Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 5500 işlemci çalışmıyor

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
Ryzen 5 5500 işlemcimi başka birine sattım. Onlarda bios update yapılmamış msi b450m m2 pro anakarta denemişler tepki vermemiş. Bilgisayarcıya götürmüşler adam işlemciyi takarken macunu nasıl sürmüş bilmiyorum işlemcinin pinlerine karar sızmış macun ve çalıştırırken yine pc tepki vermiyor. Bana getirdiler benim pc de denedim benim pc de tepki vermedi. Ben işlemciyi alıcının önünde test ettik karşısında işlemciyi söküp vermiştim ve şimdi de çalışmıyor. Macundan dolayı mı çalışmıyor yoksa bios update yüzünden mi ?
İşlemcinin pinlerine bakarsanız yuvarlak çizdiğim taraf macun lekesi

Ekler

• Screenshot_2022-08-11-20-34-52-729_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-08-11-20-34-52-729_com.miui.gallery.jpg
    1.5 MB · Hit: 125

El-Turco

80+ Bronze
Hocam bios update konusunda fikrim yok ancak temizlenirken pinlere zarar gelmiş olabilir yakından hafif eğik açıyla kontrol ediniz derim

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Aderal

80+ Bronze
Hocam termal macunun anakart soketini tıkamış olma ihtimali var mı? Belki pinlerde o şekilde temassızlık olmuştur
Tabi ki bende suç yok çocuğun önünde 20dk csgo oynadıktan sonra söküp verdim .d
Pinlerin hepsi eksiksiz ve sağlam sadece leke var

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
bios guncellemesi lazim o islemcinin goruntu vermesi icin.

Bünyamina

80+ Platinum
senin pc de de tepki vermemiş sorun var dostum hiç bilmiyorum acaba neyden dir bozmuş olabilirler mi acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

nasıl becermiş pinlere macun boydan boya değdirmeyi nasıl olabiliyor

pc yi uzun süre açık tutup yakmış olabilir mi içten acaba ama kapanıyor olması lazım

abcdefg1234

80+ Silver
Ryzen 5 5500 işlemcimi başka birine sattım. Onlarda bios update yapılmamış msi b450m m2 pro anakarta denemişler tepki vermemiş. Bilgisayarcıya götürmüşler adam işlemciyi takarken macunu nasıl sürmüş bilmiyorum işlemcinin pinlerine karar sızmış macun ve çalıştırırken yine pc tepki vermiyor. Bana getirdiler benim pc de denedim benim pc de tepki vermedi. Ben işlemciyi alıcının önünde test ettik karşısında işlemciyi söküp vermiştim ve şimdi de çalışmıyor. Macundan dolayı mı çalışmıyor yoksa bios update yüzünden mi ?
İşlemcinin pinlerine bakarsanız yuvarlak çizdiğim taraf macun lekesi
Sızan macunu neyle temizlemişlerde bu renk farkı oluşmuş ? Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama Pinler yanmış olmasın ?

Bence izopropil alkolle pinleri ve anakart soketini güzelce temizleyin sonra tekrar deneyin.

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam termal macunun anakart soketini tıkamış olma ihtimali var mı? Belki pinlerde o şekilde temassızlık olmuştur
Kendi tertemiz anakartımda da denedim olmadı
bios guncellemesi lazim o islemcinin goruntu vermesi icin.
Bunu şimdi denicem
senin pc de de tepki vermemiş sorun var dostum hiç bilmiyorum acaba neyden dir bozmuş olabilirler mi acaba

nasıl becermiş pinlere macun boydan boya değdirmeyi nasıl olabiliyor

pc yi uzun süre açık tutup yakmış olabilir mi içten acaba ama kapanıyor olması lazım
Macunu çok dökmüş pc ci macun pinlere kadar sızmış tek bildiğim bu. İşlemci onlara sattıktan sonra hiç açılmadı
Sızan macunu neyle temizlemişlerde bu renk farkı oluşmuş ? Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama Pinler yanmış olmasın ?

Bence izopropil alkolle pinleri ve anakart soketini güzelce temizleyin sonra tekrar deneyin.
Neyle temizlediğini bilmiyorum ve pinlerin de yanmış olduğunu da bilmiyorum. Onun anakartı kirlenmiş. İşlemici dediğin gibi yapayım

predator

80+ Silver
adam belki elindekini sana kakaladı. temizi aldı

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,573
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Bios güncellenecek diyecem ama sende de çalışmamış. Sendeki günceldir zaten. İnşallah pinlerde sorun yoktur.

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar, İşlemci, Ekran Kartı
Senin hiçbir suçun yok paraq iadesi falan isterlerse sakın ha vicdan falan yapma. Sağlam vermişsin işlemciyi. Ancak bilgisayarcı macunu çok dökmüş bilmem ne bu neden seni ilgilendiriyor? Sattığın kişi tanıdık arkadaş falan mı?
Hadi diyelim insanlık namına ilgilenmişsin ama kendi anakartını da riske atmışsın o işlemciyi takarak. Hocam ben sağlam verdim şimdi bozuksa benim anakarta da kısa devre falan yaptırır hiç takmayalım demeliydin. İşlemciyi alırken akılları neredeymiş Ryzen 5000 serisi işlemci alıyosan b450 bios güncellemesi ister. Bunu bilmemeleri işlemciyi çöp etmelerine sebep olmuş. Orada bi renk değişimi yapacak kadar neyle temizledilerse artık o onların sorunu. Senlik bişey yok.
Edit: ha biri yazmış belki farklı bir r5 5500 elinizdeki. Kendi sattığın işlemcinin seri numarasını biliyor musun bu fotosunu attığın işlemciyle aynı işlemci mi? Belki bilgisayarcı çaktırmadan değiştirdi yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,015
Üyeler
166,310
Son üye
supTecX
Top Bottom