Gençler 7.500lük bir sistem alacağım işlemci olarak ryzen 5 3600 düşünüyorum ama ryzen 5 3600X ile arasında 300 tl fark var Twitch yayını ve oyun oynuyorum eğer gözle görebileceğim bir fark varsa sizce 3600X mi almalıyım yardım eder misiniz
3600x öneririmGençler 7.500lük bir sistem alacağım işlemci olarak ryzen 5 3600 düşünüyorum ama ryzen 5 3600X ile arasında 300 TL fark var Twitch yayını ve oyun oynuyorum eğer gözle görebileceğim bir fark varsa sizce 3600X mi almalıyım yardım eder misiniz
KatiliyorumGözle göreceğiniz bir farkın olacağını düşünmüyorum, 300 ₺'ye veya ona biraz daha koyup Ryzen 5 3600 + güzel bir soğutucu ikilisi yapabilirsiniz.
Ömrü kısalacak diye bir şey yok. Overclock ömrü azaltmaz.Ben 3600X tercih ettim çünkü 3600 yaklaşık 1.300 TL, 3600X ise yaklaşık 1560 TL'ydi. Benim tercih etmemde ki en büyük sebep şuydu, 3600X biraz daha güçlü ve stok soğutucusu daha iyi. Ancak 3600'e stok soğutucusu almaya kalktığınızda zaten en az 200 TL felan bayılıyorsunuz. Ayrıca 3600'ü 3600X gücüne eriştirmek için overclock yapın diyenler var ancak bunu yaptığınızda işlemci çok daha fazla zorlanacak ve ömrü daha da kısalacak. Kısacası 3600X diyorum.
Bana bunun %100 garantisini verebilir misiniz? Sağlıklı yapılan bir overclock etki etmeyebilir ancak garantisi yok.Ömrü kısalacak diye bir şey yok. Overclock ömrü azaltmaz.
1.5 V üstü voltaj vermezsen garantisini verebilirim .Bana bunun %100 garantisini verebilir misiniz?
Yine de işlemcinin saf hali benim gözümde her zaman daha sağlıklıdır. Bu yüzden ben 3600X alınmasını daha mantıklı buluyorum ancak biraz beklenmeli ve indirimde yakalanıp en kötü 1550 TL civarına alınmalı bence.1.5 V üstü voltaj vermezsen garantisini verebilirim .
Tabii, saf performans konusunda öyle fakat her şeyi de saf haline bırakmamak gerekiyor. Dediğiniz gibi de indirimde yakalanırsa güzel olur ama indirimdeki Ryzen 5 3600 + soğutucu bana daha mantıklı geliyor.Yine de işlemcinin saf hali benim gözümde her zaman daha sağlıklıdır. Bu yüzden ben 3600X alınmasını daha mantıklı buluyorum ancak biraz beklenmeli ve indirimde yakalanıp en kötü 1550 TL civarına alınmalı bence.
Evet, yapı olarak aynı dediğiniz gibi, yanlış yok.3600 ve 3600X ayni 6C/12T mimarisinde aynı CCX yapısında değil mi? Yani aynı çip olması lazım. Tek fark kısmi bir fabrika çıkışı overclock, soğutucu ve soğutucudan kaynaklanan TDP farkı diye okumuştum zamanında, yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz.
Soruya gelecek olursak stok soğutucu bazı oyunlarda ve renderlarda yetersiz kalıyor, ya 3600X alın ya da 3600+ayrı bir soğutucu almanızı tavsiye ederimGençler 7.500lük bir sistem alacağım işlemci olarak ryzen 5 3600 düşünüyorum ama ryzen 5 3600X ile arasında 300 TL fark var Twitch yayını ve oyun oynuyorum eğer gözle görebileceğim bir fark varsa sizce 3600X mi almalıyım yardım eder misiniz