Neyi garip?Garip.
Hocam ne kadar performans artışı yakalarım ona göre yapacaktım.Bence yapmayın zaten çok güçlü bir işlemci OC a gerek yok diye düşünüyorum.
O soğutucuyu almışken yapmamak ayıp bana göre yaklaşık %3-5 fark edeceğini düşünüyorum en azında şu videodan anlayabilirsiniz:Hocam ne kadar performans artışı yakalarım ona göre yapacaktım.
en az 5 fps en fazla 15 fps oyundan oyuna değişir, kardeşim senin sorduğun soruda öyle bir soru ki cevaplamamız için denememiz lazım.Peki tahmini ne kadar FPS artışı yakalarım?
Çok artış olmaz.Hocam ne kadar performans artışı yakalarım ona göre yapacaktım.
Ben tahmini diyorum oc yapmanıza gerek yok.en az 5 fps en fazla 15 fps oyundan oyuna değişir, kardeşim senin sorduğun soruda öyle bir soru ki cevaplamamız için denememiz lazım.
Zaten gerek duyduğu zaman boost ile 4.2 ye çıkıyor. Ama istersen bios tan sabitleyebilirsinDostlar R5 3600 ü 4.2GHz e OC yapsam ne kadar FPS artışı yakalarım?
Hocam herkeste öyle değil muhtemelen sizin işlemci 2020 üretim daha düşük voltaj ile yüksek hızlara çıkabildiği için ısınmıyor3-5 FPS anca artar, ben 4.25GHz'de stok fan ile kullanıyorum ne sıcaklık sorunu yaşadım ne bir şey. İşlemciye yüklenen oyunlarda 5-6 FPS artış yaşadım, normal olarak 3-4 civarı.
Stok ile OC yapılmaz.Ne kadar fps artacağını bilemem denemek lazım. Ama stokla bile 4.2ghz yaparsın
Voltaj düşürürse rahatlıkla 4.2 yapar 75 dereceyi de geçmezStok ile OC yapılmaz.
Abim bu Reyzen 5 3600 deli fişek bir işlemci stok soğutucu kurtarmaz. Forum da 3600'ün çok ısındığına dair o kadar çok konu var ki.Voltaj düşürürse rahatlıkla 4.2 yapar 75 dereceyi de geçmez