Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Silikon Testim. Plat ????

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,317
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Aralarından en iyisi 224-XT.

Ama AIDA64 testinde 82 derece stok fan için iyi değer.
T6 224 xt' den bi tık daha iyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3825 mhz yapip 1.1175 volt verip

prime small fft testi yap bakayim error yicekmisin.

Ctr o kadar guvenilir bi program degil.

Cunku stabiliteyi olcmek icin 2 kere cinebench testi yapiyo ki cok sacma
Bu kısım default. Yani önerdiği ayar değil.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat
Bu kısım default. Yani önerdiği ayar değil.
Şimdilik stock fanla stock ayarlarla kullanacağım soğutucu alınca değer bulmaya çalışırım.

T6 224 xt' den bi tık daha iyi.
Şu nasıl, 150 olsa 100'e gelirdi temizinden.

arisaka

80+ Bronze

prime small fft testi yap bakayim error yicekmisin.

Ctr o kadar guvenilir bi program degil.

Cunku stabiliteyi olcmek icin 2 kere cinebench testi yapiyo ki cok sacma
Prime 95 çok ağır AVX iş komutları kullanır bu komutlarla cpu stabilte ölçmek saçmalık, yıllardır söylüyorum ama insanl yaptıkları test hakkında en ufak bilgisi olmadığı için pek anlayamıyorlar söylediklerimi.

Prime 95 de kullanılan AVX komutları işlemcinin olması gerekenden çok daha yüksek voltajda çalışmasını gerektirir bu da ciddi anlamda daha fazla sıcaklık + güç tüketimi artışı demektir. Bunun üstüne bir de sadece ön belleğe sığabilecek AVX komutlarını gönderen ve CPU nun iş yükünün tamamını ön belleğe atayan bir modu da ekleyince bu test değil, CPU nun canına okumak oluyor. Blend hem normal AVX iş yükü hem de ön belleğe yüklenirken small fft komple ön belleğe yüklenerek zaten AVX iş yükü ile canı okunan işlemciyi bir de kısıtlı erişimi olan ön bellek üzerinden iyice canını okuyor.

Özetle bu anlattığım olayın stabilite ile yakından uzaktan zerre kadar alakası yok. Standart bir kullanıcının bu kadar ağır AVX komutlarıyla ne alakası olabilir? hadi onu geçtim sadece ön belleğe yüklenen AVX komutlarıyla ne alakası olabilir?

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat
Prime 95 çok ağır AVX iş komutları kullanır bu komutlarla cpu stabilte ölçmek saçmalık, yıllardır söylüyorum ama insanl yaptıkları test hakkında en ufak bilgisi olmadığı için pek anlayamıyorlar söylediklerimi.

Prime 95 de kullanılan AVX komutları işlemcinin olması gerekenden çok daha yüksek voltajda çalışmasını gerektirir bu da ciddi anlamda daha fazla sıcaklık + güç tüketimi artışı demektir. Bunun üstüne bir de sadece ön belleğe sığabilecek AVX komutlarını gönderen ve CPU nun iş yükünün tamamını ön belleğe atayan bir modu da ekleyince bu test değil, CPU nun canına okumak oluyor. Blend hem normal AVX iş yükü hem de ön belleğe yüklenirken small fft komple ön belleğe yüklenerek zaten AVX iş yükü ile canı okunan işlemciyi bir de kısıtlı erişimi olan ön bellek üzerinden iyice canını okuyor.

Özetle bu anlattığım olayın stabilite ile yakından uzaktan zerre kadar alakası yok. Standart bir kullanıcının bu kadar ağır AVX komutlarıyla ne alakası olabilir? hadi onu geçtim sadece ön belleğe yüklenen AVX komutlarıyla ne alakası olabilir?
Önerin nedir ?

Mercedesbenz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
688
İsim
Arda Öztürk
Şimdilik stock fanla stock ayarlarla kullanacağım soğutucu alınca değer bulmaya çalışırım.

Şu nasıl, 150 olsa 100'e gelirdi temizinden.
@Revainer abi arkadaş 100-200tl arası kule tipi soğutucu arıyor.İndirimde vardı bir tane hangi modeldi o? Başka önerin varmı o bütçeye birde?

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat

Mercedesbenz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
688
İsim
Arda Öztürk
Bende arıyorum onun için hem sende yararlanırsın 🙂.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
t6 sepette 150tl ye düşüyormuş hepsiburadadan alınca

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat
t6 sepette 150tl ye düşüyormuş hepsiburadadan alınca
İşlemci sıcaklıklıklarında çok problem yok şu an OC gibi derdim de yok stock soğutucu ile kullanacağım, mouse klavye bakıyorum şimdi cpu soğutucusu değil.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Şu ana kadar birçok stres testi programını kullandım, birçok benchmark kullandım, birçok render programı da kullandım ve hepsini neden kullandım biliyor musun? Stabilite için. Yoksa sadece oyun oynayan standart bir insanım.

Başladım overclock yapmaya. OCCT, FPU, P95, Cinebench R20, Blender, Sony Vegas, Geekbench 5 falan hepsini deniyorum. Neyse olayı hızlandıralım.

Önce FPU ile başladım. FPU'ya göre güya 4.9 GHz yapabiliyorum. Ama iş Blender, Cinebench ve Sony Vegas gibi gerçek programlara geldiğinde patlıyor. Yani düşün stres testi diye geçen program gerçek render programlarında patlıyor. Rezillik.

Aynı olay OCCT'de de oluyordu. Yine OCCT'ye göre girdiğim değerler Sony Vegas ve Blender'dan geçemiyordu.

Prime 95 Blend falan cart curt onlar da hikaye. Small FFTs bi' basıyorsun direkt ne olduğu anlaşılıyor. Small FFTs ile verdiği bir değer tutmayan birisini şu ana kadar hiç hatırlamıyorum. Ama Small FFTs haricini kullananların her zaman bir stabilite sorunuyla karşı karşıya kaldığını görüyorum, bizzat kendim de yaşadım. Sadece oyun oynuyorsan fark etmeyebilirsin ama bu tür gerçek render, benchmark programlarını kullandığında hangi değerin stabil olup olmadığı rahatça anlaşılabiliyor.

Ek olarak, stres testi zaten ulaşılamaz düzeyde olmalı yoksa ismi stres testi olmaz.

Güç tüketimi ve sıcaklıklardan bile anlaşılıyor bu durum.

Small FFTs girdiğim an 170W oluyor işlemci. Diğer "stres testleri"nde ise 140W (Prime 95 Blend dahil), kullandığım benchmark ve render uygulamaları da test sırasında 130W çekiyor. :D

Son düzenleme:

arisaka

80+ Bronze
Önerin nedir ?
Cinebench R23 multi calistir 10dk sorun yoksa tamamdir. Oyun ve multimedia icin bundan fazlasina gerek yok, zaten R23 de ciddi anlamda cpu ya yuk bindiren bir program hafife almayin stabilite icin fazlasiyla yeterli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,969
Üyeler
168,066
Son üye
Caner7.
Top Bottom