Neler Yeni

Ryzen 5 5600 CPU-Z değerleri düşük

ragnmar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mhmut
1732451755227.png

İnternette birkaç kişinin sonuçlarına baktığım zaman benim skorumdan daha yüksek olduğunu gördüm. Bende neden düşük çıkıyor?

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Eray Altınordu
Her işlemci birebir aynı sonuçları vermez yakın verir. Ram mhzleri, core performance boost, pbo, overclock gibi etkenler değiştirebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Celil Emre Danişmant
1732452956592.png

Bendeki sonuçlar da bu şekilde. BIOS ayarlarında PBO ve CO ayarlarını yaptın mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Celil Emre Danişmant
onları açmanın ne faydası var ve işlemciyi yük altında bırakır mı ben hiç hatırlamıyorum öyle ayar yaptığımı.
Boost üst frekansını arttırmış olursunuz ve CO ile de undervolt edersiniz. İşlemcinizin silikon kalitesi ne kadar iyiyse o kadar iyi boost ve undervolt değerleri elde edebilirsiniz.

xTalhax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Talha
Boost üst frekansını arttırmış olursunuz ve CO ile de undervolt edersiniz. İşlemcinizin silikon kalitesi ne kadar iyiyse o kadar iyi boost ve undervolt değerleri elde edebilirsiniz.
ömrünü azaltır mı işlemcinin? kusura bakmayın çok bir bilgim yok bu konularda belki açarım yine de sorayım

Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Celil Emre Danişmant
ömrünü azaltır mı işlemcinin? kusura bakmayın çok bir bilgim yok bu konularda belki açarım yine de sorayım
Sorun değil. Ömrünü azaltma gibi bir durum söz konusu değildir. İşlemcinin ömrü diye bir şey yoktur.

ragnmar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mhmut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her işlemci birebir aynı sonuçları vermez yakın verir. Ram mhzleri, core performance boost, pbo, overclock gibi etkenler değiştirebilir
ama çoklu çekirdekteki performans gerçekten düşük yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Bendeki sonuçlar da bu şekilde. BIOS ayarlarında PBO ve CO ayarlarını yaptın mı?
bakın sizdeki çoklu çekirdek performansına 500 puan daka yüksek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,809
Üyeler
161,146
Son üye
morminder
Top Bottom