RıdvanCanY
80+
- Reaksiyon skoru
- 47
DA-Sistem 2 alıcam render falan yapmam oyun oynarım film izlerim ayrıca bir işlemci soğutucu almam gerekli mi?
Evet şart benceDA-Sistem 2 alıcam render falan yapmam oyun oynarım film izlerim ayrıca bir işlemci soğutucu almam gerekli mi?
hmm bu turbo fps i ne kadar artırıyor kiBazı oyunlarda işlemci soğutucusu yetmiyor dostum.
Bizzat kullanıyorum ilk başta 1-2 saat cs oynadığımda sıcaklık 90'lara çıktı ve açıkcası biraz korktum.
Ondan sonra CPB kapadım( Turboya çıkmasını engelliyor ve 3.6 da çalışıyor) işlemci max 70 gördü(O da GTA 5'de 2-3 saatlik oynama ile.)
Ekran kartı desen 60'ı geçmedi nerdeyse.
eğer performansımı gerçekten artırıyorsa 4.2 yapınca alırım bi soğutma ama ne kadar değişir ki 4.2 yapıncaGerekmez ama bir şartla. Bios ayarlarından 3.6 ghz de çalışmasını saglayacaksın max.
4.2 ye çıkarırsan aşırı ısınır stock sotugucu ile 90 dereyi bile geçer oyunlarda.
Etkiliyor tabii ki bu değer oyundan oyuna değişir bende yakın zamanda T6 Ultra alıcağım için kapattım şuanlık.hmm bu turbo fps i ne kadar artırıyor ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
eğer performansımı gerçekten artırıyorsa 4.2 yapınca alırım bi soğutma ama ne kadar değişir ki 4.2 yapınca
Hayır oyun için gerekmez. Bende alacağım ve 1 yıl stok fan ile idare edeceğim. Ondan sonra para biriktirip alacağım. Sende öyle yapabilirsin şuan bütçen yoksa ama varsa soğutucu alman çok daha mantıklı ve güzel olur.DA-Sistem 2 alıcam render falan yapmam oyun oynarım film izlerim ayrıca bir işlemci soğutucu almam gerekli mi?
Bu arada cbp yi yani Core Performance Boost’u kapatırsan sıcaklık büyük derecede düşecektir. Eğer o ayarı bulamazsan BIOS menüsünde Core Ratio’yu 3.6 yani 36 yap.DA-Sistem 2 alıcam render falan yapmam oyun oynarım film izlerim ayrıca bir işlemci soğutucu almam gerekli mi?
Ben voltajını düşürdüm ama CPB ayarını bulamadım bir tarif etsenBazı oyunlarda işlemci soğutucusu yetmiyor dostum.
Bizzat kullanıyorum ilk başta 1-2 saat cs oynadığımda sıcaklık 90'lara çıktı ve açıkcası biraz korktum.
Ondan sonra CPB kapadım( Turboya çıkmasını engelliyor ve 3.6 da çalışıyor) işlemci max 70 gördü(O da GTA 5'de 2-3 saatlik oynama ile.)
Ekran kartı desen 60'ı geçmedi nerdeyse.
almadım daha pc alıcam yanında alayım mı diye sordum da oc yapmadıkça gerek yok diyolarBu arada cbp yi yani Core Performance Boost’u kapatırsan sıcaklık büyük derecede düşecektir. Eğer o ayarı bulamazsan BIOS menüsünde Core Ratio’yu 3.6 yani 36 yap.