri