Neler Yeni

Ryzen 5 3600 işlemci için anakart önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Alper Özer
Bütçe
3000
Merhaba, elimde Ryzen 5 3600 işlemci AM4 söketli, 8+8 DDR4 Ram ve RX570 ekran kartım mevcut. Anakartım yanıdığı için anakart arayışı içerisindeyim fakat piyasada o kadar çok anakart var ki kafam karıştı. Bu yüzden sizlere de sormak istedim Bütçem 2000-3000 lira bütçeyi geçemiyorum maalesef. Bir kaç tane model buldum sizlere de iletiyorum. Bu ilettiğim modeller mantıklı mı yoksa bana önerebileceğiniz başka bir model varsa yardımcı olursanız çok teşekkür ederim :)
Bulduğum anakartlar bunlar ama dediğim gibi halen emin değilim ne alacağım konusunda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu attığım anakartlar için bazı yerler sorunlu demiş, MSI olanda OC yok alınmaz demiş bana pek mantıklı gelmedi ama tabi sizlerin fikrini de bekliyorum

Captain Barbossa

80+ Bronze
Bütçe 2k ve civarı olduğundan ancak öyle çıplak vrm soğutması olmayan anakartlar alınabiliyor. Asrock iyidir başka marka da alınsa o fiyatlara aynı koltuğun laciverti olur en fazla. Yani hemen hemen aynı kalite olur.

Her ürüne düzgün yorum ararsanız da malesef hiç bir şey almazsınız çünkü her modelle sorun yaşayan olabiliyor. O çıplak anakartların hiç biriyle de doğru düzgün oc olmaz sadece msi ya özgü bir durum değil. O fiyat aralığında olan anakartlar hepsi oc için zayıf yapıdalar.

Yakın fiyata b 550 bulabiliyorsanız tercih edilebilir 4.0 destekten dolayı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Alper Özer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güzel anakart güle güle kullan
Hangisini alayım hocam Asrock mu msi mı msi aklıma yatıyor ama bilmiyorum

Bütçe 2k ve civarı olduğundan ancak öyle çıplak vrm soğutması olmayan anakartlar alınabiliyor. Asrock iyidir başka marka da alınsa o fiyatlara aynı koltuğun laciverti olur en fazla. Yani hemen hemen aynı kalite olur.

Her ürüne düzgün yorum ararsanız da malesef hiç bir şey almazsınız çünkü her modelle sorun yaşayan olabiliyor. O çıplak anakartların hiç biriyle de doğru düzgün oc olmaz sadece msi ya özgü bir durum değil. O fiyat aralığında olan anakartlar hepsi oc için zayıf yapıdalar.

Yakın fiyata b 550 bulabiliyorsanız tercih edilebilir 4.0 destekten dolayı.
Zaten yanan kartım B 550 o yüzden farklı bir model arıyorum. Hocan Asrock mu almalıyım yoksa msi mı almalıyım

Captain Barbossa

80+ Bronze
şu linklerdekiler olabilir mesela...

B 450 istiyorsanız bu da olabilir, ben eldeki işlemci 3600 4.0 desteği var diye b 450 ye geçmem b 550 den sonra. Tabi bu bnm kendi fikrim.

Birde bütçe nedir tam olarak ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Alper Özer

B 450 istiyorsanız bu da olabilir, ben eldeki işlemci 3600 4.0 desteği var diye b 450 ye geçmem b 550 den sonra. Tabi bu bnm kendi fikrim.

Bütçe olarak maksimum 3000 TL ana kart arıyorum eğer dediğiniz gibi iyi bir ana kart bulursam bu gece sipariş vereceğim bilgisayara ihtiyacım var çünkü

Hocam bir de attiginiz B550 ana kart satıcı olarak tek güvenli yer hepsiburadada Teknobiyotik olarak gözüküyor

Gamemar var o satıcı güvenilir mi

Hocam bu anakart nasıldır

Son düzenleme:

Captain Barbossa

80+ Bronze
Bütçe olarak maksimum 3000 TL ana kart arıyorum eğer dediğiniz gibi iyi bir ana kart bulursam bu gece sipariş vereceğim bilgisayara ihtiyacım var çünkü

Hocam bir de attiginiz B550 ana kart satıcı olarak tek güvenli yer hepsiburadada Teknobiyotik olarak gözüküyor

Gamemar var o satıcı güvenilir mi

Hocam bu anakart nasıldır
Bnm attım asrock b 550 de çoğu satıcı da sorun yok merak etmeyin. Bizde hesaplı , tebilon, game mar, ptd bilişim bunlar genelde satış yapan firmalar sağda solda. fakat satış sonrası sıkntı her firmada olabiliyor. Sizin söylediniz teknobiyotik te firma, satış öncesi iyi sonrası kötü olan bir firma arada.

Yani bilinen çoğu satıcıda satış sonrası sıkntı var hep. Saysam uzun sürer firmaları. Sorulan a520 gigabyte ta olabilir ama ben az farka asrock u tercih ederdim b 550 diye. Ama gigabyte ı istiyorsanız onu da alabilirsiniz. 3000 bütçeye b 450 veya a 520 almayın ama sordunuz anakart fiyattan ötürü olabilir. Yani 2 küsürler olur fiyat olarak. 3000 bin i vermeyin o çipsetlere.

Teknobiyotikten de alışveriş yapabilirsiniz yapmayın demedim yanlış anlaşılmasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Alper Özer
Bnm attım asrock b 550 de çoğu satıcı da sorun yok merak etmeyin. Bizde hesaplı , tebilon, game mar, ptd bilişim bunlar genelde satış yapan firmalar sağda solda. fakat satış sonrası sıkntı her firmada olabiliyor. Sizin söylediniz teknobiyotik te firma, satış öncesi iyi sonrası kötü olan bir firma arada.

Yani bilinen çoğu satıcıda satış sonrası sıkntı var hep. Saysam uzun sürer firmaları. Sorulan a520 gigabyte ta olabilir ama ben az farka asrock u tercih ederdim b 550 diye. Ama gigabyte ı istiyorsanız onu da alabilirsiniz. 3000 bütçeye b 450 veya a 520 almayın ama sordunuz anakart fiyattan ötürü olabilir. Yani 2 küsürler olur fiyat olarak. 3000 bin i vermeyin o çipsetlere.

Teknobiyotikten de alışveriş yapabilirsiniz yapmayın demedim yanlış anlaşılmasın.
Yok yanlış anlamadım teknobiyotikten sürekli alışveriş yapıyorum. Şimdi gigabyte ve b450 Asrock anakart fiyatları zaten 2000 tl bu fiyatlara işimizi görür mü bunlar

Gigabyte içime sindi açıkçası 5100 MHz tam desteği vesaire var

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Nihat
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Alper Özer
500 lira daha ekleyip bunu al hocam, bu fiyata en iyisi.

Hocam fiyat olarak çok yüksek o kadar iyisine ihtiyacım yok.

Bu ikisi arasından hangisi daha iyidir

fiyat olarak bana daha uygublar

Isimizi görecekse daha fazlasına gerek yok

hocam Asrock anakart iyi değil mi benim diğer bozulan gibi yanma gibi problemlerle karşılaşır mıyım
Hocam peki bu gigabyte iyi mi 5100 MHz tam desteği ilgimi çekti aslında ama Asrock daha iyi galiba ramlerim de 3200 MHz zaten Asrock da 3200 MHz ram desteği mevcut

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,044,249
Üyeler
165,658
Son üye