Neler Yeni

Ryzen 5 3600 120 Derece

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
Sanmıyorum.

Anakartınız neydi?
B450MK
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanmıyorum.

Anakartınız neydi?
Bir arkadaşım şöyle yazdı vatandakilerin ekran kartında hata var demesi üzerine. ‘zaten ekran kartı bi yüke girerse normal kendi ayarında o yükün altından kalkamazsa İşlemciye haber verir işlemciyi yorar buda sistemsel hatadır.’ Ne kadar doğrudur bilemem bu ekran kartının hatalı oldugunu gösterir mi?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Bir arkadaşım şöyle yazdı vatandakilerin ekran kartında hata var demesi üzerine. ‘zaten ekran kartı bi yüke girerse normal kendi ayarında o yükün altından kalkamazsa İşlemciye haber verir işlemciyi yorar buda sistemsel hatadır.’ Ne kadar doğrudur bilemem bu ekran kartının hatalı oldugunu gösterir mi?

Bu darboğazdır ama darboğaz yüzünden işlemci 120 derece olmaz ve darboğaz sistemsel bir hata değildir.

Tam doğru anlamamışım.

GTX 1660 Ultra ayarlarda oynatabilecek bir kart ve aynı zamanda öyle bir olay yok.

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
Bu darboğazdır ama darboğaz yüzünden işlemci 120 derece olmaz ve darboğaz sistemsel bir hata değildir.

Tam doğru anlamamışım.

GTX 1660 Ultra ayarlarda oynatabilecek bir kart ve aynı zamanda öyle bir olay yok.
Darboğazda olabilir mi sizce ?

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
Benchmark testi yaparken şuan benchmark uygulamasının adını hatırlamıyorum. Ekran kartı kullanımı 100 deyken işlemci kullanımı %5 %15-20 arasındaydı bu darboğaz degil midir ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Benchmark testi yaparken şuan benchmark uygulamasının adını hatırlamıyorum. Ekran kartı kullanımı 100 deyken işlemci kullanımı %5 %15-20 arasındaydı bu darboğaz degil midir ?

Bu aksine çok iyi bir şey.

GPU kullanımı %90 altına düşerse darboğaz var demektir ama CSGO gibi sistem istemeyen oyunlarda düşük GPU kullanımı normaldir.

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
Bu aksine çok iyi bir şey.

GPU kullanımı %90 altına düşerse darboğaz var demektir ama CSGO gibi sistem istemeyen oyunlarda düşük GPU kullanımı normaldir.
Ekran kartında problem oldugunu düşünmüyorum yarın kasayı alıp gelicem büyük ihtimal. İşlemci voltaj ayarı yapmamda yardımcı olur musunuz

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Throttle yapmaması ilginç. 1.5v filan verse ancak o kadar olur.

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,085
İsim
.
Parazitli akım sorunu, işlemciye ani olarak fazla bir akım gidiyor. Sıcaklık bir anda mı yükseliyor?

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
Ekran kartını ısrarla gönderelim dediler ben hayır dedim. 1 hafta falan takılıp ekran kartında bi problem çıkarsa gönderecegim. Size cok teşekkür ediyorum cok yardımcı oldunuz sagolun

Parazitli akım sorunu, işlemciye ani olarak fazla bir akım gidiyor. Sıcaklıoyun
Parazitli akım sorunu, işlemciye ani olarak fazla bir akım gidiyor. Sıcaklık bir anda mı yükseliyor?
Oyun içinde sabit gta5 online oynarken 110-120 derece arası boştayken 65-80 derece arası 65 ten 80a çıkabiliyor bir anda işlemci sıcaklıgı

Throttle yapmaması ilginç. 1.5v filan verse ancak o kadar olur.
Sabit 4.2ghzde kalıyor hiç kapanmıyorda en son 2 ay önce falan kapanmıstı sicaklıktan dolayı

Bilgisayar kendi kendine kapandıktan sonra açtığımda bu ekranı veriyordu burdan bi anlam çıkarabilir miyiz?

Ekler

• A6405AC4-AD1F-4C31-8CB0-2060F6116D4A.jpeg
    A6405AC4-AD1F-4C31-8CB0-2060F6116D4A.jpeg
    2.3 MB · Hit: 45
Son düzenleme:

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Ekran kartını ısrarla gönderelim dediler ben hayır dedim. 1 hafta falan takılıp ekran kartında bi problem çıkarsa gönderecegim. Size cok teşekkür ediyorum cok yardımcı oldunuz sagolun

Oyun içinde sabit gta5 online oynarken 110-120 derece arası boştayken 65-80 derece arası 65 ten 80a çıkabiliyor bir anda işlemci sıcaklıgı

Sabit 4.2ghzde kalıyor hiç kapanmıyorda en son 2 ay önce falan kapanmıstı sicaklıktan dolayı

Bilgisayar kendi kendine kapandıktan sonra açtığımda bu ekranı veriyordu burdan bi anlam çıkarabilir miyiz?

Sistem bilgilerini vermiş, bir hata ekranı değil.

Top Bottom