Ryzen 5 5600 görüntü alamıyorum

Reaksiyon skoru
1
Herkese merhaba geçen günlerde ryzen 5 5600 işlemci anakart ve ram alıdm ikinci el olarak aldığım arkadaş bana sistemin çalışır bir videosunu attı ama ürünler bana geldiğinde birleştirme işlemlerimi yaptım güç verince anakartta cou arıza lambası yanıp kaldı ekran kartının fanları bile çalışmadı ama kasa fanları çalıştı eski işlemcim ryzen 5 2600 ü taktığımda sorunun ortadan kalktığını gördüm 5600. Ün kargodan dolauı mı bilmiyorum bir pini yamulmuştu onu dikkatli bir şekilde düzelttim bilgisayarcıyada gösterdim pinlerde sıkıntı olmadığını söyledi
Anakart msi b450 gaming plus max

Ekler

• 565D068D-6965-4042-BDFC-3BB172D7D9DA.jpeg
    565D068D-6965-4042-BDFC-3BB172D7D9DA.jpeg
    1.2 MB · Hit: 39
Herkese merhaba geçen günlerde ryzen 5 5600 işlemci anakart ve ram alıdm ikinci el olarak aldığım arkadaş bana sistemin çalışır bir videosunu attı ama ürünler bana geldiğinde birleştirme işlemlerimi yaptım güç verince anakartta cou arıza lambası yanıp kaldı ekran kartının fanları bile çalışmadı ama kasa fanları çalıştı eski işlemcim ryzen 5 2600 ü taktığımda sorunun ortadan kalktığını gördüm 5600. Ün kargodan dolauı mı bilmiyorum bir pini yamulmuştu onu dikkatli bir şekilde düzelttim bilgisayarcıyada gösterdim pinlerde sıkıntı olmadığını söyledi
eski işlemciyi takıp bios update dene bundan önce bios pilini çıkarıp birkaç dakika sonra tekrar takmayıda deneyebilirsin

eski işlemciyi takıp bios update dene bundan önce bios pilini çıkarıp birkaç dakika sonra tekrar takmayıda deneyebilirsin
Biosu güncelledim en son sürüme ama olmadı bios pilinide çıkarıp deneyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Youtube da gördüğüm bi videoda işlemci fanknj takmadan sistemi çalıştırdığımda işlemcimin ısındığını gördüm acaba işlemci de mi sıkıntı var yoksa başka bir şey mi işlemci bozuk olsa ısınırmk? Bilmiyorum

Son düzenleme:
Biosu guncellediysen ve işlemci isiniyorsa sorun yok.

Biosu sıfırla ve tekrar dene, 3-5 dakika. Hemen açılmadı diye kapatma bilgisayarı.

Biosu güncelledim en son sürüme ama olmadı bios pilinide çıkarıp deneyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Youtube da gördüğüm bi videoda işlemci fanknj takmadan sistemi çalıştırdığımda işlemcimin ısındığını gördüm acaba işlemci de mi sıkıntı var yoksa başka bir şey mi işlemci bozuk olsa ısınırmk? Bilmiyorum
Kanka fansiz çalışan her işlemci o şekilde ısınır. Bozuk olmasıyla alakalı deil bu durum. Pinleri yamulmuşsa iyice bak da bence bir daha.
Bios pil çıkar tak.

Arkadaşlar sorunu çözdüm bios pilini çıkardım taktım rami tek kanal taktım sistem çalıştı ama şöyle bi sıkıntı meydana geldi ramleri dual Chanel çalıştıramıyorum yan yana çalışıyorlar dual olarak çalışmıyor sistem açılmıyor o şekilde bide her pc yi açmamda pin ayarla uyarısı veriyor

Geri