Kişiden kişiye değişirBen çok önce bu ikisi arasında kalıp i3 almıştım sıkıntıdan böyle bir konu açıyorum dostlar sohbet muhabbet olsun diye
Ben Ocak ayında bu ikilem arasında kalmıştım i3 tercih ettim çünkü upgrade path anlamında daha iyiydi ve aralarında 700 TL fark vardı ayrıca oyun performansı anlamında i3 biraz daha iyi ama 6 core 12 thread render gibi işlerde tabii ki daha iyi olurdu ben oyuncu olduğum için i3 tercih ettimKişiden kişiye değişir
Ben amd tercih ederdim
Performanslari birbirine yakin
Ancak sık sık al sat yapip uptade yapmak isteyecegimden anakarti degismekle uğraşmamak icin amd tercih ederdim
Fps oyunlarini pek sevmem ondan r5 5500 benim için yeterli olurdu
Tek çekirdek gücü 12100f in iyidir buda oyunlarda bir adım önde tutar fakat genel performans olarakBen çok önce bu ikisi arasında kalıp i3 almıştım sıkıntıdan böyle bir konu açıyorum dostlar sohbet muhabbet olsun diye
İkisinide kullanmış birisi olarak şöyle söyleyebilirim. Aralarında pek bir fark yok. Oyunlarda i3 çok az önde. Ancak çoklu çekirdek gerektiren işlerle uğraşacaksan ryzen daha çok işine yarayacaktır 6 çekirdekli olduğu için. Bana soracak olursan genel kullanım rahatlığı içinde 5500 tercih etmek daha mantıklı. Bir kaç fps oyunlarda az alırsın ama arkada rahat rahat programlarını çalıştırırsın.Ben çok önce bu ikisi arasında kalıp i3 almıştım sıkıntıdan böyle bir konu açıyorum dostlar sohbet muhabbet olsun diye
Dediğim gibi genel performans olarak 5500 öne geçiyor ama ben oyun performansı istediğim için 12100F tercih ettimTek çekirdek gücü 12100f in iyidir buda oyunlarda bir adım önde tutar fakat genel performans olarak
4/8 bir işlemcinin 6/12 lik bir işlemci karşısında şansı yoktur.
Yok hocam zaten almışsınız. Almamış olsaydınız 5500 önerirdim. Ancak pişman olmayın sakın 12100f gayet güçlü bir işlemci. Sadece intelin halen bu işlemcileri 4/8 yapması çok ilginç.Ben 2400 e almıştım aldığım zaman 5500 2900 3000TL seviyelerinde idi yanlış hatırlamıyorsam
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yani kötü bir tercih mi yapmış oldum?
Evet 14100F i falanda inceledim geçen en az 6/12 bekliyor insanYok hocam zaten almışsınız. Almamış olsaydınız 5500 önerirdim. Ancak pişman olmayın sakın 12100f gayet güçlü bir işlemci. Sadece intelin halen bu işlemcileri 4/8 yapması çok ilginç.
O fiyatlara isterseniz rx 6700 xt - rx 6800 veya rtx 3070 falan bakabilirsiniz. Ama 12100f'e fazla gelir biraz.Evet 14100F i falanda inceledim geçen en az 6/12 bekliyor insan
Mesaj otomatik birleştirildi:
Darboğaz olmasın diye 4060 a karar verdim zaten 4 yıl kullanacağım sistemiO fiyatlara isterseniz rx 6700 xt - rx 6800 veya rtx 3070 falan bakabilirsiniz. Ama 12100f'e fazla gelir biraz.