Ryzen 5 3600 Oyun için işlemci soğutucu gereklimi

Reaksiyon skoru
47
DA-Sistem 2 alıcam render falan yapmam oyun oynarım film izlerim ayrıca bir işlemci soğutucu almam gerekli mi?

Bazı oyunlarda işlemci soğutucusu yetmiyor dostum.
Bizzat kullanıyorum ilk başta 1-2 saat cs oynadığımda sıcaklık 90'lara çıktı ve açıkcası biraz korktum.
Ondan sonra CPB kapadım( Turboya çıkmasını engelliyor ve 3.6 da çalışıyor) işlemci max 70 gördü(O da GTA 5'de 2-3 saatlik oynama ile.)
Ekran kartı desen 60'ı geçmedi nerdeyse.

Gerekmez ama bir şartla. Bios ayarlarından 3.6 ghz de çalışmasını saglayacaksın max.
4.2 ye çıkarırsan aşırı ısınır stock sotugucu ile 90 dereyi bile geçer oyunlarda.

Bizzat kullanıyorum ilk başta 1-2 saat cs oynadığımda sıcaklık 90'lara çıktı ve açıkcası biraz korktum.
Ondan sonra CPB kapadım( Turboya çıkmasını engelliyor ve 3.6 da çalışıyor) işlemci max 70 gördü(O da GTA 5'de 2-3 saatlik oynama ile.)
hmm bu turbo fps i ne kadar artırıyor ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerekmez ama bir şartla. Bios ayarlarından 3.6 ghz de çalışmasını saglayacaksın max.
4.2 ye çıkarırsan aşırı ısınır stock sotugucu ile 90 dereyi bile geçer oyunlarda.
eğer performansımı gerçekten artırıyorsa 4.2 yapınca alırım bi soğutma ama ne kadar değişir ki 4.2 yapınca

hmm bu turbo fps i ne kadar artırıyor ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eğer performansımı gerçekten artırıyorsa 4.2 yapınca alırım bi soğutma ama ne kadar değişir ki 4.2 yapınca
Etkiliyor tabii ki bu değer oyundan oyuna değişir bende yakın zamanda T6 Ultra alıcağım için kapattım şuanlık.

DA-Sistem 2 alıcam render falan yapmam oyun oynarım film izlerim ayrıca bir işlemci soğutucu almam gerekli mi?
Hayır oyun için gerekmez. Bende alacağım ve 1 yıl stok fan ile idare edeceğim. Ondan sonra para biriktirip alacağım. Sende öyle yapabilirsin şuan bütçen yoksa ama varsa soğutucu alman çok daha mantıklı ve güzel olur.

Bu arada cbp yi yani Core Performance Boost’u kapatırsan sıcaklık büyük derecede düşecektir. Eğer o ayarı bulamazsan BIOS menüsünde Core Ratio’yu 3.6 yani 36 yap.

bence kasanın kendi içerisindeki hava akışı iyiyse stok soğutucu yeterli ama olsa tadından yenmez

bende aldım kule tipi bir hava soğutucu yetmez diye. cooler master masterair ma410p

Ben voltajını düşürdüm ama CPB ayarını bulamadım bir tarif etsen

Bu arada cbp yi yani Core Performance Boost’u kapatırsan sıcaklık büyük derecede düşecektir. Eğer o ayarı bulamazsan BIOS menüsünde Core Ratio’yu 3.6 yani 36 yap.
almadım daha pc alıcam yanında alayım mı diye sordum da oc yapmadıkça gerek yok diyolar

stok fanın sesinden duramazsın dostum stok ayarlarda benden sana söylemmesi.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Geri