Ryzen 5 5600 Düşük watt çekiyor

Reaksiyon skoru
2
İşlemcinin test videolarını izlediğimde oyunlarda 65 70 watt güç tüketiyor fakat ben aynı oyunu oynadığımda 30 40 watt tüketiyor. Bunun için bir ayar var mı ?. Cinebench çoklu çekirdek testinde 90 watt, tekli çekirdekte 30 watt çekiyor. Psu da bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

İşlemcinin test videolarını izlediğimde oyunlarda 65 70 watt güç tüketiyor fakat ben aynı oyunu oynadığımda 30 40 watt tüketiyor. Bunun için bir ayar var mı ?. Cinebench çoklu çekirdek testinde 90 watt, tekli çekirdekte 30 watt çekiyor. Psu da bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Şartlar durumlar bir değil. Sorun yok.

Aynı işlemci ve ekran kartının olduğu inceleme videolarını izliyorum ve fark var fps olarak da daha düşük alıyorum
Kaç yıllık video ? Aynı diğer donanım parçalarına sahip misin anakart ram gibi gibi ?
Çok detay var. Aynısını olmaz zaten.

Güç ayarlarından yüksek performansı tıkladın mı

Kaç yıllık video ? Aynı diğer donanım parçalarına sahip misin anakart ram gibi gibi ?
Çok detay var. Aynısını olmaz zaten.
2 haftalık da var 3 aylıkta ama hazır sistem incelemeleri ile hemen hemen aynı bilgisayara sahibim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güç ayarlarından yüksek performansı tıkladın mı
onu yaptım biostan core boost açtım, curve optimizer advantage yaptım.

2 haftalık da var 3 aylıkta ama hazır sistem incelemeleri ile hemen hemen aynı bilgisayara sahibim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

onu yaptım biostan core boost açtım, curve optimizer advantage yaptım.
Yani yukardaki yazdığın değerlerine bakarsak işlemcin gücü lazım ettiği yerde çekiyor

performans olarak bir sorun yoksa düşük watt çekmesi daha iyi değil mi?

Geri