Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu

Reaksiyon skoru
95
Bu konu halkında türkiyede çok fazla bilgi bulamadım. Redditte undervolt yapmayı tavsiye ediyorlar. Işlemcinin boost performansından vazgeçip 3.6 ghz e sabitleyip ısıyı stabil tutabilirim fakat yeni bir soğutucu alana kadar undervolt işleminden anlayan arkdaşları yardıma davet ediyorum. Şuan işlemcim 1.41 v larda okuduğum kadarıyla. 1.325v bu işlemci için ideal bir nokta. Nasıl yapılacağı hakkında öncelikle işin üstadı @Abdullah Hacıgül ü sonrasında bilen arkdaşları sorunu çözmeye ve tr deki konu eksikliğini gidermeye davet ediyorum

İşlemciyi ne amaçla kullanıyorsunuz? Eğer oyun içinse tam performansında stok fan ile kullanabilirsiniz.
Zaten yeterli olmasa AMD o fanı koymazdı içine.

Bu konu halkında türkiyede çok fazla bilgi bulamadım. Redditte undervolt yapmayı tavsiye ediyorlar. Işlemcinin boost performansından vazgeçip 3.6 ghz e sabitleyip ısıyı stabil tutabilirim fakat yeni bir soğutucu alana kadar undervolt işleminden anlayan arkdaşları yardıma davet ediyorum. Şuan işlemcim 1.41 v larda okuduğum kadarıyla. 1.325v bu işlemci için ideal bir nokta. Nasıl yapılacağı hakkında öncelikle işin üstadı @Abdullah Hacıgül ü sonrasında bilen arkdaşları sorunu çözmeye ve tr deki konu eksikliğini gidermeye davet ediyorum
Bende stok soğutucu varken pc kapanıyordu aşırı ısındığı için imzadaki soğutucuyu aldım arctic freezer duo 34 e sports. İşlemciyi 4.3 ghzde kullanıyorum 1.25 V yanlış hatırlamıyosam şimdi açıp bi bakayım. Çünkü core performance boost kapattığın zaman senin çekmen lazım 4.2 ye yada 4.3 e ne kadar istiyosan 3.6 ghzde lol be cs go gibi işlemci odaklı oyunlarda fps çok farkediyor.

bu konuda kimse sana yardımcı olmaya gönüllü olmaz. Her işlemcinin silikon değeri farklı olduğu için aynı sonucu vermez. Ayrıca her anakartta farklı şekilde oluyor bu işler. Youtube de birçok video var. işlemcinizi 3,6 ya sabitler voltajıda manuel ayarlaman gerekiyor kaba hatlarıyla bu şekilde anlatabilirim

İşlemciyi ne amaçla kullanıyorsunuz? Eğer oyun içinse tam performansında stok fan ile kullanabilirsiniz.
Zaten yeterli olmasa AMD o fanı koymazdı içine.
Bence amd içine daha üst seviye bir soğutucu koymalıydı.Herkes ısınmasından şikayetçi.

15923892901984416490498104196261.webp

Bendeki değerler bunlar 65 dereceyi geçmiyor oyunlarda msi rtx 2070 gaming ile beraber kullanıyorum

Öncelikle BIOS güncelle derim biosun güncel olmadığını düşünüyorum. Bu işlemcinin turbosunu şusunu busunu kısma öyle oto modda bırak biosta CPU Voltaj kısmında AUTO yerine MANUEL yaparak 1.33v yaz F10 yap kaydet çık

Öncelikle BIOS güncelle derim biosun güncel olmadığını düşünüyorum. Bu işlemcinin turbosunu şusunu busunu kısma öyle oto modda bırak biosta CPU Voltaj kısmında AUTO yerine MANUEL yaparak 1.33v yaz F10 yap kaydet çık
benim değeler nasıl sence hocam

Geri