İzolyÇalışanı
80+ Gold
Dahası
B450 S2H al 450tl'ye geç.
B 450 tomahawkmax al keyfine bakArkadaşlar merhabalar,
Şu an bilgisayarım da Prime A320M-R anakart bulunuyor.
SSD almak istiyorum ama nedense nerde M.2 görsem normal SSD'den daha ucuz oluyor.
Bu yüzden anakartı da değiştirip M.2 uygun olan bir anakart almak istiyorum.
Aklıma B450 Pro geldi ve fiyatı da gayet uygun.
Şu an bilgisayarım da Ryzen 3 1200 14NM işlemci bulunuyor ve 2 ay içinde Ryzen 5 3500x alacağım.
M.2 ve Ryzen 5 3500x taşıyacak bir anakart rica ediyorum sizden.
Ayrıca 2 fanlı Asus Rog Strix Rx570 kullanıyorum. (En boy oranlarını bilmiyorum, sıkıntı çıkartmasınlar birbirlerine diye yazıyorum)
2x8 Ram mevcut 2400MHz
Açıkçası fazla para vermek istemiyorum. Gördüklerim hep 450 küsürlerdeydi o yüzden bütce 500 civarı olabilir.B450M-A Pro A320 anakartlardan hallice bir şey, 8 pin bile değil işlemci güç bağlantısı.
B450M S2H F/P tercih, tam bütçe var mı?
Ekran kartıımı değiştirmeyi düşünmüyorum.Farketmez ne alacağın ama bunların hepsi giriş seviyesi ileriye dönük düşünmüyorsan alabilirsin.
Anakart için;Açıkçası fazla para vermek istemiyorum. Gördüklerim hep 450 küsürlerdeydi o yüzden bütce 500 civarı olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekran kartıımı değiştirmeyi düşünmüyorum.
Sistemde 1 tane SSD 1 tane HDD var ve anakartı alınca M.2 alacağım 1 tane.
2x8 2400 Ram var. Anakart 4 slotlu olursa eğer 4x8 veya 2x16 yapabilirim.
İşlemcim Ryzen 3 1200 ama Ryzen 5 3500x ile değiştireceğim.
Ekran kartım büyük olduğu için de hiç bir parçaya dokunmasın istiyorum.
Misal şu an ki kasam da ekran kartı yüzünden 2 tane sata girişini kullanamıyorum.
Açıkçası fazla para vermek istemiyorum. Gördüklerim hep 450 küsürlerdeydi o yüzden bütce 500 civarı olabilir.
Dark marka soğutucu al işini görür.Bir de son olarak fazla pahallı olmayacak şekilde Ryzen 5 3500x i soğutabilecek fan önerir misiniz.
Kasada 4 tane fan var zaten ve amd nin stok fanı ekran kartına yakın. fazla büyük olmamalı o yüzden.