Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Voltaj değerleri nasıl ?

SinanFx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SinanFx
Ryzen master ile voltajı tektek ayarlayıp Voltajları not ettim sonra şu asus'un anlayamadığım biosu ile + seçeneğini seçip birşekilde nasıl ayarlandığını buldum uğraşa uğraşa bir hal oldum ilk önce cinebench de 2900 puan aldı (çok kötü) birkaç şeyler daha yükselttim ayarladım max (kendi ayarlarım ile) 3546 ya çıktım ryzen master dakileri harfi harfine yaptım ancak olmadı bazısında windows gelmedi vs. sonra biraz daha yükselttim çözüdüm şuanki değerler normalmi açıkcası bana pek normal gelmiyor

CS:GO 72ya kadar çıkıyor
Windows dolaşırken 52
lütfen nasıl yapacağım konusunda yardım edermisiniz
İşlemci Değer.png

Yuzzy41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yusuf Yavaş
Ben direk sistem gelir gelmez cbp kapattım oyunlarda 61 62 geçmedi şuana kadar En fazla 65 gördüm hemen geri düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökdeniz Yılmaz
Voltaj konusunda pek bilgili değilim fakat sıcaklık konusunda eğer stok soğutucusunu kullanıyorsan normal değerler diye düşünüyorum.CS:GO işlemciye yüklenen bir oyun bu yüzden normalden 1-2 derece fazla olması normaldir.Ayrıca bildiğim kadarıyla ryzen 5 3600'ün overclock edilmesi pek tavsiye edilmiyor diye gördüm bazı yerlerde.İşlemcinin yapısı gereği zaten overclockluymuş gibi performans veriyormuş.OC yapıldığında performans kaybı olabildiği dahi yazıyordu.Bu yazdıklarımı birkaç yerde okumuştum.Kesin doğru mu bilmiyorum.BIOS'tan Asus Optimal'i seçersen en iyisi olur.Utkuaydin'in de yazdığı gibi stok soğutucusu yetersiz kalan bir işlemci.OC yaptığında da ısınması normal.

SinanFx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SinanFx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Voltaj konusunda pek bilgili değilim fakat sıcaklık konusunda eğer stok soğutucusunu kullanıyorsan normal değerler diye düşünüyorum.CS:GO işlemciye yüklenen bir oyun bu yüzden normalden 1-2 derece fazla olması normaldir.Ayrıca bildiğim kadarıyla ryzen 5 3600'ün overclock edilmesi pek tavsiye edilmiyor diye gördüm bazı yerlerde.İşlemcinin yapısı gereği zaten overclockluymuş gibi performans veriyormuş.OC yapıldığında performans kaybı olabildiği dahi yazıyordu.Bu yazdıklarımı birkaç yerde okumuştum.Kesin doğru mu bilmiyorum.BIOS'tan Asus Optimal'i seçersen en iyisi olur.Utkuaydin'in de yazdığı gibi stok soğutucusu yetersiz kalan bir işlemci.OC yaptığında da ısınması normal.
wraith prism kullanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

oc yapmadım 4ghz ye sabitledim

Ryzen 5 3600 stok soğutucusu zaten yetersiz cbp açık kullanmanın pek bir anlamı yok ısınır kullanamazsın yine o frekansta
wrath prism kullanıyorum 4ghz ye sabit

Utku Aydın

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,374
İsim
Utku
Bana sıcaklık fazla geldi arkadaşımda da var 3600 Wraith Stealth ile 54 derecede onda cbp açık

@White Ravens hocam siz bakar mısınız bir de Wraith Prism ile kullanıyordunuz sanırım.

SinanFx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SinanFx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana sıcaklık fazla geldi arkadaşımda da var 3600 Wraith Stealth ile 54 derecede onda cbp açık

@White Ravens hocam siz bakar mısınız bir de Wraith Prism ile kullanıyordunuz sanırım.
evet birisinin bir yardımcı olması gerek lütfen @White Ravens

4GHZ sabitledim ya onu tekrardan auto yapıyımmı?

SinanFx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SinanFx
Yapın bence kapatıp deneyin bir de
tamam voltaja kaç yazsam diye düşünüyorum birinden acil destek almam lazım

Voltaj konusunda yardımcı olabilecek varmı ?

Cidden kimse yokmu yardım için?

Son düzenleme:

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
PC 7.5 gündür aralıksız açık, HWMonitör de sanırım yaklaşık 3-4 gündür aralıksız şekilde açık.
Şu ana kadar max. 82 derece görmüş. Sistem uzay montaj, kasa-kasa fanı yok.
Sistem sürekli aktif olarak kullanılıyor, Chrome-DC-Müzik-Oyun-FL Studio vs. vs.
Voltaj ayarı hiç yapmadım, default olarak takılıyor.
Wraith Prism fan devirlerini kendim BIOS'tan ayarlamıştım.
Screenshot_5.png
Screenshot_6.png

Top Bottom