Neler Yeni

Ryzen 5 3600 oc sorunu

SirKabuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ahmet yasin
Meraba ben ryzen 5 3600 vs gigabyte b450 aorus m kullanıyorum 16 gb corsair 3200 mhz ram.

İşlemciyi 4.2 ghz ye +300 v rami ise xmp oc 3200 mhz yaptığımda sistem bir duruyor sonra bios kendini sıfırlıyor tekrar eski ayarlarını dönüyor sizce bu ocyi yapamamanın sebebi nedir baya bir denedim 4,2 olmuyor neden ryzen masterede 4,2 ghz 1,400 v yaptığımda cinebench mülti core testinde bir süre sonra pc kendini resliyor neyi hatalı yapıyorum ryzen 5 3600 4,2 yi neden görmüyor acaba anakartmı oc yapamıyor gücümü yetmiyor anlamadım ki bide f61 biosu kullanıyordum oc olmayınca hata verdi bios f50 ye geri döndü neden olmuyor bu oc voltaj mı yetmiyor yoksa işlemcimi yapamıyor yoksa analartmı desteklemiyor yardım?

SirKabuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ahmet yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
selahattin ince

SirKabuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ahmet yasin
fanın baya iyi olabilir sana göre tabii ki ama, marka ve model verebilirsen overclocka uygunmu onu anlasak çok güzel olur.
dark frezzer x 120
ryzen masterde oc yapınca 60 dereceyi geçmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

sıcaklıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü ryzen masterde 4ghz yapabiliyorum sistemi yük altına sokuyorum hiçbirşey olmuyor ama yaptığım ayarları biosa geçirince save diyince sistem 2 dk donuyor sonra açılınca herşeyi resliyor hata veriyor madem hata veriyor neden ryzen masterde takı takır kullanabiliyorumocyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
selahattin ince
dark frezzer x 120
ryzen masterde oc yapınca 60 dereceyi geçmiyor

sıcaklıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü ryzen masterde 4ghz yapabiliyorum sistemi yük altına sokuyorum hiçbirşey olmuyor ama yaptığım ayarları biosa geçirince save diyince sistem 2 dk donuyor sonra açılınca herşeyi resliyor hata veriyor madem hata veriyor neden ryzen masterde takı takır kullanabiliyorumocyi
sen ne olsun istiyorsun önce ona bir açıklık getirelim. işlemcin 3.6 ve 4.2 arası bir hıza sahip ve bu hız 4.2ye çıkmadığı için sen overclock yapıp sabit 4.2de kalsın mı istiyorsun en fazla 4.0a çıkıyor ben bunu dahada arttırmak istiyorummu diyorsun.

SirKabuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ahmet yasin
sen ne olsun istiyorsun önce ona bir açıklık getirelim. işlemcin 3.6 ve 4.2 arası bir hıza sahip ve bu hız 4.2ye çıkmadığı için sen overclock yapıp sabit 4.2de kalsın mı istiyorsun en fazla 4.0a çıkıyor ben bunu dahada arttırmak istiyorummu diyorsun.
benim işlemcim diyorum 4ghz ye çıkmıyor diyorum bios tan 4 ghz yapıp 1.3 voltaj verip save yaptığımda sistem kendini sıfırlıyor yani olmuyor ama pc açıldıktan sonra tyzen master uygulamasını açıp 4 ghz ye aldığımda hiç bir sorun olmuyor biosta neyi yanlış yapıyorumki oc olmuyor boot failere detected hatası alıyorum ulan ryzen 5 3600 nasıl 4 ghz yi görmez sorunum bu nasıl yapacam

yaptığım bios oc denemeleri 4.2 ghz 1,4 voltaj olmadı 4.2 ghz 1,3 voltaj olmadı 4.0 ghz 1,3 voltaj olmadı 4ghz 1,2 voltaj olmadı bence ben biosta bir şeyi yanlış yapıyorum ana kart gigabyte b450 aorus m

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
selahattin ince
benim işlemcim diyorum 4ghz ye çıkmıyor diyorum bios tan 4 ghz yapıp 1.3 voltaj verip save yaptığımda sistem kendini sıfırlıyor yani olmuyor ama PC açıldıktan sonra tyzen master uygulamasını açıp 4 ghz ye aldığımda hiç bir sorun olmuyor biosta neyi yanlış yapıyorumki oc olmuyor boot failere detected hatası alıyorum ulan ryzen 5 3600 nasıl 4 ghz yi görmez sorunum bu nasıl yapacam

yaptığım bios oc denemeleri 4.2 ghz 1,4 voltaj olmadı 4.2 ghz 1,3 voltaj olmadı 4.0 ghz 1,3 voltaj olmadı 4ghz 1,2 voltaj olmadı bence ben biosta bir şeyi yanlış yapıyorum ana kart gigabyte b450 aorus m
anakart üzerinden core performance boost seçeneğini aç veya auto yap işlemcin gerektiği yerlerde kendisi 4.2mhzye çıkar gerektiği yerlerde 3.6mhz ye düşer. manuel mhz değeri ve voltaj değeri girmene gerek yok bu durumda.

SirKabuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ahmet yasin
anakart üzerinden core performance boost seçeneğini aç veya auto yap işlemcin gerektiği yerlerde kendisi 4.2mhzye çıkar gerektiği yerlerde 3.6mhz ye düşer. manuel mhz değeri ve voltaj değeri girmene gerek yok bu durumda.
Onu açtığımda mavi ekran alıyorum ben neden olduğunu çözemedim acaba islemcimi bozuk yeni aldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
selahattin ince

SirKabuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ahmet yasin
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
selahattin ince
öneri olarak bios güncellemesi, nette youtuberlerin işlemciye undervolt dediğimiz voltaj düşürme rehberleri var onları uygulayabilirsiniz, anakartınız, powersupply ve soğutucunuz işlemciyi 4.2mhz çalıştırmak için uygun, yüksek ihtimal sıcaklıktan dolayı veya verdiğiniz voltaj mhz değerlerinin uyumsuzluğundan pcniz mavi ekran veriyor. ben ryzen 5 3600ü 1.1125v vererek stok fan ile 65 derece max sıcaklıkta bir süre kullanmıştım sizde bu değeri kullanmayı deneyebilirsiniz ama manuel cpb kapatıp sadece voltaj değeri girerek anakarta mhz değeri autoda kalıcak şekilde deneyiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,024
Üyeler
164,597
Son üye
misilti
Top Bottom